2015
Суботній день---це приємність
Серпень 2015


Суботній день—це приємність

П’ять способів того, як зробити Суботній день більш змістовним.

З огляду на труднощі, що нас оточують, вшановування Суботнього дня набирає більшого значення, оскільки це допомагає залишатися духовно сильними. Ці молоді люди зі Східної Європи діляться своїми думками про те, як Субота зміцнює їх—і як вона може зміцнювати і вас.

Наближатися до Господа

Суботній день—це день, коли я повністю можу присвятити себе Господу. Я намагаюся не марнувати часу, а натомість використовувати його, аби ставати кращим і наближатися до Небесного Батька. У неділю я по-справжньому щасливий служити членам Церкви, коли сідаю біля них і показую, що вони не забуті. Служіння іншим приносить мені радість.

Для мене Суботній день є днем навчання, щастя і радості від того, що я навчаюся служити Господу. Я з усією старанністю зберігаю святість Суботнього дня. Якщо ми довіряємо Небесному Батькові в усьому, то матимемо радість і щастя на землі й на небесах з Ним та Його Сином, Ісусом Христом.

Арвіс Б., 18 років, Латвія

Приймати причастя

Кожного дня я з нетерпінням чекаю на день, коли піду в церкву і прийматиму причастя. Я не можу дочекатися, коли одягну недільний одяг, підготуюся, піду до церкви і знову оновлю завіти з Богом.

Іноді я прокидаюся вранці не в настрої. Але коли я йду до церкви і приймаю причастя, відвідую свої збори і вивчаю Писання, то відчуваю Святого Духа, і це піднімає мій дух. Важливо приймати причастя кожного тижня, оскільки Сам Спаситель показав, що нам необхідно це робити.

Діана Д., 14 років, Латвія

Вивчати Писання з іншими

Відвідування недільного богослужіння і приймання причастя сповнюють нас Духом на весь тиждень. Ми більше дізнаємося з Писань, а досвід наших учителів допомагає краще розуміти Писання. Коли ми вивчаємо Писання разом, то можемо по-новому на них подивитися і більше навчатися одне від одного.

Антоніна Б., 18 років, Центральний федеральний округ, Росія

Обирати заходи, аби зберігати Дух

Прохання Ісуса залишитися і попильнувати з Ним (див. Матвій 26:38) зворушили моє серце і привели до розуміння того, що Суботній день—це день, коли ми можемо приймати причастя як символ того, що ми пам’ятаємо Його служіння для нас.

Чим більше я думаю про це, тим більше я хочу Його пізнавати. Таке намагання допомагає мені обирати правильні заходи в день, вільний від усіх мирських турбот—у неділю. Це включає читання і вивчення Писань, служіння своїй сім’ї, перегляд надихаючих фільмів, розмови на духовні теми з друзями та постійну молитву. Чим більше я звертаюся серцем до Ісуса, тим більше я Його пізнаю і наближаюся до Нього. Я не можу назвати жодного кращого благословення.

Сестра Олександра С., 25 років, Російська Новосибірська місія

Отримувати натхнення від Духа

Для мене Суботній день—це можливість глибше вивчати євангелію Ісуса Христа. Безсумнівно, що людина, яка приходить до Церкви підготовленою і бажає причащатися, яка намагається навчатися, буде отримувати благословення і натхнення від Духа не лише в неділю, але і впродовж наступного тижня.

Поза стінами церкви є багато можливостей, як ми можемо зберігати святість Суботи: проводити час із сім’єю, допомагати місіонерам, служити у приході й читати церковну літературу. Суботній день—це час, щоб зрозуміти Божі закони. Якщо ми це усвідомимо і дякуватимемо Богові за цю можливість, нам ніколи не буде важко дотримуватися Суботнього дня у святості.

Старійшина Володимир Олександрович З., 18 років, Російська Новосибірська місія

Ілюстрації Дж. Бет Джепсон