2010
Диво на перехресті
Вересень 2010 року


На місіонерській ниві

Диво на перехресті

Він був на моторолері й чекав на зелене світло. У мене було лише кілька секунд, щоб поговорити.

Проходячи базаром, що розташувався на вулицях Тайчунга, Тайвань, ми з напарником, старійшиною Платтом, зупинилися на головному перехресті, щоб перечекати червоне світло. Тільки-но ми зупинилися, я почув позаду знайомий звук. Біля нас зупинилися кілька моторолерів і я обернувся, щоб подивитися, з ким можу поговорити. В цю ж мить я отримав чітке відчуття, яке заповнило серце й розум. Не було чути ніякого голосу, не було промовлено жодного слова, але я відчув, що мушу поговорити з чоловіком на моторолері, який був за кілька кроків зліва від мене.

Я поспіхом рушив, щоб заговорити з тим чоловіком. Було відчуття, ніби щось підштовхує мене ззаду й переставляє мої ноги замість мене. Я відкрив вуста і запитав: “Як у вас сьогодні йдуть справи?” Він поглянув на мене і сказав, що у нього невдалий день. У ту ж мить червоне світло змінилося зеленим, і моє серце впало. Я боявся, що той чоловік поїде. Я нічого не сказав йому про Відновлення істинної та живої Церкви Ісуса Христа, про пророка Джозефа Сміта, про Книгу Мормона. Я навіть не сказав йому назву Церкви.

Люди навколо нас почали рухатися, але той чоловік стояв. Він запропонував мені відійти вбік і поговорити. Я був вражений, але з вдячністю прийняв його пропозицію. Стоячи біля дороги, ми зі старійшиною Платтом сказали йому назву Церкви й багато чого іншого.

Через кілька тижнів той чоловік на ім’я Су Менг-Вей, його двоє синів і двоє дочок були хрищені й конфірмовані членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

З того випадку я зрозумів, що, коли ми з вірою намагаємося виконувати Господню роботу в Його спосіб і за Його розкладом, тоді час від часу ми будемо спостерігати чудеса. Пророк Мороній проголосив, що “Бог не перестав бути Богом чудес. Ось, хіба те, що звершив Бог, не дивовижно в наших очах?” (Moрмон 9:15–16). Дива відбуваються, коли ми зворушуємо серця і змінюємо життя.

Путівник Проповідуйте Мою Євангелію містить обіцяння місіонерам і членам Церкви: “Господь готує людей, які приймуть вас і відновлену євангелію. Він приведе вас до них або приведе їх до вас. … Такі люди побачать, що ви є Господніми слугами. Вони будуть готові діяти відповідно до вашого послання”1. Ми зі старійшиною Платтом не випадково опинилися на тому перехресті саме в той час.

Небесний Батько знає і любить кожного з нас. Він відкриває для кожного з нас шлях до пізнання відновленої євангелії, і цей шлях не є випадковим. Господь знав про випробування і труднощі в житті Су Менг-Вея. Він знав, що Су Менг-Вей нещодавно втратив роботу. Він знав, що того ранку в його домі виникла суперечка.

Євангелія принесла більше спокою в сім’ю Су і зміцнила їхні сімейні стосунки. Вона допомогла їм знайти більше щастя і напрямок у житті. Вони знайшли силу долати життєві труднощі з надією і без страху.

Спочатку ми можемо не розуміти цього, але підготовлені впізнають у нас Господніх служителів. Вони помітять в нас щось особливе. Вони побачать щось хороше і захочуть більше дізнатися про це. Коли вони відчують Святого Духа, то захочуть діяти відповідно до наших слів. Так само як ці слова зворушили серця і змінили життя членів сім’ї Су на Тайвані, так само вони можуть зворушити серця й змінити життя людей, яких ми знаємо, де б ми не жили на землі.

Коли ми просимо в молитві спрямування, то щодня можемо ставити собі таке питання: кого з моїх знайомих Господь готує до пізнання відновленої євангелії? Виявляючи свою віру в такий спосіб, ми будемо готові йти за спонуканнями Святого Духа і відкривати вуста, щоб ділитися дорогоцінними істинами, які ми маємо благословення знати.

Тоді неодмінно з’явиться чудова нагода.

Посилання

  1. Проповідуйте Мою євангелію: Путівник для місіонерського служіння (2004), сс. 167–168.

Ілюстрація Майкла Паркера