2015
Божественні якості Ісуса Христа: лагідний і смиренний
Серпень 2015


Послання візитного вчителювання

Божественні якості Ісуса Христа: лагідний і смиренний

З молитвою вивчіть цей матеріал і спробуйте зрозуміти, чим поділитися. Як розуміння життя і місії Спасителя збільшить вашу віру в Нього і благословить тих, про кого ви піклуєтеся як візитна вчителька? Більш докладна інформація міститься на сайті reliefsociety.lds.org

Віра, сім’я, допомога

Зображення
Jesus Christ with the twelve apostles. Christ (depicted wearing a white robe with a yellow sash), is kneeling before one of the apostles as He washes the feet of that apostle. The other eleven apostles are gathered around a table (having just completed the last supper). They are watching Christ. (John 13:1-20)

Ісус миє апостолам ноги, художник Дел Парсон

Ісус сказав: “Хто найбільший між вами, нехай буде, як менший, а начальник—як службовець. Бо хто більший: чи той, хто сидить при столі, чи хто прислуговує? Чи не той, хто сидить при столі? А Я серед вас, як службовець” (Лука 22:26–27).

“Спаситель—найкращий приклад сили смирення та покори. Зрештою, Він, підкоривши Свою волю волі Батька, звершив найвеличнішу і найвпливовішу подію в історії людства. Одні з найбільш святих слів у Писаннях теж прості: “Не Моя, а Твоя нехай станеться воля!” (Лука 22:42)”1.

Як учні Ісуса Христа, ми завжди прагнемо бути на Нього схожими. “Лагідність є необхідною для нас, аби нам стати більш подібними до Христа,—сказав Улісес Соарес, сімдесятник.— Без неї ми не зможемо розвивати інші важливі чесноти. Бути лагідним не означає бути слабким, але це означає поводитися з великодушністю і добротою, виявляючи міць, спокій, здорову самооцінку і самоконтроль”2. Працюючи над розвитком цієї якості, ми побачимо, що “смиренна покора волі Батька принесе нам дар Божий—силу смирення. Це сила, щоб пережити всі життєві випробування, сила спокою, сила надії, сила серця, що б’ється з любов’ю до Спасителя Ісуса Христа і свідченням про Нього, сама сила викуплення”3.

Додаткові уривки з Писань

Maтвій 26:39; Іван 5:30; Moсія 3:19; Геламан 3:35

З Писань

Один з найпрекрасніших і найсильніших моментів у служінні Спасителя є той, коли Він омив ноги Своїм учням. Ісус “устає від вечері, і здіймає одежу, бере рушника й підперізується. Потому налив Він води до вмивальниці, та й зачав обмивати ноги учням, і витирати рушником, що ним був підперезаний” (Іван 13:4–5).

Коли Спаситель запровадив цей обряд, учні, можливо, були приголомшені тим, що їхній Господь і учитель стає перед ними на коліна і здійснює таке смиренне служіння. Тоді Ісус пояснив урок, який Він хотів викласти їм усім:

“А коли обмив ноги вам Я, Господь і Вчитель, то повинні й ви один одному ноги вмивати.

Бо то Я вам приклада дав, щоб і ви те чинили, як Я вам учинив” (Іван 13:14–15).

Посилання:

  1. Річард С. Еджлі, “Сила смирення”, Ліягона, лист. 2003, с. 99.

  2. Улісес Соарес, “Будьте лагідними і невибагливими серцем”, Ліягона, лист. 2013, с. 9.

  3. Річард С. Еджлі, “Сила смирення”, Ліягона, лист. 2003, с. 99.