2020
Рекомендовані Господу
November 2020


Рекомендовані Господу

Розпочніть зараз цей процес і станьте “рекомендованими Господу”, щоб Його Дух був з вами у повноті.

Доброго ранку, брати і сестри! Як учень нашого Спасителя, Ісуса Христа, я очікував на цю конференцію як на віртуальне зібрання з усіх куточків світу.

Зображення
Храм у Дурбані, Південно-Африканська Республіка

Це був найбільш незвичайний рік. Для мене він розпочався з призначення від Першого Президентства освятити святий храм Господа у Дурбані, ПАР. Я ніколи не забуду велич тієї споруди. Але більш ніж сам вигляд храму, я завжди цінуватиму гідність людей, які були так добре підготовлені, щоб увійти до тієї священної будівлі. Вони прийшли підготовлені до участі в одному з найвеличніших благословень Відновлення---освяченні дому Господа. Вони прийшли з серцями, сповненими любові до Нього і Його Спокути. Вони прийшли з вдячністю до нашого Небесного Батька за священні обряди, які приведуть до піднесення. Вони прийшли гідними.

Зображення
Члени Церкви біля храму в Дурбані, ПАР

Храми, де б вони не були, височать над шляхами світу. Кожен храм святих останніх днів у світі, усі 168 храмів, є символом свідчення нашої віри у вічне життя і радості від того, що можемо провести його з нашими сім’ями і нашим Небесним Батьком. Відвідування храму збільшує наше розуміння Божества і вічної євангелії, наше зобов’язання жити за істиною і навчати їй, а також готовність наслідувати приклад нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа.

Зображення
Святиня для Господа

На кожному з храмів Церкви ззовні написані доречні слова “Святиня для Господа”. Храм---це дім Господа і прихисток від світу. Його Дух огортає людей, які поклоняються в тих священних стінах. Він встановлює норми, за якими ми входимо як Його гості.

Зображення
Блейн Твітчелл

Мій тесть Блейн Твітчелл, один із найкращих чоловіків, яких я коли-небудь знав, дав мені важливий урок. Ми з сестрою Разбанд приїхали відвідати його, коли він наближався до кінця своєї смертної подорожі. Коли ми ввійшли до нього в кімнату, якраз уходив його єпископ. Привітавшись з єпископом, я подумав: “Який хороший єпископ. Він прийшов послужити вірному члену свого приходу”.

Я сказав Блейну: “Як добре, що єпископ зайшов провідати”.

Блейн подивився на мене і відповів: “Це було щось набагато більше. Я попросив єпископа прийти, тому що хотів пройти інтерв’ю для отримання храмової рекомендації. Я хочу піти рекомендованим Господу”. Так він і зробив!

Мені запам’яталася ця фраза “рекомендованим Господу”. Вона відкрила зовсім нове бачення регулярного проходження інтерв’ю у наших церковних провідників. Храмова рекомендація настільки важлива, що на початку історії Церкви до 1891 року кожна храмова рекомендація схвалювалася Президентом Церкви 1 .

Для вас, молоді і дорослі, інтерв’ю для отримання храмової рекомендації---це не про те, що треба або не треба робити. Рекомендація---це не контрольний перелік, не перепустка і не квиток на найкращі місця. Вона має значно вищу і святішу мету. Щоб бути гідними з честю отримати храмову рекомендацію, ви повинні жити в гармонії з ученнями Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Під час вашого інтерв’ю у вас є можливість зазирнути у свою душу і дізнатися про особисту віру в Ісуса Христа і Його Спокуту. Ви маєте благословення висловити своє свідчення про відновлену євангелію; вашу готовність підтримувати тих, кого Господь покликав вести Його Церкву; вашу віру у вчення євангелії, виконання вами сімейних обов’язків; а ще про такі ваші якості, як чесність, цнотливість, подружню вірність, послух; а також дотримання Слова мудрості, закону десятини і святості Суботнього дня. Це фундаментальні принципи життя, присвяченого Ісусу Христу і Його роботі.

Ваша храмова рекомендація є відображенням твердого духовного наміру, що ви намагаєтеся жити за законами Господа і любити те, що любить Він: смирення, лагідність, непохитність, милосердя, мужність, співчуття, прощення і послух. І ви виявляєте відданість тим нормам, коли підписуєтеся своїм ім’ям на тому священному документі.

Ваша храмова рекомендація відкриває ворота небес для вас та інших людей з церемоніями і обрядами вічної значущості, включаючи хрищення, ендаументи, шлюби і запечатування.

Бути “рекомендованим Господу” означає отримати нагадування про те, що очікується від святих останніх днів, які виконують завіти. Мій тесть Блейн розумів це як незамінну підготовленість до дня, коли він смиренно постане перед Господом.

Зображення
Палаючий кущ

Поміркуйте про те, коли Мойсей піднявся на гору Хорив і Господь Єгова явився йому у палаючому кущі. Бог сказав йому: “Здійми взуття своє з ніг своїх, бо те місце, на якому стоїш ти, земля це свята!” 2

Коли ми знімаємо взуття біля дверей храму, ми ніби залишаємо мирські бажання або задоволення, які відволікають нас від духовного зростання; відкидаємо вбік те, що заважає нам розуміти цінність смертного життя; відмовляємося від суперечок і приділяємо час для набуття святості.

За божественним задумом наше фізичне тіло є творінням Бога, храмом нашого духа, і до нього слід ставитися з пошаною. Наскільки ж вірними є слова пісні Початкового товариства: “Моє тіло---це храм, якому потрібна найкраща турбота” 3 . Коли Господь явився нефійцям, Він наказав: “[Освятіться] прийняттям Святого Духа, щоб ви могли стояти незаплямованими переді Мною в останній день” 4 . “Якими людьми повинні ви бути?”---запитав Господь і потім відповів: “Як Я є” 5 . Щоб бути “рекомендованими Господу”, ми намагаємося бути схожими на Нього.

Я пам’ятаю, як слухав Президента Говарда В. Хантера, коли на генеральній конференції він звертався зі своєю першою промовою в якості 14-го президента Церкви. Він сказав: “Найглибше бажання мого серця—це щоб кожен член Церкви був гідним увійти до храму. Господь буде задоволеним, якщо кожен дорослий член Церкви буде гідним діючої храмової рекомендації і носитиме її з собою” 6 . Я б додав, що рекомендація обмеженого використання вкаже чіткий напрямок шляху для нашої дорогоцінної молоді.

Президент Рассел М. Нельсон нагадав слова Президента Хантера, сказавши: “Цього дня, 6 червня 1994 року, храмова рекомендація, яку ми носимо з собою, набула нового значення у моєму гаманці. До цього дня вона була засобом для досягнення цілі. Вона була засобом для того, щоб дозволити мені ввійти у священний дім Господа; але після того, як він [Президент Хантер] зробив таку заяву, рекомендація стала для мене самоціллю. Вона стала символом моєї послушності пророку Бога” 7 .

Зображення
Храм у Наву

Якщо ви ще не отримали рекомендацію або якщо ваша рекомендація вже не дійсна, станьте в чергу біля дверей єпископа так само, як перші святі вишикувалися в чергу біля дверей храму в Наву у 1846 році 8 . Серед тих святих були мої предки. Вони мали залишити своє прекрасне місто і вирушити на захід, але вони знали, що в храмі на них очікував священний досвід. Під час важкого шляху через Айову Сара Річ написала такі слова: “Якби не віра і знання, отримані нами у тому храмі …, наша подорож була б подібна до … стрибка у темряву” 9 . Саме цього нам не вистачає, якщо ми йдемо цим життям самотужки без натхнення і спокою, обіцяних у храмі.

Розпочніть зараз цей процес і станьте “рекомендованими Господу”, щоб Його Дух був з вами у повноті, а дотримання Його норм принесло вам “спокій у свідомості” 10 .

Ваші провідники молоді, президент кворуму старійшин, президент Товариства допомоги і брати-служителі та сестри-служительки допоможуть вам підготуватися, а ваш єпископ або президент філії з любов’ю буде вас скеровувати.

Ми переживаємо часи, коли храми стоять зачинені або їх використання обмежене. Для Президента Нельсона і тих, хто служить поруч із ним, натхненне рішення зачинити храми було “сповнене болю і хвилювання”. Президент Нельсон запитував себе: “Що я скажу Пророку Джозефу Сміту? Що я скажу Бригаму Янгу, Уілфорду Вудраффу та іншим президентам аж до Президента Томаса С. Монсона?” 11

Зараз ми поступово і з вдячністю знову відчиняємо храми для запечатування і ендаументів в обмеженому масштабі.

Однак ніколи не було призупинено вимогу бути гідними для відвідування храму. Дозвольте мені наголосити: незалежно від того, чи можете ви потрапити до храму, вам потрібна діюча храмова рекомендація, аби міцно стояти на шляху завітів.

Зображення
Група святих у Новій Зеландії

Наприкінці минулого року ми з сестрою Разбанд виконували завдання в Новій Зеландії, під час якого спілкувалися з великою групою неодруженої дорослої молоді. Їм було нелегко потрапити до храму: той, що в Гамільтоні, був на реконструкції, а храм в Окленді перебував у стані очікування на службу, присвячену початку будівництва. Однак я відчув спонукання заохотити їх поновити або отримати храмові рекомендації.

Навіть незважаючи на те, що вони не могли показати їх у храмі, вони могли представити себе перед Господом чистими і підготовленими служити Йому. Бути гідними мати діючу храмову рекомендацію---це як і захист від супротивника, тому що ви узяли тверде зобов’язання перед Господом щодо свого життя, і обіцяння, що Дух буде з вами.

Ми виконуємо храмову роботу, коли шукаємо своїх предків і надсилаємо їхні імена для виконання обрядів. І поки наші храми були зачинені, ми все одно могли займатися пошуком членів своїх сімей. Маючи Дух Бога в наших серцях, ми як повірники представляємо їх як тих, хто має бути “рекомендований Господу”.

Коли я служив виконавчим директором Храмового відділу, я чув, як Президент Гордон Б. Хінклі згадував цей вірш з Писань, який містить слова Господа щодо храму в Наву: “Нехай роботу стосовно храму Мого та всі інші роботи, які Я призначив вам, буде продовжено і не припинено; і нехай ваша старанність, і ваша наполегливість, і терпіння, і ваші дії подвояться, і ви ні в якому разі не втратите своєї винагороди, каже Господь Саваот” 12 .

Наша робота у храмі пов’язана з нашою вічною винагородою. Останнім часом ми проходили перевірку. Господь покликав нас працювати в храмах зі “старанніс[тю], … наполегливіс[тю] і терпінн[ям]” 13 . Ці якості потрібні, щоб бути “рекомендованими Господу”. Нам слід старанно жити за заповідями, бути відданими нашим храмовим завітам і вдячними за те, чого Господь продовжує навчати нас про них, а також з терпінням очікувати на їх повне відкриття.

Коли Господь закликає нас “подвоїти” свої зусилля, Він просить, щоб ми зростали в праведності. Наприклад, ми можемо поглибити наше вивчення Писань, старанніше досліджувати свою сімейну історію і покращувати наші молитви віри, щоб можна було ділитися нашою любов’ю до дому Господа з тими, хто готується до отримання храмової рекомендації, зокрема, з членами нашої сім’ї.

Я обіцяю вам як апостол Господа Ісуса Христа, що якщо ви будете намагатися подвоювати свої праведні зусилля, ви відчуєте оновлення у своїй відданості Богу Батьку та Ісусу Христу, ви відчуєте в усій рясноті скерування Святого Духа, ви будете вдячні за свої священні завіти і відчуєте спокій, знаючи, що ви “рекомендовані Господу”. В ім’я Ісуса Христа, амінь.