Інститут
Урок 28: Матеріал для вчителя: Господь прискорює Свою роботу


“Урок 28 Матеріал для вчителя: Господь прискорює Свою роботу”, Підґрунтя Відновлення. Матеріал для вчителя (2019)

“Урок 28 Матеріал для вчителя”, Підґрунтя Відновлення. Матеріал для вчителя

Урок 28 Матеріал для вчителя

Господь прискорює Свою роботу

Ми живемо у часи, коли Господь прискорює Свою роботу зі спасіння (див. Учення і Завіти 88:73). Мета цього уроку---зміцнити віру студентів у те, що Господня робота просуватиметься вперед, незважаючи на протидію, а також допомогти студентам скласти план, щоб старанно допомагати Господу в прискоренні Його роботи.

Рекомендації для навчання

Джозеф Сміт навчав, що робота Господа просуватиметься вперед, незважаючи на протидію.

Покажіть студентам ілюстрацію із зображенням дерев’яного будинку Пітера Уітмера старшого (див. підготовчий матеріал) і попросіть їх розповісти, що їм відомо про зростання Господньої відновленої Церкви з часу її організації в 1830 році. (Студенти можуть звернутися до розділу 1 підготовчого матеріалу).

  • Що пророки казали про майбутнє Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів? Чому, на вашу думку, важливо розуміти долю Господньої Церкви?

Поясніть, що в березні 1842 року Джозеф Сміт описав долю Господньої євангелії та Його Церкви, коли написав лист у відповідь на прохання Джона Вентворта, редактора газети в Чикаго, шт. Іллінойс, дати інформацію про вірування Церкви. У цьому листі пророк описав “підйом, розвиток, переслідування і віру святих останніх днів” (Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт [2007], с. 443).

Покажіть наведений далі зміст частини листа і попросіть когось із студентів прочитати його вголос:

Прапор Істини було піднято; жодна нечиста рука не може зупинити прогрес цієї роботи. Нехай вирують переслідування, нехай об’єднуються погромники, нехай збираються армії, нехай зводяться наклепи, але істина Божа просуватиметься сміливо, шляхетно і незалежно, доки не проникне на кожний континент, відвідає кожний край, пронесеться кожною країною і зазвучить у кожному вусі, доки цілі Бога не буде досягнуто і Великий Єгова не скаже, що роботу виконано (Учення : Джозеф Сміт, с. 450).

При потребі, поясніть, що наклепи---це неправдиві твердження, спрямовані на псування чиєїсь репутації.

  • Які істини стосовно Божої роботи ми можемо засвоїти з висловлювання Джозефа Сміта й того, що ви вивчали в підготовчому матеріалі? (Після того, як студенти дадуть відповіді, покажіть таку істину: Незважаючи на протидію, робота Бога просуватиметься вперед, доки Його цілі не буде досягнуто).

Поясніть, що Президент М. Рассел Баллард, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, свідчив про те, що пророцтво Джозефа Сміта продовжує здійснюватися в наш час. Покажіть наступну цитату і попросіть студента вголос її прочитати.

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

Переслідування були величезними. Наклепи, брехня і викривлення інформації мали на меті знеславити Церкву. Але десятиліття за десятиліттям, з часів Відновлення й надалі, істина Божа просувається сміливо, шляхетно і незалежно. Маленька церква, яка почала своє існування у 1830 році зі жменьки людей, виросла й нараховує [мільйони] святих останніх днів у багатьох країнах по всьому світу, і ми успішно ведемо роботу на всіх континентах, відвідуємо кожен край, проносимося кожною країною і звучимо у кожному вусі.

Це---Божа робота, а Божа робота не може бути зруйнована (М. Рассел Баллард, “Істина Божа просуватиметься”, Ліягона, лист. 2008, с. 83).

Покажіть наведені далі запитання і дайте студентам хвилину на обміркування перед тим, як відповідати:

  • Які приклади з історії Церкви або сьогодення свідчать про те, що, незважаючи на протидію, Божа робота продовжує просуватися вперед?

  • Як знання того, що Божа робота не може бути зупинена, допомагає вам, коли ви стикаєтеся з опозицією до своїх вірувань?

Господь прискорює Свою роботу.

Покажіть наведене далі висловлювання президента Дітера Ф. Ухтдорфа, яким він поділився, служачи другим радником у Першому Президентстві:

Зображення
Президент Дітер Ф. Ухтдорф

Іноді ми вважаємо, що Відновлення євангелії---це те, що вже завершилося, те, що в нас вже позаду: Джозеф Сміт переклав Книгу Мормона, він отримав ключі священства, Церкву було організовано. Але справа в тому, що Відновлення---це процес, який триває; і ми живемо в цьому процесі зараз (Дітер Ф. Ухтдорф, “А чи не проспите ви Відновлення?”, Ліягона, трав. 2014, с. 59).

  • Чому, на вашу думку, важливо розуміти, що Відновлення триває?

Поясніть, що в кінці грудня 1832 року Господь заповідав старійшинам у Кертленді, шт. Огайо, підготуватися “іти поміж Іновірцями в останній раз” (Учення і Завіти 88:84).

Прочитайте зі студентами Учення і Завіти 88:73–74, 80–81 і запропонуйте їм позначити Господнє обіцяння й відповідні заповіді.

Щоб допомогти студентам зрозуміти це обіцяння, попросіть їх прочитати наведене далі висловлювання Президента Рассела М. Нельсона, яке знаходиться у вступі до підготовчого матеріалу цього уроку:

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

Настали чудові дні. Господь прискорює Свою роботу прямо на наших очах. Вона---дивовижна. Вона зобов’язує. Від кожного з нас вимагається дещо більше---більше, ніж будь-коли раніше. І більше дається (Russell M. Nelson, “Personal Invitation”, ChurchofJesusChrist.org).

  • Про що ми можемо дізнатися з цих віршів в Ученні і Завітах 88, а також з висловлювання Президента Нельсона стосовно нашої ролі у прискоренні Господньої роботи? (Студенти можуть поділитися ідеями, подібними до такої істини: На нас лежить відповідальність долучитися до прискорення Господньої роботи).

Запропонуйте студентам поміркувати про аспекти Господньої роботи зі спасіння, про які вони дізналися під час цього курсу. Щоб допомогти студентам пригадати важливі теми, ви можете продивитися навчальний план або список назв уроків. Також ви можете попросити студентів поділитися уривками з Писань і запрошеннями від церковних провідників з розділу 2 підготовчого матеріалу, які привернули їхню увагу.

  • До яких аспектів Господньої роботи зі спасіння ми маємо зобов’язання долучатися? (Напишіть відповіді студентів на дошці. Список може бути таким: збирання Ізраїля, проповідування євангелії, викуплення померлих, виконання поради пророків, жертвування заради інших, служіння, надання допомогти нужденним, поклоніння в храмі та шанування Суботнього дня).

  • Як саме ви бачили, що Господь прискорює Свою роботу у зазначених нами сферах?

Запропонуйте студентам протягом кількох хвилин з молитвою обміркувати, якою, за бажанням Господа, може бути їхня особиста участь у прискоренні Його роботи. Виділіть час, щоб вони написали план того, як саме вони допомагатимуть Господу. Коли вони складуть свої плани, ви можете запропонувати їм додати конкретну інформацію про спосіб і дату виконання завдання.

За бажанням ви можете заздалегідь написати особистий план, в якому опишете те, що будете робити (або продовжувати робити), щоб брати участь у прискоренні Господньої роботи. Перед тим, як студенти писатимуть свій план, ви можете показати власний план як приклад.

Виділивши студентам достатньо часу, запросіть їх свідчити про те, що вони дізналися і що відчули завдяки участі в цьому курсі. Коротко поділіться своїм свідченням і запевніть студентів у тому, що вони отримають благословення, якщо будуть продовжувати брати активну участь у прискоренні Господньої роботи.

ПОКРАЩЕННЯ НАШОГО НАВЧАННЯ І ВИВЧЕННЯ

Заохочуйте студентів продовжувати навчатися до завершення програми інституту. Президент Рассел М. Нельсон сказав: “Завершення програми … інституту збільшить вашу здатність досягти успіху у найважливіших справах, які ви колись робитимете в житті” (“A Personal Invitation to Participate in Seminary and Institute”, Feb. 4, 2019, ChurchofJesusChrist.org). Заохочуйте студентів виконати вимоги курсу і допоможіть їм у цьому. Закличте їх продовжувати навчання в інституті.