2018
Книга Мормона збагачує життя
Липень 2018


До нових зустрічей

Книга Мормона збагачує життя

Зі статті “The Book of Mormon—Keystone of Our Religion”, Ensign, Nov. 1986, 4–7.

У цій книзі є сила, яка почне вливатися у ваше життя в той самий момент, коли ви почнете серйозно вивчати книгу.

Зображення
marking scriptures

Ілюстрація Бйорна Торкельсона

Хіба в глибині наших сердець немає того, що прагне наблизитися до Бога, більше уподібнюватися до Нього у нашому повсякденному житті, відчувати Його присутність постійно? Якщо так, тоді Книга Мормона допоможе нам у цьому більше, ніж будь-яка інша книга.

Справа не тільки в тому, що Книга Мормона навчає нас істині, хоч вона дійсно робить це. Справа не тільки в тому, що Книга Мормона свідчить про Христа, хоч вона справді робить і це також. Але є щось більше. В цій книзі є сила, яка почне вливатися у ваше життя в той самий момент, коли ви почнете серйозно вивчати книгу. Ви знайдете більше сили, щоб не піддаватися спокусі. Ви знайдете силу, щоб уникати обману. Ви знайдете силу, щоб залишатися на тісній та вузькій путі. Писання називають “слова[ми] життя” (УЗ 84:85), і це справедливо по відношенню до Книги Мормона, як ні до чого іншого. Коли ви починаєте відчувати голод і спрагу за цими словами, життя для вас ставатиме все багатшим.

Ці обіцяння—зростання любові й гармонії в домі, збільшення поваги між батьками і дітьми, зростання духовності й праведності—не марні обіцянки, а саме те, що мав на увазі пророк Джозеф Сміт, коли сказав, що Книга Мормона допоможе нам краще наблизитися до Бога. …

Більше десяти років тому я сказав про Книгу Мормона:

“Чи має вічні наслідки наше ставлення до цієї книги? Так, і то буде або на наше благословення, або на наше засудження.

Усі святі останніх днів повинні зробити вивчення цієї книги справою всього свого життя. Інакше вони піддають свою душу небезпеці й нехтують тим, що могло б принести духовну та інтелектуальну злагоду в усе їхнє життя. Є різниця між наверненим, який будує на камені Христа завдяки Книзі Мормона й продовжує триматися за жезл із заліза, і наверненим, який цього не робить”.

… Не залишаймося ж під засудженням, … легковажачи цим великим і дивовижним даром, який Господь дав нам. Натомість здобуваймо обіцяння, які ми можемо мати, плекаючи їх у своєму серці.