2012
Ідеї для домашнього сімейного вечора
Грудень 2012 р.


Ідеї для домашнього сімейного вечора

У цьому номері є статті та вправи, якими можна скористатися на домашньому сімейному вечорі. Ось кілька прикладів:

Традиція світла і свідчення, с. 10: Підсумуйте статтю і запропонуйте членам вашої сім’ї створити наочне приладдя, щоб продемонструвати, для чого використовується риштування. Обговоріть, які “риштування” Церква дає вашій сім’ї, щоб сягати більших висот у розбудові вашої сім’ї та інших сферах вашого життя.

“Пророки святкують Різдво”, с. 20: Прочитайте кілька історій з життя пророків і поділіться особистим духовним досвідом щодо того, як ваше життя або життя інших людей змінилося завдяки особливій події, що сталась минулого Різдва. Ви можете обговорити, як у цю пору можна наслідувати приклад наших пророків.

“Безпека і мир у дотриманні заповідей”, с. 32: Якщо у вас є малі діти, ви можете запропонувати їм намалювати, як люди вздовж дороги до храму роблять праведні вчинки. Інші сім’ї можуть прочитати всю статтю і обговорити її, наголошуючи на тому, що “шлях до щастя починається з … дотримання заповідей”.

“Як давати дари Христу”, с. 48: Прочитайте разом статтю президента Генрі Б. Айрінга. Можливо, ваші діти захочуть записати, що б вони хотіли подарувати Спасителю на Різдво, і загорнуть свої зобов’язання у красивий папір, як різдвяний подарунок. Поговоріть про людей, яких вони знають і яким може знадобитися фізична або духовна допомога, або і та й інша.

“Відповідь на Різдвяну молитву”, с. 68: Прочитайте разом з вашою сім’єю історію про Пеггі Шонкен. Можливо, ви захочете розповісти про те, як отримували відповіді на свої молитви і заохотите дітей зробити те саме. Записуйте всі відповіді на молитви, які отримує ваша сім’я протягом Різдвяної пори.

Свідчення без слів

Мій син Дерек страждає на глобальну апраксію—це означає, що він майже не говорить. Дереку подобаються домашні сімейні вечори і він витрачає місяці на підготовку уроків, щоб поділитися ними з сім’єю.

Одним з його незабутніх уроків був “Сон Легія”. Він протягнув мотузку по всьому дому і також назовні. Ми розпочали урок, слухаючи з компакт-диска гімн “Вірую в Христа” і дивлячись на картину, розташовану на столі, на якій було зображено сон Легія. Потім Дерек повів нас, одного за одним, вздовж мотузки.

Коли ми йшли вздовж неї, то з одного боку були зображення Христа, а з іншого щось, що відволікало (наприклад: радіо, телевізор та ігри). Ми зрозуміли, що дісталися кінцевої мети, коли почули музику—улюблену пісню Дерека “Живе, живе Спокутар мій!”

Після того, як всі дісталися місця призначення, Дерек увімкнув DVD-програвач і дав нам подивитися останню частину фільму Свідчення однієї отари і одного пастиря, де Ісус Христос являється народу Америки. Дух був дуже сильним, коли, не промовивши ані слова, мій син ділився своїм свідченням про Спасителя.

Венді Томпсон, США