2007
Я з вірою ітиму за Ним
Лютий 2007


Спільні заходи

Я з вірою ітиму за Ним

“Ми ж увірували та пізнали, що ти—Христос, Син Бога Живого!” (Іван 6:69).

Чи грали ви коли-небудь у гру “Йди за провідником”? Правила прості: виберіть провідника і йдіть за ним.

Мета нашого життя на землі—йти за нашим провідником, Ісусом Христом. Коли Ісус побачив Петра і Андрія, які рибалили, то сказав їм: “Ідіть за Мною”. Петро та Андрій залишили свої сіті й пішли за Ним. (Див. Матвій 4:18–20).

Так само, як Петра і Андрія, Ісус запрошує кожного з нас іти за Ним (див. УЗ 100:2). Ми, вірогідно, не будемо ходити саме там, де ходив Він, але ми можемо робити те, що робив Він. Ми можемо читати Писання. Ми можемо молитися Небесному Батькові. Ми можемо охриститися.

Після того як Петро пішов за Ісусом, він проголосив: “Ми ж увірували та пізнали, що ти—Христос, Син Бога Живого!” (Іван 6:69). Коли ми йдемо за Ісусом Христом з вірою, то можемо мати таке ж свідчення.

Наша віра в Ісуса зростатиме, коли ми більше будемо Його розуміти. І чим більше ми про Нього дізнаємося, тим легше буде йти за Ним з вірою.

Вправа

Щоб зробити взірець для вишивання хрестиком, розфарбуйте кожне позначення на сторінці Д4. Щоб вишити взірець, перенесіть малюнок на просту тканину, наприклад, муслін. Скористайтеся трьома кольорами муліне для кожного позначення, вибравши їх на свій смак. Попросіть дорослого показати вам, як вишивати хрестиком поверх кожного позначення. (Див. ілюстрацію). Помістіть ваш взірець там, де ви його будете бачити часто.

Примітка: З цієї вправи можна зробити копію, перемалювати її або надрукувати з Інтернету з сайту www.lds.org. Для англійської мови клацніть на “Gospel Library”. Для інших мов клацніть на карті світу.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. 1. На стрічках паперу напишіть імена дітей, а також імена кількох давніх пророків. Запитайте, що спільного в цих іменах. Прочитайте разом Авраам 3:22–24 і поясніть, що в доземному житті всі ми жили з Небесним Батьком. Скажіть дітям, що завдяки Писанням ми трохи знаємо про те, що там відбувалося. Попросіть дітей подумати і сказати, хто з духовних дітей Бога був першонародженим, проглянувши УЗ 93:21. Попросіть піаніста зіграти спочатку один такт, потім два такти пісні про доземне життя. Додавайте по такту, поки діти не вгадають пісню. Після того як діти вгадають пісню, заспівайте її повністю, звертаючи увагу на ті рядки, які розповідають про життя з Небесним Батьком до нашого приходу на землю. Поясніть, що в доземному житті всі ми були духовними братами і сестрами. Ми називаємо одне одного “брат” або “сестра”, тому що ці звертання відображають наші духовні стосунки одне з одним. Заспівайте пісню “Я Божеє дитя”.

  2. 2. Покажіть дітям кілька зразків плану. Наприклад, рецепт, креслення або настанови для складання іграшки. Поясніть, що коли ми щось створюємо, наприклад, дім, печиво або іграшку, найкраще знати, що буде в кінці. Нам потрібен план. До того як ми прийшли на землю, Небесний Батько розповів нам про Свій план. Він називається планом спасіння. Запросіть місіонерів повного дня або того, хто щойно повернувся з місії, за схвалення єпископа або президента філії, навчати про план спасіння з книги Проповідуйте мою євангелію (сс. 47–59).