2018
Реальність Воскресіння
April 2018


До нових зустрічей

Реальність Воскресіння

З виступу на квітневій генеральній конференції 2014 року

Ісус Христос в дійсності—це єдине ім’я, через яке людство може отримати спасіння.

Зображення
cloths on a bench

Ілюстрації Яджари Рамос

Замисліться на мить про важливість Воскресіння в остаточному виявленні сутності Ісуса з Назарета і розв’язанні великих філософських суперечок і питань життя. Якщо Ісус дійсно воскрес буквально, то з цього беззаперечно витікає, що Він є божественною істотою. Жоден простий смертний не має в собі сили, щоб ожити після смерті. Оскільки Він воскрес, Ісус не міг бути лише теслею, вчителем, рабином або пророком. Оскільки Він воскрес, Ісус мав бути Богом, навіть Єдинонародженим від Батька.

Тому те, чого Він навчав, є істинним; Бог не може обманювати.

Тому Він був Творцем землі, як Він і сказав.

Тому і небеса, і пекло існують, як Він і навчав.

Тому існує світ духів, який Він відвідав після Своєї смерті.

Тому Він прийде знову, як сказали ангели, і “буде особисто царювати на землі” [Уложення віри 1:10].

Тому буде і Воскресіння, і останній Суд для всіх.

Виходячи з реальності Воскресіння Христа, сумніви щодо всемогутності, всезнання і доброзичливості Бога Батька—Який віддав Свого Єдинонародженого Сина заради викуплення світу—є безпідставними. Сумніви щодо значення і мети життя—необґрунтовані. Ісус Христос в дійсності—це єдине ім’я, через яке людство може отримати спасіння. Милість Христа реальна і дає грішнику, який кається, і прощення, і очищення. Насправді віра—це більше, ніж уявлення або вигадка психологів. Існує кінцева й загальна істина, і є об’єктивні та незмінні норми моралі, яким Він і навчав.

Виходячи з реальності Воскресіння Христа, покаяння щодо будь-якого порушення Його закону і заповідей—і можливе, і має бути невідкладним. Чудеса Спасителя були реальними, як і Його обіцяння Своїм учням, що вони можуть робити те саме і навіть більше. Його священство є реальною силою, яка “керує євангелією та тримає ключ від таємниць царства, саме ключ від пізнання Бога. Отже, у його обрядах явлена сила божественності” (УЗ 84:19–20). Оскільки Воскресіння Христа є реальним, смерть для нас не кінець, і хоча черви знищать наші тіла, однак у нашій плоті ми побачимо Бога [див. Йов 19:26].