2007
Станьте знаряддям у руках Бога, зміцнюючи особисте свідчення про Ісуса Христа
Лютий 2007


Послання візитного вчителювання

Станьте знаряддям у руках Бога, зміцнюючи особисте свідчення про Ісуса Христа

Помолившись, виберіть і прочитайте з цієї статті вірші з Писань та вчення, що відповідають потребам сестер, яких ви відвідуєте. Поділіться власним досвідом і свідченням. Запросіть сестер, до яких ви прийшли, зробити те саме.

Як я можу зміцнити своє свідчення?

Алма 32:27: “Зроб[іть] дослід над моїми словами, і скористай[теся] принаймні частинкою віри, так, навіть якщо ви не можете нічого, окрім того, щоб мати бажання повірити, нехай це бажання працює в вас”.

Старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Чесно оцінюйте ваше особисте життя. Наскільки сильним є ваше свідчення? Чи воно дійсно є підтримуючою силою у вашому житті або це більше надія на те, що те, про що ви дізналися є істиною? … Ваше свідчення зміцниться, якщо ви будете виявляти віру в Ісуса Христа, його вчення і Його необмежену силу. … Сильне свідчення прийде під час тихої молитви і спокійного розмірковування. … Сильне свідчення приходить рядок за рядком, приписання за приписанням. Воно вимагає віри, часу, постійної слухняності й бажання жертвувати” (“Сила сильного свідчення”, Ліягона, січ. 2002, сс. 101–103).

Єпископ Кіт В. Макмуллін, другий радник у Верховному єпископаті: “Отримання… свідчення… не проходить без докладання особистих зусиль. Людина повинна бажати знати, досліджувати, щоб зрозуміти; жити гідно нього і молитися, щоб отримати. Якщо прагнути знання зі смиренням і вірою, воно з’явиться, а з цим знанням прийде і впевненість, що все буде добре, і внутрішня сила, щоб досягти цього” (“Ісусе, єдина думка про тебе”, Ліягона, трав. 2004, с. 33).

Як моє свідчення веде мене до виконання Божої волі?

Мороній 10:32: “Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому, і відриньте від себе всю безбожність; і якщо ви відринете від себе всю безбожність і любитимете Бога з усією вашою могутністю, розумом і силою, тоді Його благодаті буде достатньо вам, щоб через Його благодать ви могли бути досконалими в Христі”.

Старійшина Даллін Х. Оукс, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Для нас… недостатньо бути впевненими в істинності євангелії, ми повинні діяти й думати, як навернені з її допомогою люди. На противагу мирським організаціям, які навчають нас, щоб ми дещо пізнали, євангелія Ісуса Христа закликає нас перемінитися. … Це досягається не лише тим, що ми чинимо правильно, але тим, що робимо це на належній підставі—з чистої любові Христа. … Милосердя, “чиста любов Христа” (Мороній 7:47), це не дія, а стан або суть існування. Милосердя досягається через низку справ, які приводять до навернення. Милосердя це те, що людина здобуває” (“Заклик перемінитися”, Ліягона, січ. 2001, сc. 40–42).

Енн С. Пінгрі, другий радник у генеральному президентстві Товариства допомоги: “Ми можемо разом радіти відновленій євангелії Ісуса Христа, вдячно визнаючи благословення мати свідчення про Спасителя і Його Спокуту за кожного з нас. Я знаю, що наші особисті зусилля стати знаряддям в руках Бога, не були простими і розвинули нас духовно, збагативши земну подорож у дуже особистий, прекрасний спосіб” (“Знати волю Господа щодо вас”, Ліягона, лист. 2005, с. 114).