2023
Розвиток “непохитної віри” в Ісуса Христа та Його пророків
Березень 2023


Лише в цифровому форматі: доросла молодь

Розвиток “непохитної віри” в Ісуса Христа та Його пророків

(2 Нефій 31:19)

Чи можна віднайти спокій у неспокійні часи?

Зображення
літня місіонерська пара молиться

На фотографії зображені моделі

У лютому 2010 року ми з чоловіком служили провідниками місії у Східній Чилійській місії в Сантьяго. Разом із нашими місіонерами та чилійцями ми пережили страшний землетрус силою 8,8 балів.

Це була одна з найстрашніших подій, які ми переживали. Землетрус трусив наш будинок, але не похитнув нашої віри в Ісуса Христа та Його пророків. Насправді, він зміцнив нашу впевненість у тому, що сучасні пророки можуть підготувати нас до всього.

За дев’ять місяців до того, Господь підготував нас через одного зі Своїх обраних пророків, старійшину Річарда Г. Скотта. Коли він рукопоклав нас служити провідниками місії, він дав нам натхненну пораду. Він сказав, що під час нашої місії Дух багато разів пробуджуватиме нас рано-вранці. Він запропонував нам записувати послання та діяти відповідно до послань, яких нас навчав Дух, і пообіцяв, що якщо ми це робитимемо, то станемо свідками чудес.

Ці слова справдилися, коли Дух пробудив мене за два тижні до землетрусу, повідавши, що нам треба підготувати наших місіонерів до землетрусу. Ми прислухалися до цього спонукання, і коли стався землетрус, ми стали свідками чудес спокою і безпеки, які обіцяв нам старійшина Скотт.

Виберіть іти за пророком

Ця подія нагадала нам, що ми можемо віднайти спокій у неспокійному світі, коли будемо вибирати слідувати натхненним порадам наших пророків.

Згадайте моменти, коли Нефій здобув спокій, вирішивши повірити своєму батькові, пророку Легію:

  • Коли Легій каже, що Бог велів йому взяти свою сім’ю і тікати з Єрусалима, який стає дедалі злочестивішим, Нефій обирає “непохитну віру ”(2 Нефій 31:19) і “волає до Господа” (1 Нефій 2:16). У відповідь на молитву Нефія Господь пом’якшив його серце. Але Нефій все ще має повірити в те, що Бог дійсно говорив із Легієм. Нефій діє з вірою і може піти за своїм батьком-пророком у пустелю зі спокоєм у серці.

  • Коли Легій пояснює Нефію та його братам, що Бог хоче, аби вони повернулися до Єрусалима за пластинами з латуні, Нефій знову добровільно вирішує повірити, що його батько-пророк виголошує Божу волю. Нефій пам’ятає відповідь, яку він отримав раніше. Він заявляє про свій непохитний намір довіряти: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав” (1 Нефій 3:7).

Коли я читаю і розмірковую про Нефія, то запитую себе: “Чи достатньо моя віра непохитна, щоб вирішити іти за пророком, навіть якщо він закликає мене робити щось складне? Яку духовну роботу мені потрібно виконати, щоб розвинути непохитну віру?”.

Вибирайте духовну роботу

Три духовні звички допомогли мені зміцнити віру в Бога і віру в те, що Він говорить з нами через Свого пророка:

  1. Я молюся. Я йду в тихе місце, опускаюсь навколішки і благаю Бога допомогти мені зрозуміти щось і мати більше віри. Я ставлю щирі запитання і прошу допомоги, щоб упокорити своє серце і пам’ятати, що я не бачу вічної картини мого життя, як бачить Він.

  2. Я вивчаю Писання, особливо Книгу Мормона, оскільки вона має величезну силу запрошувати Святий Дух в моє життя. Я шукаю слова і фрази, що стосуються теми, про яку я питаю. Я вивчаю слова сучасних пророків. Я читаю своє патріарше благословення. Я розмірковую. Я запам’ятовую. Я навіть читаю вголос.

  3. Я слухаю. Я відключаюся від світу, вимикаючи телефон, Інтернет і позбавляючись усіх інших звуків, які заважають. Я слухаю свій розум і серце, бо саме там Святий Дух говорить зі мною (див. Учення і Завіти 8:2–3).

Коли я виконую потрібну духовну роботу, то завжди відчуваю спокійне запевнення, що пророк говорить істину. Іноді підтвердження приходять одразу. Іноді на це потрібен час. Але я свідчу, що відповіді завжди приходять.

Після смерті Нефія його молодший брат Яків продовжує запрошувати нас зробити вибір на користь духовної роботи, щоб розвинути непохитну віру в наших пророків.

Яків обіцяє: “Отже, ми вивчаємо пророків, і маємо багато одкровень і дух пророцтва; і маючи всі ці свідчення, ми одержуємо надію, і наша віра стає непохитною, такою, що ми істинно можемо повеліти в імʼя Ісуса, і навіть дерева послухаються нас, або гори, або хвилі моря” (Кн. Якова 4:6; курсив додано).

Ми можемо вибрати духовну роботу, необхідну для розвитку непохитної віри в Ісуса Христа і наших живих пророків. Роблячи це, ми можемо бути винагороджені приємними вічними благословеннями, які вкажуть шлях завіту учнівства та нададуть нам спокій і сміливість, які потрібні нам, щоб витримати будь-які потрясіння у житті.