2015
Будьте світлом
Серпень 2015


Послання Першого Президентства

Будьте світлом

Зображення
Президент Томас С. Монсон
Зображення
Filipino young men and young women interact during a youth activity.

У мене був привілей відвідати багато урочистих концертів, присвячених освяченню храмів. Усі вони мені сподобалися, у тому числі нещодавній, який я відвідав у Феніксі, шт. Аризона, США, у листопаді минулого року.

Молоді святі останніх днів, які беруть участь у концертах, створюють чудові, незабутні програми. Минулого року у Феніксі, перед самим концертом, я сказав учасникам: “Ви—діти світла”.

Я б хотів, аби всі молоді люди в Церкві знали, що вони—діти світла. Будучи такими, вони мають відповідальність бути як “світла в світі” (Филип’янам 2:15). У них є відповідальність ділитися євангельськими істинами. Вони мають покликання бути подібними до храмового маяка, який відбиває світло євангелії у світ, що занурюється у все густішу темряву. У них є відповідальність робити все, щоб вогонь не згасав і палав яскраво.

Аби ми були “зразком для вірних” (1 Tимофію 4:12), ми самі повинні вірити. Ми повинні розвинути віру, необхідну для того, щоб виживати духовно і відбивати світло іншим. Ми повинні плекати своє свідчення, поки воно не стане якорем для нашого життя.

Один із найкращих способів здобути і підтримувати віру, необхідну в наш час—це читати і вивчати Писання та часто і наполегливо молитися. Я звертаюся до молоді Церкви: якщо ви цього ще не робите, розвивайте звичку щоденно вивчати Писання і молитися. За відсутності цих двох важливих навичок вплив ззовні та іноді суворі реалії життя можуть затьмарити або навіть зруйнувати ваше світло.

Підліткові роки не є легкими. Це початкові роки, коли Сатана спокушатиме вас, і він докладатиме найбільших зусиль, аби звести вас зі шляху, який приведе назад, до нашого небесного дому. Але якщо ви будете читати і молитися, служити і слухатися, ви краще пізнаєте “світло, що сяє у темряві” (УЗ 6:21), наш Приклад і нашу силу—самого Господа Ісуса Христа. Він є світлом, яке ми піднімаємо, щоб розсіяти темряву (див. 3 Нефій 18:24).

З міцним свідченням про Спасителя і Його відновлену євангелію ви матимете безмежні можливості сяяти. Вони відкриваються вам кожного дня, за будь-яких обставин, у яких ви опинитеся. Якщо ви будете наслідувати приклад Спасителя, то можливості сяяти будуть вашими, як це ставалося в житті людей навколо вас—незалежно від того, чи це члени вашої сім’ї, чи однокласники, співробітники, або просто знайомі чи абсолютно незнайомі люди.

Коли ви є світлом для світу, люди навколо вас відчують особливий дух і це викличе в них бажання спілкуватися з вами та наслідувати ваш приклад.

Я прошу батьків і провідників нашої молоді допомогти їй твердо стояти за істину і праведність. Допоможіть їм тримати в полі зору ворота навчання, розуміння і служіння в царстві Божому. Зміцнюйте їхню силу протистояти спокусам світу. Допоможіть їм відчути бажання ходити в доброчесності та вірі, молитися і вважати небеса своїм постійним якорем.

Звертаючись до молоді, я скажу: наш Небесний Батько любить вас. Тож завжди відчувайте ту любов, яку церковні провідники мають до вас. Тож завжди майте бажання служити Небесному Батькові і Його Синові. І завжди ходіть у істині та будьте світлом серед Божих дітей.

Зображення маяка dzm1try/iStock/Thinkstock

Зображення
Product Shot from August 2015 Liahona