2018
Які 4 уроки ми можемо засвоїти завдяки тому, що Джозеф Сміт явив Книгу Мормона світові
Жовтень 2018


Лише електронна версія

Які 4 уроки ми можемо засвоїти завдяки тому, що Джозеф Сміт явив Книгу Мормона світові

Джозефу Сміту було лише 24 роки, коли йому довелося долати випробування, виконуючи роботу з виконання Божих наказів. Однак з Божою допомогою він їх подолав, і нам це також доступно.

Зображення
young adult woman holding an old Book of Mormon

Нас, дорослу молодь, можуть просити виконувати те, що без Божої допомоги здається неможливим. Так само і Джозефу Сміту було лише 24 роки, коли він стикнувся з труднощами і відчував свою невідповідність, намагаючись виконати важливий наказ---опублікувати переклад Книги Мормона. Але з Божою допомогою він виконав усе, що від нього вимагалося, і його приклад показує, яким чином ми можемо зробити неможливе можливим, якщо Бог поруч з нами.

  1. Нам не треба бути значними людьми, щоб Бог творив з нашою допомогою чудеса. Коли Джозеф готувався до опублікування Книги Мормона, він був юнаком, у якого не було багато грошей чи формальної освіти,а також знання, як перекласти і опублікувати такий важливий літопис. Усе ж він з вірою рухався вперед і даром та силою Бога завершив роботу, яку йому було доручено. Якщо ми довіряємо Небесному Батькові, Він може наділити нас здібностями виконувати Його роботу.

  2. Коли Бог дає завдання, то Він відкриє шлях для його виконання. Джозефу могло здаватися, що неможливо надрукувати 5000 примірників книги на 590 сторінок. Але коли настав час опублікувати рукопис, Господь надихнув Мартіна Гарріса заставити свою ферму і надати 3000 доларів (сьогодні це еквівалент 76000 доларів), аби Джозеф виконав свою місію. Як навчав Нефій, “Господь не дає заповідей дітям людським без того, щоб не приготувати шлях для них, аби вони могли виконати те, що Він наказав їм” (1 Нефій 3:7). Небесний Батько надав Джозефу необхідні ресурси, аби він закінчив це завдання. Те саме Він зробить і для нас.

  3. Бог дає другий шанс. Джозеф Сміт зробив помилку, яка призвела до втрати 116 сторінок рукопису Книги Мормона. Через втрату 116 сторінок Джозеф також на певний час втратив здатність перекладати. Але оскільки він вирішив покаятися, то згодом отримав прощення і йому було дано другий шанс виконати свою місію. Господь сказав: “Але памʼятай, Бог милостивий; отже, покайся в тому, що ти зробив і що протирічить заповіді, яку Я дав тобі, і ти все ще є обраним, і знову покликаний на цю роботу” (УЗ 3:10). У нашому житті буде багато помилок, але якщо ми покаємося і правильно налаштуємо свої серця, Господь завжди надасть ще один шанс.

  4. Якщо ми сподіваємося здобути обіцяну радість, це може допомагати нам долати труднощі. Попри всі випробування, які доводилося долати Джозефу, він отримав багато благословень і відчував щиру радість у процесі підготовки Книги Мормона до появи на світ. Після опублікування Книги Мормона було організовано Церкву і охристилися батьки Джозефа. Того дня Джозеф сам пішов у ліс і почав плакати від щастя. Якщо ми, незважаючи на помилки, будемо рухатися вперед з високо піднятою головою, повністю покладаючись на Бога, ми також будемо здатні знаходити радість і спокій.