2023
Пророчі вчення для наших днів — нещодавні послання пророків, апостолів та інших провідників Церкви
Жовтень 2023


Лише в цифровому форматі

Пророчі вчення для наших днів — нещодавні послання пророків, апостолів та інших провідників Церкви

Перегляньте, чого нещодавно навчали провідники Церкви у соціальних медіа про те, як Ісус Христос скеровує і благословляє Свою Церкву через Своїх покликаних слуг.

Зображення
Христос навчає Своїх учнів

“Тож ідіть, і навчіть всі народи”, художник Гаррі Андерсон

“Відновлення, поміж іншого, — сказав Президент Рассел М. Нельсон — розвіяло давній міф про те, що Бог перестав говорити до Своїх дітей. Ніщо не могло бути більш далеким від істини. Пророк очолював Церкву Бога у всіх розподілах, від Адама до цього дня. Пророки свідчать про Ісуса Христа — про Його божественність і Його земну місію і служіння. Ми шануємо Пророка Джозефа Сміта як пророка цього останнього розподілу. І ми шануємо кожного чоловіка, який служив після нього в якості Президента Церкви”.

Виступаючи тоді як член Кворуму Дванадцятьох Апостолів, Президент Нельсон додав: “Також ми часто співаємо: “Ми вдячні, о Боже Всевишній, що знов на землі є пророк” [Гімни, № 10]. Чи дійсно ми з вами розуміємо, що це означає? Уявіть привілей, даний нам Господом, — підтримати Його пророка, чия порада буде бездоганною, прямою, позбавленою будь-якої особистої вигоди і абсолютно істинною!”1

Які ще благословення ми отримуємо від пророків і апостолів, які представляють Господа у своїх покликаннях у Першому Президентстві і Кворумі Дванадцятьох Апостолів? Нещодавні вчення церковних провідників у соціальних медіа свідчать про роль пророків і послань церковних провідників на генеральній конференції. Ви також можете більше дізнатися про цю тему з виступів про пророків на минулих генеральних конференціях.

Порада щодо прослуховування генеральної конференції

Зображення
Старійшина Девід А. Беднар

“Ми напередодні чергової генеральної конференції. Я хотів би дати вам одну пораду, яка може значно посилити вплив цієї конференції на ваше життя. Майте запитання у своєму розумі і серці. Коли ви з вірою у Господа сформулюєте і обміркуєте ці запитання, і коли ви будете уважно слухати силою Святого Духа, ви отримаєте відповіді, яких потребуєте”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук (відео), 31 бер. 2022 р., facebook.com/davida.bednar.

Імунітет і безпечна гавань

Зображення
Старійшина Квентін Л. Кук

“Згідно з ученнями Церкви немає протиріччя між вірою і потягом до знань; вони сумісні й доповнюють одне одного. Сьогодні … в Університеті Бригама Янга я говорив про деякі вчення та програми, які були впроваджені Президентами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів за останні 100 років.

Вчення, які я вирішив обговорити, є важливими, бо вони надають імунітет для захисту від конкретних випробувань і зла не тільки для того часу, коли були отримані одкровення, але й для того, щоб захистити майбутні покоління.

Наприклад, у 1922 році… Гебер Дж. Грант був пророком і Президентом Церкви. Одним із принципів, на якому він постійно наголошував, було Слово мудрості.

Президент Грант під час свого служіння в якості пророка отримав натхнення зробити дотримання Слова мудрості вимогою для отримання храмової рекомендації. Він також був відомий тим, що продовжував навчати принципів Слова мудрості протягом багатьох років свого служіння.

Ми живемо у такий час, коли багато людей кажуть, що слідкують за науковими дослідженнями у питаннях здоров’я. Жахливі наслідки куріння і вживання алкоголю для здоров’я чітко доведені наукою у наш час. Я вдячний за те, що пророчі одкровення і заяви надали як імунітет, так і безпечну гавань для вірних членів Церкви. Дотримання пророчого одкровення від покликаного Господом пророка принесло безпеку і мир”.

Старійшина Квентін Л. Кук, Фейсбук, 16 січ. 2022 р., facebook.com/quentin.lcook.

Роль Джозефа Сміта у приведенні нас до Ісуса Христа

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

“Вчора я мав честь представляти Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів у Куполі Миру в Пуні, Індія, де статуя Пророка Джозефа Сміта була додана до цієї величної зали, збудованої для сприяння миру у всьому світі. 

Ми визнаємо позитивний вплив Джозефа Сміта на світ, що продовжується і в наш час: одкровення, які він отримав; його приклад жертовності та служіння; а також його відданість живому Богу та свідчення про Нього.

Хоча ми шануємо Джозефа Сміта як пророка, для мене і для всіх членів відновленої Церкви Ісуса Христа, безсумнівно, найвизначнішою статуєю є статуя Спасителя Ісуса Христа, яка стоїть у цьому куполі.

У 1820 році юний Джозеф прагнув усамітнитися у гаю поблизу свого дому, щоб знайти відповідь на свої запитання в молитві. Прикликаючи Бога, він побачив двох прославлених осіб, Бога Батька і Його Сина Ісуса Христа, що стояли перед ним у повітрі у стовпі світла. Вони говорили з Джозефом і сказали йому, що у майбутньому через нього буде відновлено повноту євангелії на землі.

З того часу ми згадуємо це незрівнянне богоявлення як “Перше Видіння”, і воно є основоположним для всього, що відбувалося далі в Божому плані викуплення всіх нас, Його дітей.

Як особливий свідок імені Ісуса Христа, я засвідчую, що Він є центральною фігурою, що уможливлює Божий план викуплення для кожного з нас”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 23 бер. 2022 р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Голоси Сіону

Зображення
Старійшина Ніл Л. Андерсен

“Кого ви слухаєте?

Відповідь на це запитання визначить ваше майбутнє і вашу вічну долю. Чи будете ви більше піддаватися впливу чесних, натхненних, праведних, проникливих і духовно чутливих голосів, чи на вас більше впливатимуть негативні, ремствуючі, улесливі, цинічні та плотські голоси?

Слухайте тих, хто дійсно любить вас і щиро хоче, щоб ви мали вічне життя у присутності Бога.

Прислухайтеся до слів Господнього пророка і апостолів.

Прислухайтеся до голосу Святого Духа.

Прислухайтеся до слів Ісуса Христа, вивчаючи Його слова і вкладаючи Його заповіді в своє серце.

Я даю вам своє обіцяння, що якщо ви постійно прислухатиметеся до голосів істини, то залишитеся у духовній безпеці і станете кимось більшими, ніж ви є сьогодні”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, 14 вер. 2022 р., facebook.com/neill.andersen

Рішення завжди слідувати за сучасним пророком

Зображення
Старійшина Рональд А. Разбанд

“Нещодавно ми з Мелані насолоджувалися можливістю звернутися до місіонерів під час трансляції для всіх Центрів підготовки місіонерів по всьому світу. Послання і обіцяння, які я дав тим місіонерам, поширюються на кожного з нас: якщо ми слідуємо за покликаним пророком Господа, то наблизимося до Спасителя і пізнаємо, що Він є живим Христом.

Рішення завжди слідувати за сучасним пророком вплинуло на моє життя і життя моєї сім’ї більше, ніж будь-яке інше рішення. Я знаю, що цей вибір матиме такий самий вплив на вас і ваших близьких”.

Старійшина Рональд А. Разбанд, Фейсбук, 27 жовт. 2022 р., facebook.com/RonaldARasband.

Порада майже для всіх складних обставин

Зображення
Старійшина Рональд А. Разбанд

“Якби мені довелося дати одну пораду, яка б стосувалася майже всіх складних обставин, з якими ми стикаємося сьогодні, то вона була б така: вирішіть слідувати за живим Божим пророком.

Я був вдячний за можливість поділитися цим посланням під час трансляції духовного вечора з молодими святими останніх днів в Африканській Південній і Центральній територіях. Коли ми відповідали на запитання цих людей, я уявляв обличчя тих, хто їх ставив. Я знаю, що Господу відомі наші проблеми і запитання, і Він хоче допомогти нам знайти мир”.

Старійшина Рональд А. Разбанд, Фейсбук, 19 лист. 2021 р., facebook.com/RonaldARasband.

Навчитися ходити з Господом

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“Воістину, немає величнішого, більш хвилюючого і більш сприятливого для душі завдання, ніж навчитися ходити з Господом і одночасно отримати чудове благословення від того, що Він перебуває поруч з нами…

Будь ласка, обміркуйте запропоноване далі, навчаючись ходити з Господом.

По-перше, просіть Бога про натхнення щодо того, як збалансувати свій щільний графік, щоб ви могли регулярно виділяти час для вивчення Книги Мормона: Ще одного свідчення про Ісуса Христа. Істини євангелії Ісуса Христа найбільш ясно і переконливо викладаються у Книзі Мормона.

По-друге, проводьте більше часу з Господом у Його храмах. Храм — це буквально дім Господа. І коли ми там перебуваємо, ми можемо чітко відчути, що ми залишили самотній й похмурий світ позаду.

По-третє, дотримуйтесь слів наших живих пророків. Якщо ви будете слідувати за пророками і апостолами останніх днів і слухати їх, ви виявите, що більше ходите з Ісусом.

Ісус Христос живий і… Його досконала любов поширюється на всіх, хто приходить до Нього. Він завжди поруч, терпляче чекає на нас, коли ми втомимося в дорозі, і завжди ходитиме з нами, де б ми не були”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 8 груд. 2022 р., facebook.com/soares.u.

Посудини, щоб ділитися живою водою

Зображення
Сестра Сюзен Х. Портер

“Я люблю генеральну конференцію! Для мене генеральна конференція є одним з найвеличніших прикладів живої води, яку пропонує нам Спаситель. Коли починається суботня ранкова сесія, я відчуваю себе самарянкою біля криниці, яка, коли Спаситель запропонував їй живу воду, відповіла: “Дай мені, Пане, цієї води, щоб я пити не хотіла” (Іван 4:15).

Коли я чую спів хору скинії та свідчення про живого Христа, я відчуваю себе губкою, зануреною у живу воду, бажаючи увібрати в себе послання, які люблячий Небесний Батько має для мене. Що Він хоче, аби я зрозуміла? Що Він хоче аби я зробила?

Я глибоко вдячна за незліченні години, які пророки й апостоли та інші провідники Церкви проводять у молитві, аби вони могли бути посудинами, щоб ділитися живою водою, яку так шукають наші спраглі душі.

“А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне” (Іван 4:14)”.

Президентка Сюзен Х. Портер, Фейсбук, 31 бер. 2023 р., facebook.com/PrimaryPresident.

Прояв любові Небесного Батька до нас

Зображення
Сестра Сюзен Х. Портер

“Сестра Емі А. Райт, сестра Трейсі Ю. Браунінг і я мали священний привілей, коли нас рукопоклали члени Першого Президентства кілька тижнів тому. Коли ми увійшли в кімнату, Президент Нельсон потиснув руку кожній присутній людині і приділив хвилинку, щоб глибоко подивитися нам в очі. Мій син, який був зі мною, пізніше розповів мені, як він відчував глибоку любов і тепло, коли потискав руку Президента Нельсона.

Я знаю, що Президент Нельсон відчуває цю любов до кожного члена Церкви! Це прояв любові, яку Небесний Батько відчуває до нас. У ці вихідні на генеральній конференції ми почуємо послання любові й надії від нашого дорогого пророка, а також багатьох інших натхненних і відданих провідників, які люблять вас і люблять Господа. Чи приєднаєтесь ви, щоб слухати разом?”

Президентка Сюзен Х. Портер, Фейсбук, 30 вер. 2022 р., facebook.com/PrimaryPresident.

Зібралися, щоб почути, чого Господь навчить нас

Зображення
Сестра Дж. Анетт Денніс

“Я люблю генеральну конференцію! Для мене це завжди той час, щоб збиратися разом з сім’єю, щоб послухати, чого Господь навчає нас через Своїх пророків та інших провідників. Це особливе почуття — знати, що люди по всьому світу збираються в один і той же час, щоб послухати голос пророка.

Мені також подобається історія про царя Веніямина, пророка і царя у Книзі Мормона, коли він запросив свій народ зібратися до храму, щоб вони послухали його вчення перед тим, як він помре. У Писаннях сказано, що всі вони прийшли і “поставили свої намети навколо, кожний чоловік з своєю сім’єю” (Moсія 2:5), дверима до храму, щоб вони могли залишитися в своїх наметах і почути, чого навчить їх Господь через слова їхнього пророка. Зібрався такий великий натовп, що було збудовано башту, щоб вони могли краще почути слова царя Веніямина. Але навіть за таких умов, дехто все ще не чув його, тому він наказав, щоб його слова були записані і розповсюджені серед тих, кого не досягав звук його голосу.

Ми робимо щось подібне і сьогодні. Кожні шість місяців наш пророк запрошує нас збиратися, щоб почути, чого Господь навчатиме нас через Його слуг. Відносно невелика кількість людей спроможна фізично зібратися там, де промовлятимуть пророк та інші провідники. Але, завдяки благословенню сучасних технологій, більшість з нас можуть збиратися у своїх власних домівках, щоб дивитися або слухати голос пророка. І тоді, як і за часів царя Веніямина, всі ці вчення записують нашою рідною мовою і надсилають нам, щоб ми вивчали і пам’ятали їх. Яке це благословення — мати можливість почути голос пророка і почути слово Бога!“

Сестра Дж. Анетт Денніс, Фейсбук, 2 квіт. 2023 р., facebook.com/RS1stCounselor.

Спрямовувати наше бачення до Небесного Батька та Ісуса Христа

Зображення
Сестра Емі А. Райт

“Те, що я побачила під час жовтневої генеральної конференції 2022 року, назавжди залишиться в моїй пам’яті. Я мала привілей сидіти майже прямо за кафедрою. Це дало мені унікальну можливість спостерігати за тим, як слова доповідачів відображалися на обличчях тих, хто їх слухав.

Наприкінці недільної післяобідньої сесії промовляв наш улюблений пророк, Президент Рассел М. Нельсон, і було очевидно, що увага кожної людини в Конференц-центрі була прикута до нього. І раптом, ніби за командою диригента, половина присутніх повернула свій погляд вгору і вправо, а інша половина перевела свій погляд вгору і вліво.

Спочатку було неспокійне відчуття, коли я побачила, що більше ніхто не дивиться на пророка. Чому? Оскільки він спрямував їхню увагу на два великі екрани, на яких було зображено відвідування Ісусом Христом давньої Америки. Він спрямував їхні погляди на Ісуса Христа!

Важливість побаченого надовго закарбувалося в моїй пам’яті. Роль пророка, провидця і одкровителя полягає в тому, щоб завжди спрямовувати наше бачення вгору до Небесного Батька та Ісуса Христа.

Я свідчу, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів є Церквою Ісуса Христа, а Президент Рассел М. Нельсон є пророком Ісуса Христа. Слідуйте за пророком, він знає дорогу!”

Сестра Емі А. Райт, Фейсбук, 29 бер. 2023 р., facebook.com/Primary1stCounselor.

Підтримка вчень та істин, яких навчають пророки

Зображення
Сестра Трейсі Ю. Браунінг

“Хто з вас пам’ятає шкільні завдання, в яких потрібно було знайти і з’єднати відповідну пару зображень людей або предметів, які знаходилися в різних колонках? В одній колонці могла бути зображена ваза, а в іншій — квітка. Намалювавши лінію, що з’єднувала два стовпчики, ви ілюстрували зв’язок між ними.

Ці вправи мали на меті допомогти учням розпізнати відповідність, спорідненість або збіг між предметами. Під час недавнього служіння у Литві ця вправа з моїх перших шкільних днів спала мені на думку, коли вдумливий місіонер, який служив там, запитав, як я готуюся до генеральної конференції.

Я пояснила, що коли наближається генеральна конференція, я дуже уважно зосереджую своє вивчення на посланнях Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів. І я почуваюся цілком упевнено, оскільки усвідомлюю, що всі послання, якими діляться генеральні авторитети і генеральні чини, підтримують доктрини та істини, яких навчали пророки, провидці й одкровителі.

Вивчаючи ці виступи протягом року, мені здавалося, що я можу, образно кажучи, намалювати лінії з послань провідників Церкви до виступів членів Першого Президентства і Кворуму дванадцятьох. І з наближенням Генеральної конференції моє зосереджене вивчення слів пророків дає мені родючий ґрунт, на якому я зможу посадити додаткові вчення, які я отримаю згодом”.

Сестра Трейсі Ю. Браунінг, 30 січ. 2023 р., facebook.com/Primary2ndCounselor.