2020
Агнець Божий
Червень 2020


Місцеві сторінки

Агнець Божий

У давні часи від Божих людей вимагалося жертвувати первістками зі стад, які не мають плям або вади. Зі Старого Завіту ми дізнаємося історію про Каїна і Авеля. Авель приніс первістків зі своєї отари. І Господь зглянувся на його жертву. Але Він не зглянувся на Каїна і на його жертву від плоду землі. І Каїн дуже розгнівався і більше не слухався голосу Господа або голосу свого брата Авеля.

Ми знаємо, як ця історія закінчилась. Можливо, дехто не розуміє, чому Бог так відреагував на жертву Каїна. Декому це, навіть, може здаватися несправедливим. Пророк Джозеф Сміт навчав: “Необхідним було пролиття крові Єдинонародженого заради спокути людей, … а без пролиття крові не було прощення. І оскільки жертва була запроваджена як символ, в якому люди повинні були вбачати велику Жертву, приготовлену Богом, принести невідповідну цьому жертву не вимагало прояву віри, тому що за викуплення не так було заплачено, ані за силу спокути, встановлену за цим порядком. … Тобто Каїн не мав віри, а все, що не від віри, є гріхом” (Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт, с. 50).

У наші дні ми не приносимо в жертву первістків. Усе, що нам потрібно,—скрушене серце і упокорений дух, це виявляється нашим послухом і виконанням Божих заповідей. Щоразу, коли ми вибираємо “легший шлях”, тобто вирішуючи йти за Сатаною, ми демонструємо нестачу нашої віри, приносячи жертву подібно до жертви Каїна у давні часи, а тому й підпадаємо під Його осуд.

Але ми радіємо, оскільки завдяки Спасителю, Агнцю Божому, ми маємо дар покаяння. Завдяки Йому ми можемо бути очищеними і наша жертва може стати приємною Богу.

Можливо, деякі люди плекають думки, які відвідували й голови жителів давнього Ізраїля: “Марно служити Богові, і яка вигода, що ми дотримувалися Його обрядів … так, ті, хто чинить злочестивість, влаштовані; так, ті, хто спокушає Бога, навіть визволені”. Але людина має розуміти, що злочестивість ніколи не приносить щастя в його істинній формі. Зрештою, ми будемо відповідати за всі наші вчинки. Господь сказав: “Я збиратиму Свої самоцвіти … [і] ви повернетеся і розпізнаєте, … де той, хто служить Богові, і де той, хто не служить” (Учення і Завіти 60:4).

Я знаю, що Ісус Христос є моїм Спасителем і Викупителем. Я знаю, що Він живе і дійсно бере участь в нашому житті. Його дороги є шляхами, які ведуть нас до воріт вічного життя.

Якщо ми слідуємо за Ним і виявляємо віру в Нього, то знайдемо справжній мир і радість та станемо свідками неймовірних чудес. Я вдячна Небесному Батькові за Його Божественного Сина, “Агнця, заколеного від закладин світу” (Об’явлення 13:8).