2021
Зміцнюйте молодь
Серпень 2021


Послання президентства території

Зміцнюйте молодь

Наші дорогі брати і сестри! Який це величезний привілей звернутися до вас з цим коротким посланням у “Ліягоні”.

По-перше, я хочу свідчити, що наш улюблений Небесний Батько дійсно живе. Я також свідчу, що Господь Ісус Христос є Спасителем і Викупителем світу.

Вам слід знати, що наш Спаситель, Ісус Христос, дійсно жив, помер і воскрес. Після того Він вознісся до Небесного Батька, де Він зараз скеровує здійснення плану Свого Батька. Усе це міститься в Священних Писаннях, а також в ученнях і свідченнях пророків і апостолів усіх епох. Багато інших людей також отримували таке саме свідчення, адже Бог не дивиться на обличчя.

Крім того, я свідчу, що Джозеф Сміт був великим пророком Відновлення. Багато пророків і апостолів, а також Сам Господь, задовго до покликання Джозефа Сміта навчали і свідчили про це Відновлення на землі істинної і живої Церкви Ісуса Христа (див., наприклад, 2 Нефій 3). Ми свідчимо, що пророк Джозеф дійсно жив і помер, як істинний пророк нашого Господа Ісуса Христа.

Я свідчу, що Президент Бригам Янг та всі пророки з часів Джозефа і до нашого часу, зокрема Президент Рассел М. Нельсон, також є святими пророками Бога.

У цьому немає жодних сумнівів!

Ми добре знаємо про існування хибних учень серед чоловіків та жінок, які заявляють, що земне життя не має мети, і також проповідують найбільш хибну ідею про те, що немає Бога. Вони помиляються. Вони не розуміють того, що кажуть. Хоча правда в тому, що ми скрізь навколо себе можемо бачити доказ величної Божої сили творити, нам слід завжди пам’ятати, що єдиний спосіб, у який чоловік, жінка і навіть дитина може пізнати Бога—це коли Він являє нам Себе з небес. І хоча правда, що багато з нас не бачили Його у своєму земному житті, ми можемо знати, завдяки Світлу Христа і, в першу чергу, завдяки силі Святого Духа, що Він дійсно живий.

Це особливо виявляється після хрищення і надання дару Святого Духа покладанням рук тими, хто має належне повноваження, яке є в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Сила Святого Духа набагато потужніша за будь-яке написане чи промовлене слово, або взагалі будь-що бачене нами. Святий Дух промовляє до нашого серця і розуму з силою, яка розвіює будь-які сумніви (див. УЗ 8:2 і УЗ 9:7–9).

Дехто з вас може сумніватися, чи ви дійсно відчували Духа. Інші можуть сумніватися, чи вони дійсно чули, як Він промовляє до їхнього розуму. А дехто не впевнений, чи отримав свідчення про Відновлену євангелію Ісуса Христа. Ці сумніви можна розвіяти прямо зараз. Хоча насправді ми не знаємо кожного з вас, нам дуже добре відомо, як Господь виконує Свою роботу. Він любить кожну Свою дитину незалежно від її особистих обставин або навіть географічної локації. Він промовлятиме до кожного з нас особисто і різними способами. Насправді Господь любить звертатися до нас часто. А для тих, хто слухає Його, Він буде промовляти постійно (див. УЗ 121:45–46; Іван 14:26; УЗ 59:21; Moрмон 9:7–9).

Ми з вами, кого було охрищено для відпущення гріхів і хто отримав дар і силу Святого Духа, можемо знати досконалим знанням, що Бог, Вічний Батько, і Його Син, наш Господь і Спаситель, Ісус Христос, дійсно живі (див. УЗ 58:31-33).

Важливо також, що ми можемо мати певне знання того, що Його Церква знову є на землі, саме Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

А найважливішим з того, що ми з вами можемо робити у земному житті,—це йти за Господом, виявляти в Нього віру, дотримуватися Його заповідей і намагатися постійно відчувати вплив Святого Духа у своєму житті. Це означає, що ми будемо служити іншим і забудемо про себе, а в результаті станемо істинними послідовниками Господа Ісуса Христа (див. Мосія 3:19; 3 Нефій 9:20).

Церква і її провідники є для того, щоб вас підтримувати. Ми маємо чудову брошуру, створену для вас Церквою, яка має назву “Заради зміцнення молоді” (зверніться до “Євангельської бібліотеки” і до сайту churchofjesuschrist.org).

Крім того, ми маємо таке благословення, як проведення заходів для підлітків та дорослої молоді, де вони можуть розвивати дружні стосунки та зміцнювати одне одного.

Наше учнівство у якості послідовників Ісуса Христа визначається поклонінням у Суботній день, але в першу чергу тим, що ми думаємо, кажемо і робимо у повсякденному житті. Для цього нам слід насамперед щодня молитися вранці та ввечері, таким чином запрошуючи Святого Духа бути поруч і визнаючи присутність у нашому житті нашого улюбленого Небесного Батька та Ісуса Христа.

Так само ми повинні щодня звертатися до Священних Писань, щоб читати і вивчати слово Бога. Іноді буває так, що на читання у нас залишається лише кілька хвилин або трохи більше. Пам’ятайте, що Господь бачить наміри нашого серця і розуміє наші обставини найкращим чином.

Якщо ми постійно виконуватимемо ці прості речі, сила Святого Духа увійде в наше життя і очистить від гріхів. Завдяки цьому ми будемо змінюватися і станемо новими творіннями Христа (дтв. 2 Коринтянам 5:17; Moсія 27:25–26).

Святий Дух також дає нам силу жити за Його євангелією, розвивати наші таланти і здібності, аби благословляти інших та будувати Його царство тут, на землі. Важливо те, що Святий Дух дійсно стає нашим супутником (див. Moроній 10:8–24).

А понад усе, Святий Дух принесе нам радість, яка може приходити лише тоді, коли ми живемо за євангелією Ісуса Христа (див. Римлянам 14:17).

Немає такого, чого не можна було б здолати. Це одна з причин того, чому ми заохочуємо кожного з вас відвідувати щоденні заняття семінарії та уроки в інституті (в першу чергу молодих чоловіків), готуючись до місії повного дня, храмових обрядів у домі Господа та укладання шлюбу і створення сім’ї, чим будете служити Господу.

Не переймайтеся надмірно особистими обставинами. Хтось із нас благословенний тим, що має міцну сім’ю у Церкві, а комусь доводиться долати шлях завітів на самоті, оскільки члени вашої сім’ї не належать до Церкви або не є активними у Церкві у даний час. Нехай це надто вас не бентежить. Багато з таких зрештою повернуться до Господа, коли будуть готові.

На завершення я хочу свідчити про те, що євангелія Ісуса Христа є істинною і що ми маємо безмежну силу долати світ, якщо покладаємо свою довіру на Небесного Батька і нашого Спасителя Ісуса Христа! Вони нас люблять, спостерігають за нами і благословляють нас.

Нехай Бог благословляє вас, аби ви завжди виявляли Їм вірність.

В ім’я Господа Ісуса Христа, амінь.