2021
Це того варте! Храм є благословенням, яке змінює наше життя
Жовтень 2021


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

Це того варте! Храм є благословенням, яке змінює наше життя

Через пандемію COVID-19 нам з чоловіком довелося долати багато труднощів заради того, щоб дістатися до храму, і я почала думати, чи ми взагалі коли-небудь увійдемо в нього.

Зображення
молода подружня пара біля храму

На фотографії зображені моделі

Нам з чоловіком було важко укласти шлюб у храмі—і не тому, що ми цього не хотіли! Було багато всього, що не давало нам укласти цей священний завіт.

Втім завдяки подоланню труднощів, зростанню та любові я здобула міцніше свідчення про храм і про благословення, які можуть приходити в наше життя у цьому священному місці.

Так багато невдач

Невдовзі після наших заручин виникло багато труднощів. Певний час через велику кількість несприятливих обставин ми не могли укласти шлюб у храмі. Тож після випробувань, які, здавалося, ніколи не закінчаться, ми нарешті призначили дати отримання ендаументу й запечатування на травень 2020 року. Майже все було сплановано. Нарешті настав той час!

Але потім у світі вибухнула пандемія COVID-19, і у нашій країні—ПАР—усе було закрито через повний локдаун.

Знову довелося відкласти храм і наш шлюб.

Я почала думати, чи взагалі колись зможу увійти до храму. І я сумнівалася, чи взагалі варто докладати всіх тих зусиль. Ми з чоловіком все ще навіть не отримали ендаументів, і я занепала духом, бо після того, як усе життя готувалася до того, щоби бути гідною увійти до храму, у мене нічого не виходило.

Втім я думала про все, чого навчали пророки стосовно важливості відвідування храму і величезної кількості благословень, які ми отримуємо, коли укладаємо завіти з Господом. Президент Рассел М. Нельсон навчав, що “найвищі переваги членства у Церкві можна усвідомити лише за допомогою храмових обрядів, які відкривають шлях до піднесення”1.

Тож я все ще була рішуче налаштована піти до храму, коли настане слушний час.

Варто почекати

Упродовж наступних кількох місяців ми з чоловіком постилися, молилися і виявляли віру в те, що будемо залишатися гідними й зможемо укласти шлюб у храмі. І дивовижним чином у вересні 2020 року Йоганнесбурзький храм, ПАР, було відкрито з певними обмеженнями, що дозволило нам з чоловіком отримати власні ендаументи.

Важко описати словами, наскільки ближче я відчувала себе до Небесного Батька і Спасителя у стінах храму. То був глибоко духовний момент, який я ніколи не забуду. І на нього було варто чекати.

Невдовзі після цього ми з чоловіком змогли нарешті запечататися на час і на всю вічність у Господньому домі.

Наш день запечатування був дуже священним. В той день ми були єдиним подружжям у храмі, яке укладало вічний завіт одне з одним і з Господом. Я була незмірно щасливою. Мені здавалося, ніби Спаситель сидить поруч з обома нами і каже: “Я задоволений вашою вірою—вам нарешті це вдалося зробити!”

І ми дуже раді почати разом новий шлях, яким можемо знову і знову повертатися до храму.

Благословення храму

Хоча нам потрібно докласти зусилля, аби дістатися до храму, коли дім Господа посідає пріоритетне місце в нашому житті й ми намагаємося залишатися гідними храмової рекомендації, то можемо запрошувати благословення в усі сфери нашого життя.

Як навчав старійшина Квентін Л. Кук, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Я молюся, щоб кожен з нас шанував Спасителя і зробив усі необхідні зміни, аби бачити себе у Його священних храмах. Чинячи так, ми можемо досягти Його святих цілей і підготувати себе та наші сім’ї до всіх благословень, які Господь і Його Церква можуть дарувати у цьому житті та у вічності”2.

Коли я думаю про свої храмові завіти або відвідування храму, то почуваюся ближче до Небесного Батька й Ісуса Христа, і я спроможна відволіктися від усього мирського й запросити у своє життя мир. Завдяки храмовим благословенням ми з чоловіком змогли озирнутися назад і побачити руку Небесного Батька, яка скеровувала наше життя, і наша віра в те, що Він скеровує нас кожного дня, зміцнилася.

Я вдячна за храмовий ендаумент, який допомагає нам знати, як повернутися до Небесного Батька, і за отриману можливість запечатуватися на вічність з тими людьми, яких ми любимо—благословення, яке важко описати словами і яке є доступним для нас завдяки Спокуті Ісуса Христа.

Ми всі можемо бути гідними тих благословень, якщо готуємося і наслідуємо приклад Спасителя—які б випробування або невдачі не виникали на нашому шляху.

Відвідування храму варте всіх зусиль. Повірте мені.

Посилання

  1. Russell M. Nelson, “Endure and Be Lifted Up,” Ensign, May 1997, 72.

  2. Квентін Л. Кук, “Бачити себе у храмі”, Ліягона, трав. 2016, с. 100.