2015
В обіймах Його ніжних рук
Березень 2015


Послання Першого Президентства

В обіймах Його ніжних рук

Зображення
An angel comforting Jesus Christ in the Garden of Gethsemane. "The Gospel of Luke describes the Savior's dark hours in Gethsemane: 'And there appeared an angel unto him from heaven, strengthening him' (Luke 22:43). Here the angel stands above the kneeling Christ, enveloping Him in a warm embrace. With wings extended, the angel seems to banish the darkness, if only for a moment." (description from https://store.moa.byu.edu/agony-in-the-garden.html)

Страждання в Гефсиманії, художник Франц Шварц

Як і багатьох інших людей мене часто надихають прекрасні витвори мистецтва і музики. Так сталося і того разу, коли я стояв поруч із майстерно виконаною картиною датського художника Франца Шварца під назвою Страждання у Гефсиманії1.

Ця надзвичайно прекрасна картина змальовує Спасителя, який стоїть на колінах у Гефсиманському саду. Під час молитви поруч з Ним стоїть ангел і ніжно огортає Його руками, аби втішити, надати небесну підтримку і допомогу.

Чим довше я розглядав цю картину, тим більше моє серце і розум наповнювалися невимовним почуттям ніжності і вдячності. Я можу відчувати, дуже незначною мірою, що означало бути поруч зі Спасителем, коли Він почав величну завершальну роботу Свого земного життя, взявши на Себе гріхи світу. Я зачудований безмежною любов’ю і співчуттям Батька до Його дітей. Мене наповнює надзвичайне почуття вдячності за те, що безгрішний Син зробив для всіх людей і для мене.

Жертва Сина Божого

Кожного року в цей час ми вшановуємо жертву, яку Ісус Христос приніс заради всіх людей, і розмірковуємо над нею.

Я не в змозі осягнути Те, що зробив Спаситель у Гефсиманії та на Голгофі заради нас. Він узяв на Себе тягар наших гріхів і сплатив вічний і обов’язковий викуп не лише за Адамову першу провину, але і за гріхи та провини мільярдів і мільярдів душ, які будь-коли жили. Ця вічна, священна жертва змусила “Мене, Самого Бога, найвеличнішого з усіх, тремтіти від болю і кровоточити кожною порою, та страждати і тілом, і духом” (УЗ 19:18).

Він відстраждав за мене.

Він відстраждав за вас.

Мою душу переповнює вдячність, коли я розмірковую над дорогоцінним значенням цієї жертви. Мене сповнює смиренням знання про те, що всі, хто прийме дар і прихилить своє серце до Нього, може мати прощення і очищення від своїх гріхів, яким би ганебним чи обтяжливим не був їхній тягар.

Ми можемо знову стати незаплямованими і чистими. Ми можемо бути викуплені вічною жертвою нашого улюбленого Спасителя.

Хто нас втішить?

Хоча жоден з нас ніколи не відчує глибину страждань Господа, кожен з нас колись переживатиме власні темні й гіркі години—часи, коли наш смуток і сум можуть здаватися більшими, ніж ми здатні витримати. Будуть часи, коли тягар гріхів і муки совісті немилосердно притиснуть нас.

І тоді, якщо ми піднесемо свої серця до Господа у такі часи, Він безсумнівно знатиме і розумітиме це. Він, Хто так самовіддано відстраждав за нас у Гефсиманському саду і на хресті, не залишить нас невтішними зараз. Він зміцнить, підбадьорить і благословить нас. Він огорне нас своїми ніжними руками.

Він буде для нас чимось більшим за ангела.

Він принесе нам благословенне втішення, зцілення, надію і прощення.

Бо Він—наш Викупитель.

Наш Визволитель.

Наш милостивий Спаситель і наш благословенний Бог.

Посилання

  1. Священик, який звернувся з промовою під час похорону Франца Шварца, сказав: “Його мистецтво було даром з небес і воно є промовистішим за проповідь” (Emmilie Buchanan-Whitlock, “History of Artists’ Lives Gives Greater Context for Exhibit”, Deseret News, Sept. 29, 2013, deseretnews.com).