2018
Коли антимормонські матеріали похитнули мою віру
Вересень 2018


Лише електронна версія

Коли антимормонські матеріали похитнули мою віру

Я намагалася відкинути свої тривоги, але оскільки вони не зникали, я почала хвилюватися. Чи могла я служити на місії, якщо у мене все ще виникали питання стосовно євангелії?

Зображення
молода дівчина читає Писання

За кілька місяців до від’їзду на місію я випадково натрапила на антимормонські статті. У тих статтях подавалася викривлена інформація про історію Церкви і Джозефа Сміта. Це похитнуо моє свідчення. Я намагалася відкинути свої тривоги, але оскільки вони не зникали, я почала хвилюватися У голові роїлися запитання. Чи могла я служити на місії, якщо у мене все ще виникали питання стосовно євангелії? Чи буде краще, якщо я залишуся вдома? Я гаряче молилася Господу і просила Його допомогти мені знайти відповіді на свої запитання та зміцнити віру, але відповіді не приходили негайно.

Одного дня я пригадала історію, як Джозеф Сміт отримав Ааронове священство---історію, яка завжди мене просто захоплювала. Коли Джозеф перекладав Книгу Мормона, він помітив, що в ній згадувалося про хрищення. Зацікавишись цією темою, він пішов у ліс зі своїм писарем Олівером Каудері і запитав Небесного Батька про хрищення. Небесний Батько відповів на їхні молитви, пославши ангела---Івана Христителя,---щоб він надав їм Ааронове священство, аби вони могли охриститися і мати повноваження христити інших.

Ця історія навчає важливого принципу, який часто повторюється в усіх Писаннях та історіях Церкви: читання Писань і розмірковування над ними може допомагати нам на шляху подальшого отримання одкровення і відновлення. Писання зміцнюють наше свідчення й навчають про важливість євангельських принципів “рядок за рядком” (2 Нефій 28:30), аби ми були готові отримати їх.

Я зрозуміла, що для відновлення віри мені потрібно звернутися за відповідями до Писань. Я почала читати Книгу Мормона, відшукуючи уривки, що могли мене скерувати до одкровення, яке я так відчайдушно прагнула отримати. І тоді я натрапила на вірш у книзі 1 Нефій, у якому Нефій відповідає на запитання ангела, кажучи: “Я знаю, що [Бог] любить Своїх дітей; проте я не знаю значення усього цього” (1 Нефій 11:17).

Коли я читала цей вірш, то зрозуміла, що мені не потрібно знати “значення усього цього” і що я не отримаю всіх відповідей у цьому житті. Але так само як Нефій покладався на своє свідчення, коли стикався з поняттям, якого не розумів, я також можу покладатися на те, що я дійсно знаю, та йти вперед з вірою.

З того часу я часто застосовую те, чого навчав президент Генрі Б. Айрінг, другий радник у Першому Президентстві: “Ми знайдемо відповіді у Писаннях” (“A Discussion on Scripture Study”, Ensign, July 2005, 24). Я завжди покладаюся на цю істину, коли чогось не розумію. Так само як Писання підготували Джозефа та Олівера до отримання першого обряду у відновленій Церкві, вони постійно ведуть по шляху подальшого отримання одкровення і світла.