2012
Запитання і відповіді
Жовтень 2012 р.


Запитання і відповіді

“Що означає шанувати священство Бога?”

Священство—це сила, якою Небесний Батько та Ісус Христос здійснюють Свою роботу. Це найбільша сила на землі. Священством виконуються обряди, надаються благословення, здійснюється храмова робота, проповідується євангелія і творяться дива.

Носії священства представляють Спасителя, тож вони шанують священство, виконуючи те, що виконав би Спаситель, якби був тут. Вони шанують священство, живучи гідно. Вони шанують священство своїм одягом, вчинками, словами, служінням і навіть думками.

Молоді жінки також можуть шанувати священство, дотримуючись своїх заповідей хрищення і благоговійно беручи участь у обрядах священства, таких як причастя чи храмова робота. Вони можуть підтримувати свого батька, братів та інших носіїв священства, допомагаючи їм дотримуватися заповідей і жити гідно виконання обов’язків священства.

Усі ми можемо шанувати священство, вірно служачи у своїх покликаннях, поважаючи тих, хто має священство, поважаючи роботу, яку вони виконують, і поважаючи обряди та завіти, які отримуємо завдяки священству.

Діяти як представник Бога

Якщо ми починаємо розуміти, яким дивовижним є те, що Бог надав нам цей дар, тоді шанувати священство буде просто: дійте із вдячністю і повагою до сили, яку вам було ввірено. Запитайте себе: якби кожен, хто мене оточує, знав, що я є носієм Божої сили, то думали б вони про Нього більше чи менше? Саме в цьому й полягає шанування священства—це усвідомлювати, що ви є представником Бога і робите все можливе, аби діяти у такий спосіб, що виявлятиме вашу повагу за довіру, виявлену вам Богом.

Мейсон Р., 19 років, шт. Колорадо, США

Будьте чеснотними

Як молода жінка я могла б сказати, що мені не потрібно шанувати священство. Але всім молодим жінкам слід це робити. Ми шануємо священство своєю чеснотністю. Ми шануємо священство, допомагаючи молодим чоловікам мати чисті думки. Ми одягаємося скромно і вживаємо чисту мову. Таким чином ми допомагаємо молодим чоловікам шанувати священство і самі його шануємо.

Маріса Б., 14 років, шт. Аризона, США

Виконуй свій обов’язок перед Богом

Найголовніший спосіб шанувати священство, на мою думку, це робити те, що робив би Сам Господь, якби був на землі, оскільки ми представляємо Ісуса Христа. Це означає, що ми дотримуємося всіх зобов’язань, обов’язків та обіцянь, даних Богові, коли нас висвятили у священство. Шануючи Його священство, ми дотримуємося Його заповіді “уста[ти] і ся[яти] повсюди, щоб [наше] світло могло бути прапором для народів” (УЗ 115:5). Ми допомагаємо іншим дізнатися, що на землі є багато вповноважених служителів Бога.

Бісмарк Б., 18 років, Санто-Домінго, Домініканська Республіка

Виявляйте повагу до священства

Я думаю, що шанувати священство—це виявляти повагу до нього та впевнено його застосовувати. Коли у вас є члени Ааронового священства, які поважають священство і причастя так само, як ми у нашому приході, тоді ви можете здобути надзвичайний досвід, розносячи й готуючи причастя. Усі ми одягаємо білі сорочки та краватки. Ми знаємо, що це справляє великий вплив на приход, і також на мене. Я знаю, що бути носієм священства—це найкраще, що могло зі мною статися.

Гансен Б., 15 р., шт. Техас, США

Пам’ятати Спасителя

Священство—це єдина істинна сила Бога на землі і вона вказує шлях повернення до Нього. Коли ми думаємо про вшанування священства, то думаємо про наслідування у житті учень Президента Томаса С. Монсона та інших апостолів. Найкращий спосіб шанувати священство—робити те, чого нас навчено. Це дозволить нам пам’ятати Спасителя. Коли ми пам’ятаємо Його, Його Дух буде з нами. А присутність Духа дозволяє нам залишатися на шляху до мети і бути прикладом євангельських норм.

Клас Недільної школи: Кайлі Е., Джайтен Б., Джозеф Е., Александра Р., Кайлі В, Аліша Ф. і Гайлі В. (немає на фото); штат Айдахо, США.

Не йдіть на компроміс у дотриманні своїх норм

Шанувати священство означає не потрапляти в ситуації, в яких, як ви знаєте, ви можете поставити під загрозу дотримання своїх норм. Коли в семінарії ми вивчали Старий Завіт, то в книзі Буття 39 знайшли приклад того, як Йосип з Єгипту шанував своє священство, втікши від загравань дружини Потіфара.

Серед способів, у які молоді жінки можуть допомагати шанувати священство—це дотримуватися норм, про які йдеться в брошурі Заради зміцнення молоді і скромно одягатися.

Джозеф Б., 16 р., шт. Техас, США

Утримувати священство

На мою думку, шанувати священство означає, що молоді чоловіки поважають і утримують цей дар, даний Господом. Коли я бачу, що юнак поважає священство, то відчуваю набагато більше спокою і з більшою повагою ставлюся до нього. Небесний Батько ввірив йому священство, тож я вважаю, що молодий чоловік має обов’язок не лише бути носієм священства, але і утримувати його.

Меліна Б., 16 р., шт. Вашингтон, США