2020
“Незручна істина”
Березень 2020


“Незручна істина”

Зображення
people in front of Smith family farm

Ілюстрація Шеріл Чалмерз

Нью-Йоркська Пенсильванська місія, що охоплює місця, пов’язані з історією Церкви, надає унікальні можливості ділитися євангелією Ісуса Христа. Ми проповідуємо, навчаємо і христимо, як і інші місіонери, але ми також маємо чудове доручення навчати про священні події, що відбулися в цих місцях.

Ми служимо на фермі, де жила сім’я Смітів, у місці опублікування Книги Мормона, у центрі для відвідувачів на пагорбі Кумора і на фермі Пітера та Марії Уітмерів. Ми водимо гостей по цих священних місцях і допомагаємо їм краще ознайомитися з історією та подіями, пов’язаними з Відновленням.

Одного дня ми з напарником проводили екскурсію фермою Смітів для молодої сім’ї з Ірландії. Вони були новонаверненими і приєдналися до Церкви лише 2 роки тому.

Коли ми стояли у реконструйованому дерев’яному будинку, де жив Джозеф Сміт і його сім’я навесні 1820 року, ми з напарником переповіли важливі події з дитинства Джозефа, що спонукали його увійти до гаю помолитися і дізнатися, до якої церкви слід приєднатися. Ми розповіли їм про те, як Небесний Батько та Ісус Христос явилися Джозефу й відповіли на його молитву. Потім ми запитали їх, що вони відчували, коли вперше дізналися про Джозефа Сміта і Перше видіння.

Я сподівався, що вони скажуть щось подібне до того, що каже більшість людей—що вони відчули палання у серці або знали, що це має бути істиною, оскільки дуже сильно відчували вплив Духа. Натомість вони сказали, що вони відчули, що то була “незручна істина”. Якусь мить ми не знали, що сказати. Ми попросили їх пояснити, що вони мали на увазі.

Вони розповіли, що у них все було добре до того, як вони дізналися про євангелію, і думка про те, що треба змінювати комфортний стиль життя здавалася незручною. Але коли вони отримали духовне свідчення про те, що це істина, то зрозуміли, що доведеться змінювати стиль життя.

Їхнє цікаве і щире свідчення вразило нас. Оскільки вони дійсно мали свідчення про Джозефа Сміта і відновлену євангелію Ісуса Христа, вони були готові зробити незручні зміни у житті та приєднатися до Церкви. Вони це зробили, бо знали, що ті зміни будуть найкращими для їхньої сім’ї!

Мені надзвичайно подобалася моя місія. У мене немає сумнівів, що ті місця, де я служив, є священними. Усі події, про які ми там розповідали, дійсно мали місце. Це—диво.