2021
“Так буде Мою Церкву названо”
Жовтень 2021


“Так буде Мою Церкву названо”

Коли ми використовуємо повну назву Церкви, то отримуємо благословення і благословляємо інших.

Зображення
various people walk by a Church sign in Korean

В Африці люди, які шукали, до якої церкви приєднатися, розповідали про те, що бачили сни. У снах їм було сказано шукати церкву, яка буде називатися іменем Ісуса Христа. Під час пошуків вони знаходили лише одну церкву, назва якої була зосереджена на імені Спасителя—Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

У Латинській Америці кілька святих останніх днів розповідали про те, що їхні друзі без ентузіазму ставилися до запрошення прийти до “мормонської церкви”. Усе змінилося, коли вони почали запрошувати до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. “Якщо ваша церква називається Церквою Ісуса Христа,—відповідали друзі,—то нам би хотілося прийти і побачити”.

У Сполучених Штатах хлопчик з Початкового товариства запросив своїх сусідів на своє хрищення. Священник іншої церкви сказав, що ніколи не пішов би на хрищення до “мормонської Церкви”. Але оскільки священник побачив, що церква, до якої ходить хлопчик, зосереджена на Ісусі Христі, він прийшов на хрищення разом з дружиною.

Коли агент з резервування авіаквитків попросив одного з членів Церкви вказати електронну адресу, той член Церкви вказав адресу “ldschurch.org”.

“А що це за церква?”—запитав агент.

“Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів”,—відповів член Церкви.

“Я днями працюю, не маючи нагоди поговорити про Господа,—відповів той агент.—Від думки про те, що я розмовляю зі ще одним християнином, мені стає радісно!”

Той член швидко оновив у своєму профілі тієї авіакомпанії електронну адресу на ChurchofJesusChrist.org1.

Здійснення обіцяння

Зображення
family walking in front of a Church building

Ці чудові історії показують, як здійснюється обіцяння Президента Рассела М. Нельсона, дане святим останніх днів у жовтні 2018 року, а потім знову в квітні 2020 року.

“Я обіцяю вам: якщо ви будете якнайкраще старатися, щоб відновити правильну назву Господньої Церкви, то Він, Чиєю ця Церква є, буде посилати Свою силу і проливати Свої благословення на голови святих останніх днів так рясно, як ми ще ніколи не бачили,—сказав Президент Нельсон.—Ми матимемо знання і силу від Бога, які допомагатимуть нам нести благословення відновленої євангелії Ісуса Христа кожному народу, коліну, язику і всім людям та допомагати у підготовці світу до Другого пришестя Господа”2.

Нещодавно на своїх акаунтах в соціальних медіа я запросив членів Церкви розповісти мені про благословення, які вони отримали завдяки використанню правильної назви Церкви. Я був зворушений, отримавши понад 2 600 відповідей.

Я б хотів поділитися з вами кількома з них. Вони будуть здаватися вам знайомими, оскільки й ви отримували подібні благословення, виконуючи пораду Президента Нельсона.

Ближче до Ісуса Христа

Мене зворушило свідчення Джейкоба про те, як повна назва Церкви допомогла йому зосередитися на Спасителі: “Я помітив, що моя зосередженість на Ісусі Христі поширилася на кожен аспект мого життя,—написав він мені.—Коли я приймаю причастя, то думаю про Нього і Його викупительну жертву. Коли я читаю Писання, то звертаю більше уваги на Його слова та інші посилання на Нього. Це наблизило мене до Нього і допомогло краще розуміти Його роль як мого Спасителя і Викупителя”.

Особливим благословенням для мене було дізнатися, що означає ім’я Спасителя для Бет і Брюса: “Я відчула тісніший зв’язок зі Спасителем,—сказала Бет.—Коли мене запитують, до якої церкви я ходжу, і я відповідаю, що належу до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, то дійсно відчуваю належність. Належність до Його народу. Належність до Його сім’ї. Належність до Нього”.

Брюс сказав, що правильна назва Церкви допомагає йому “пам’ятати, кому я служу і на кого хочу бути більше схожим. Це нагадує мені, що Спаситель є Тим, Хто дає ці вчення і що вони не йдуть від людей”.

“Ім’я Спасителя має силу”

Зображення
Christus statue

Хейлі, місіонерка повного дня, сказала: “Використання правильної назви Господньої Церкви додає сили і повноваження, коли я навчаю людей Його відновленої євангелії. Коли я кажу: “Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів”, Дух Господа підтверджує і свідчить, що це дійсно Господня Церква, відновлена на землі в наш час. Мені подобається використовувати правильну назву, оскільки я також додаю до цієї істини моє живе свідчення!”

А Нікола сказав мені: “Раніше, коли я казав “мормон”, люди, які не належать до нашої віри, часто виявляли якусь невпевненість. Здавалося, ви навіть відчуваєте, як подумки вони швиденько згадують все, що чули про “мормонів”. А зараз я спостерігаю спокій, а, найчастіше, сприйняття. Ім’я Спасителя має силу. Він дає спокій. Моє свідчення про істинність євангелії зросло завдяки лише тому, що я промовляв правильну назву Церкви. Я відчуваю Духа кожного разу, коли це роблю. Іноді це все, що мені доводиться сказати стосовно наших вірувань, але цього достатньо”.

Спростування помилкових уявлень

Гарольд, професор університету у Сполучених Штатах, сказав, що використання повної назви Церкви допомогло йому спростовувати помилкові уявлення. Він сказав мені, що один зі студентів, підводячи підсумок обговорення, присвяченого релігіям, заявив: “Я вважаю, що всі релігії є християнськими, за винятком мормонів”.

Відчувши, що це золотий момент для того, щоб спростувати це помилкове уявлення, Гарольд сказав: “Я пояснив, що “мормони”—це прізвисько, яким називають членів Церкви, оскільки вони вірять у Біблію і в Книгу Мормона, які є двома стародавніми писаннями, що свідчать про Ісуса Христа”.

Мері відкрила своє серце, розповівши мені, як повна назва Церкви благословила її, коли вона навчала своїх дітей: “Мої діти тепер не так плутаються, коли я їх навчаю, що ми є святими Церкви Ісуса Христа в ці останні дні замість того, щоб казати, що ми—“мормони”. Вони завжди бентежилися і запитували: “А чому ми називаємося мормонами? Чи означає це, що ми не є християнами?” Я відчуваю, що ця зміна допомагає їм, коли вони розмовляють з іншими дітьми у школі, які не є віруючими.

“Я служу на місії для Ісуса Христа”

Президент Нельсон пообіцяв, що якщо ми будемо вживати правильну назву Церкви, “ми матимемо знання і силу від Бога” поширювати євангелію. Тереза надихнула мене своєю історією про те, що сталося, коли один друг на роботі запитав її про Церкву. Виконуючи пораду Президента Нельсона, Тереза почала вживати повну назву Церкви.

“Він зацікавився Церквою,—сказала вона.— Він досліджував її кілька місяців, а потім, і це було дивовижно, мій син, який був єпископом, його охристив. Того дня я відчувала таку радість, як і вся моя сім’я. Обіцяння справджуються”.

Джордан сказав, що багато людей досі не знають назви Церкви. “Коли я використовую повну назву Церкви,—каже він,—це дає мені можливість пояснити, що Церква зосереджена на Ісусі Христі, а також те, чому ми називаємо себе святими останніх днів”.

Коли один чоловік запитав Хлою, чи вона “мормонська місіонерка”, вона потужно свідчила: “Ні, я служу на місії для Ісуса Христа”. Хлоя розповіла мені, що той чоловік виявив бажання йти за Спасителем, тож вона його навчала, що Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів скеровує Спаситель. Потім вона надала йому інформацію про Його Церкву.

“Ви назвете церкву Моїм іменем”

Зображення
sister missionaries talking to a family in front of a Church building

В одкровенні, даному Джозефу Сміту, яке стосувалося назви Його Церкви, Спаситель проголосив: “Бо так буде Мою Церкву названо в останні дні, а саме: Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів” (Учення і Завіти 115:4). А нефійцям Він сказав: “Ви назвете церкву Моїм іменем”, бо “як може вона бути Моєю церквою, якщо не буде називатися Моїм іменем?” (3 Нефій 27:7, 8).

Я свідчу разом зі святим останніх днів на ім’я Томмі, що коли ми використовуємо повну назву Церкви, то отримуємо благословення і благословляємо інших. Томмі сказав мені: “Коли я розповідаю іншим про благословення від членства у Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів у часи, коли повсюди панує боротьба і страх, я усвідомлюю, що допомагаю іншим дізнатися, що прихисток від штормів поруч з учнями Ісуса Христа, які дбають про них і які йдуть за Ним”.

Посилання

  1. Я дякую старійшині Герріту У. Гонгу, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, за те, що він поділився зі мною цими історіями.

  2. Рассел М. Нельсон, “Правильна назва Церкви”, Ліягона, лист. 2018, с. 89; див. також “Відкрити небеса для отримання допомоги”, Ліягона, трав. 2020, с. 73.