2007
Слава Божа—це розум
Жовтень 2007 року


Друг другові

Слава Божа—це розум

“І якщо людина здобуває більше знань і розуму в цьому житті через свою старанність і послушність,… вона матиме відповідну перевагу у світі прийдешньому” (УЗ 130:19).

Зображення

Більшу частину свого життя я здобував освіту. Коли я був молодшим, то вважав, що освіта—це ходити до школи, здавати тести й отримувати хороші бали. Але ставши більш дорослим, я почав розуміти різницю між хорошою успішністю в школі й освітою. Людина може добре здавати тести й залишатися неосвіченою. Справжня освіта—це навчання тому, як навчатися. Як тільки я зрозумів цей урок, навчання для мене перетворилося на радість.

Одна з найголовніших цілей земного життя—це навчатися, тобто здобувати знання й інтелект. В Ученні і Завітах 93:36 сказано: “Слава Бога—це розум”. Ви можете подумати, що розум—це мати здібності до академічної роботи. Але розум—це також уміти застосовувати отримані знання для праведних цілей.

Знання, як земні, так і духовні, приходять поступово. Моє свідчення зростало рядок за рядком, приписання за приписанням, тут трохи і там трохи (див. Ісая 28:10)—таким чином, як і у більшості членів Церкви. Я пригадую, коли був хлопчиком, то моя мама читала мені оповідання з Книги Мормона й історії Церкви. Дуже приємне, мирне і запевнююче відчуття мені казало, що все, про що я дізнаюся—істина. Те відчуття переросло у щире бажання дізнатися більше шляхом вивчення Писань. Ніщо не справило на моє життя сильнішого впливу за читання, вивчення і дослідження Писань з метою здобуття більшого знання й інтелекту.

Я виріс у Каліфорнії. У мої підліткові роки були дуже популярними такі злочестиві фактори, як наркотики й погана музика. Завдяки знанню, яке я мав благословення отримати, я вирішив уникати всього того. Я готувався стати місіонером і служити Господу. На місії знання про те, що я служу Господу, зміцнило мою рішучість старанно працювати над розбудовою Його царства. Трудитися на місіонерській ниві—це, мабуть, один з найкращих способів здобути духовне знання.

Справжня цінність навчання полягає в тому, що воно дає вам можливість знаходити вихід у будь-якій ситуації—тобто зрозуміти, що робити, коли ви не маєте жодної уяви, що ж робити! Нас часто навчають у Писаннях шукати знання через навчання і через віру (див. УЗ 88:118). У своєму житті, у сім’ях і в Церкві ми можемо отримувати благословення духовної сили, спрямування і захисту, якщо прагнемо здобути інтелект через віру й застосовувати духовне знання у праведності.