2020
Свідчення на все життя
Червень 2020


Місцеві сторінки

Свідчення на все життя

20 років тому у двоюрідного брата мого чоловіка захворів маленький син. Лікарі діагностували лейкемію, повідомивши, що малюкові лишилося жити зовсім недовго. Хлопчику тоді було лише 3 роки—єдина, довгоочікувана дитина в сім’ї.

Перше, що я побачила, коли відвідувала хворих у гематологічному центрі Саратова,—це вбита горем молода мама і малюк, який лежав у ліжку обличчям до стіни. Моє серце стиснулося від побаченого. Я запитала маму: “Ти віриш в Бога? Хочеш, аби Альоша отримав благословення священства для зцілення?” Вона погодилась. Ми домовились на неділю.

Після зборів у недільний день ми з братами Сергієм Луценко, Вадимом Семиком та Миколою Чепуровим попрямували в лікарню до малюка. Під час благословення хлопчик лежав на руках у мами повністю знесилений. Брат Сергій говорив довго, але з усього сказаного я запам’ятала останню фразу: “Ти одужаєш, виростеш і будеш радувати батьків”.

Наступного дня, коли я увійшла до палати, я побачила, що мама дитини має інший вигляд: вона була охайною, причесаною і вмиротвореною. Вона повідомила, що дитина тепер має нового лікаря та іншу схему лікування.

Почався довгий шлях одужання тривалістю у 7 місяців. Після повернення додому з лікарні малюк ще кілька років перебував під спостереженням лікарів. Перед кожним візитом до медиків брат Чепуров давав маленькому Олексію благословення.

Ольга, мати дитини, дуже вірила в обіцяння Бога, що хлопчик “одужає та буде радувати батьків”. Саме тому вони старанно дотримувалися призначень лікарів.

Але не всім малюкам пощастило так, як їхньому сину: майже всі маленькі пацієнти тієї палати помирали, маючи такий страшний діагноз-вирок. Живим лишився тільки Олексій.

Як було обіцяно в благословенні, хлопець одужав, виріс, успішно закінчив ВУЗ у Саратові. Про цю страшну хворобу він майже нічого не пам’ятає.

З дитинства я вірю в Бога. У моєму житті було чимало чудес. Але це—найдивовижніше чудо. Воно торкнулося сердець усіх тих, хто лікував Альошу, хто давав благословення для одужання, а також для рідних хлопчика, які дякують нам при кожній зустрічі.

Спаситель має силу і владу зцілювати тих, хто вірить у Нього. Як і в давні часи, сліпі починають бачити, кульгаві ходити, глухі чути. І, навіть якщо іноді так не відбувається, ми маємо знання про те, що жодна волосинка з нашої голови не впаде без волі на те Небесного Батька. Чудеса зцілення можливі завдяки Викупленню Спасителя і тій силі священства, яка була у Нього і яка відновлена в наші дні через Пророка Джозефа Сміта. Ісус Христос чекає, щоб ми, виявляючи віру в Нього, звернулися до цієї сили і отримали можливість зцілитися від фізичних і духовних недуг.