2018
Книга Мормона змінює життя
Липень 2018


Книга Мормона змінює життя

Ці навернені розвинули віру завдяки читанню Книги Мормона.

Зображення
couple reading the Book of Mormon

Фотоілюстрація Коуді Белл

Книга Мормона дійсно є даром, призначеним привести нас, Божих дітей, до знання істинної євангелії Ісуса Христа. Енріке Серпа Бустаманте, член Церкви з Ліми, Перу, вважає, що Книга Мормона—це лист від люблячого батька: “Наш Небесний Батько писав “листи” через пророків, даючи пораду, втішення і скерування для нашого блага і благословляючи нас в усі часи. Він настільки мудрий у Своєму плані, що знає, як посилати нам ті листи любові, особливо коли наші серця готові для розуміння Його благословень і Його євангелії”.

Ось свідчення кількох навернених з усього світу про вчення Книги Мормона, які стали для них особливими, коли вони дізнавалися більше про Церкву.

Ще одне свідчення про Ісуса Христа

Зображення
Ezekiel Akeh

Я побачив Книгу Мормона в домі своєї племінниці в Ібадані, Нігерія. Оскільки я дуже люблю читати, мені було цікаво зрозуміти, чому на книзі написано, що вона є “ще одним свідченням про Ісуса Христа”. Тож я взяв книгу і прочитав її.

Підзаголовок “ще одне свідчення про Ісуса Христа” відкрив мій розум до розуміння, що Спаситель є для всіх людей, а не лише для ізраїльтян, що й було для мене великим питанням. Відвідування Ним нефійців та встановлення Його законів і обрядів серед того народу змусило мене дізнатися більше про Його служіння.

Той підзаголовок спонукав мене дізнатися більше про Церкву. Виконуючи настанови, що містяться в Книзі Мормона, такі, як молитися, щоб пізнати істину для себе,—я почав відчувати Духа (див. Moроній 10:4). Зараз я знаю, що наш Спаситель живий і любить кожного з нас.

Єзекіїль Акех, шт. Айдахо, США

1 Нефій 8—плід “солодший за все, що я коли-небудь куштував”

У книзі 1 Нефій 8:11–12 Легій описує плід дерева життя як “солодший за все, що я коли-небудь куштував. … Моя душа сповнилася надзвичайно великою радістю”. Коли я читала ці вірші, то мала сильне відчуття, що цей плід був дуже особливими, і мені також захотілося його мати.

Я відчула велику симпатію до Легія. Я подумала: якби я була Легієм і цей плід дійсно існував, я б відчувала те ж саме, що й він, і відчайдушно хотіла б, аби і моя сім’я скуштувала його також. Це особливо стосується мене, оскільки мої батьки ще не є членами Церкви. Тож навіть коли я читаю ці вірші зараз, вони, як здається, висловлюють бажання мого серця.

Я знала, що цей плід був особливим, навіть до того, як дізналася, що він символізує Божу любов і Його євангелію. Пізніше, коли я зрозуміла значення плоду, то подумала, як точно його описано в Писаннях.

Писання є дійсно літописом пророків про істину, і в них міститься Боже слово.

Еюн Джин Єом, Гйонгі, Південна Корея

Кн. Якова 5:74—бажання служити Богові

Зображення
Josef Gutierrez

Коли я досліджував Церкву, то прочитав вірш в Кн. Якова 5:74. Цей вірш відразу ж мене вразив. Усе життя я був дуже активним членом тієї церкви, до якої раніше належав, і завжди мав бажання служити Богові. Я навіть сподівався одного дня вивчати філософію і теологію, щоб служити Йому. Я вже здав вступний іспит, щоб вивчати філософію.

Але ніколи не забуду миті, коли вперше прочитав цей уривок з Писань. Я пам’ятаю, що то був вечір після першого відвідування церковної служби святих останніх днів. Під час однієї з перерв між уроками я побачив на дошці оголошень одкровення Президента Монсона стосовно зниження вікового цензу для служіння на місії.

Коли того вечора я прочитав Кн. Якова 5:74, то знав, що я маю служити Богові. Чомусь, дивлячись на місіонерів—тих двох юнаків, які були такого ж віку, як і я,—які присвячували своє життя Йому, я знав, що саме так і я можу чинити. Ввечері, напередодні тієї церковної служби, я вирішив охриститися. А ввечері після тієї служби я вирішив поїхати на місію. Зараз, я вже повернувся додому, з честю відслуживши прекрасним людям у Філіппінській Східній місії Себу.

Джозеф Гутьєррес, Батангас, Філіппіни

Книга Еноша—прощення гріхів

Зображення
Jennifer Andreski

Коли я вперше читала Книгу Мормона, то не знала, звідки почати. Мені було важко прощати, особливо себе, і знати, чи гідна я прощення. Одна з сестер-місіонерок сказала мені, що я отримаю відповідь у Писаннях і що якщо я не знаю, звідки почати, то мені слід помолитися про це й необхідний уривок буде переді мною. Я вирішила погортати книгу й прочитати там, де навмання зупинюся—це була книга Еноша, вірші 4–6. Я зрозуміла, що Книга Мормона істинна з першої ж миті, як почала це читати.

Дженніфер Ендрескі, Каліфорнія, США

Мосія 27—можливість змінитися

Зображення
Maria Gracia Henrique Gonzalez

Коли я вперше прочитала Книгу Мормона, мені найбільше сподобався розділ з книги Мосії, в якому син Алми відвернувся від Церкви і намагався її зруйнувати. Але в ньому відбулася величезна зміна—він відчув Святого Духа і перетворився на віруючого. Мені дуже подобається цей уривок, бо можливість змінюватися повинна надаватися кожному.

Марія Гарсія Енріке Гонсалес, Мауле, Чилі

Мосія 27:28–29—щастя і викуплення

Мене, нового члена Церкви, вразив цей уривок з Писань: Мосія 27:28–29. Я була і залишаюся вдячною за те, що Господь змилостивився і викупив мене від гріховного життя. До хрищення я вважала себе щасливою, але ніщо не може зрівнятися зі щастям, яке я відчула, як тільки прийняла відновлену євангелію. Я ніколи раніше не відчувала такої впевненості в тому, що матиму яскраве майбутнє.

Прийнявши запрошення Алми: “Прийдіть і христіться на покаяння, щоб ви також могли скуштувати плоду дерева життя” (Aлма 5:62), я відчула таке ж втішення і спокій визволення, як і Алма молодший, коли він писав: “Я перебував у найтемнішій безодні; але тепер я бачу чудове світло Бога. Мою душу було виснажено від вічної муки; але мене врятовано, і моя душа не болить більше” (Moсія 27:29). Цей уривок допоміг мені зрозуміти, що новий поворот мого життя і новознайдене щастя основувалися на розумінні, що Ісус Христос є моїм Спасителем і Викупителем. Зараз я безмежно вдячна, що мій Спаситель сплатив ціну справедливості й дає мені можливість знову і знову відчувати ту викупительну любов кожного разу, коли я каюся.

Марі-Шантал Хог, пров. Онтаріо, Канада

Маленька синя книга

Зображення
Venu Bhaskar Nakka

Я виріс у Індії, де познайомився з місіонерами й уперше прийшов до церкви. Та неділя випала на Великдень. Через графік роботи я запізнився до церкви і прийшов на урок для молоді в Недільній школі, який вів один місіонер. Він цитував кілька уривків з синьої книги, якої я ніколи раніш не бачив, але вона була подібна до Біблії. Коли місіонер навчав, я мав сильне відчуття в серці і зрозумів, що й мені також слід мати ту книгу.

Після уроку я підійшов прямо до нього і сказав: “Мені потрібна ця книга”. Оскільки той примірник був його особистим, він не міг його мені віддати, але дозволив оглянути й потримати його в руках. Я побачив золоті слова, які рельєфно виділялися на обкладинці: “Книга Мормона”. У мене знову з’явилося те відчуття, що мені потрібно мати в себе цю книгу. Місіонер узяв у мене адресу і пообіцяв принести книгу. Звичайно ж, невдовзі місіонери прийшли до мене додому і принесли для мене примірник Книги Мормона. Вони почали проводити зі мною уроки.

Того року Великдень приніс надзвичайне благословення у моє життя: Книгу Мормона. Та маленька синя книга наповнила моє життя духом життя, і я такий вдячний, що мав привілей навчатися з неї.

Вену Бхаскар Накка, шт. Каліфорнія, США