2023
Мир в Ісусі Христі — нещодавні послання пророків і апостолів
Березень 2023


Лише в цифровому форматі

Мир в Ісусі Христі — нещодавні послання пророків і апостолів

Подивіться, чого нещодавно навчали сучасні пророки в соціальних медіа про мир, який ми можемо відчувати через Ісуса Христа.

Зображення
Христос зцілює Петрову тещу

Ілюстрація Джеймса Джонсона

На Генеральній конференції у жовтні 2022 року Президент Рассел М. Нельсон говорив про силу Ісуса Христа приносити мир, надію і спокій у наше життя: “Ви можете подолати духовно і емоційно виснажливі напасті цього світу, серед яких: невігластво, гордовитість, гнів, аморальність, ненависть, жадібність, заздрість і страх. Незважаючи на те, що вирує навколо нас, відволікаючи й перекручуючи правду, ви можете знайти справжній спокій — тобто розраду і мир — навіть коли ви стикнулися з найнеприємнішими проблемами”1.

Члени Першого Президентства та Кворуму Дванадцятьох Апостолів говорили на Генеральній конференції про те, як Ісус Христос може приносити нам мир, втішення і спокій. Вони також публікували повідомлення на ці теми в соціальних мережах, зокрема такі:

Діліться Світлом Ісуса Христа

Зображення
Президент Рассел M. Нельсон

“Зважаючи на те, скільки труднощів багато з нас пережили за минулий рік і взагалі останнім часом, може бути важко зрозуміти, де здобути спокій.

… Я запрошую вас поділитися світлом Спасителя Ісуса Христа з людьми навколо вас. Саме Його світло та Його любов зцілять наші серця … під час усіх життєвих труднощів”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 16 груд. 2021 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Дотримуйтеся вчень Ісуса Христа

Зображення
Президент Рассел M. Нельсон

“Ми стали свідками визначних та несподіваних подій.

Серед цієї невизначеності існує лише один спосіб знайти мир — справжній мир, що вищий від усякого розуму. Цей мир — у вірі в Господа Ісуса Христа.

Цієї Вербної неділі я запрошую вас зробити майбутній тиждень по-справжньому святим, згадавши не лише пальмове віття, яким вітали Ісуса, вшановуючи Його під час в’їзду в Єрусалим, але згадавши долоні Його рук.

Після всього, що Ісус Христос зробив для вас, я запрошую вас зробити щось цього тижня, щоб наслідувати Його вчення. Ви можете молитися більш щиро. Ви можете пробачити когось або допомогти другові в нужді. Ви можете розпочати сьогодні новий духовний пошук”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 28 бер. 2021 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Прагніть вічної радості

Зображення
Президент Даллін Х. Оукс

“Ми живемо в непрості часи: війни та чутки про війни, землетруси, торнадо, цунамі та перспективи фінансових катастроф. Що ще важливіше, цінності та норми, які вшановувались протягом тисячоліть, тепер заперечуються чи відкидаються. Егоїзм замінює служіння. Зло називають добром, а добро — злом.

Хоча серця людей підводять їх, ви не повинні занепадати духом. Важкі часи були завжди. Ми, покоління ваших попередників, пережили серйозні труднощі, і ви також переживете. Відповідь на всі ці труднощі та сама, якою була завжди. У нас є Спаситель, і Він навчав нас, що ми маємо робити.

“Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі — але будьте відважні: Я світ переміг!” (Іван 16:33).

Книга Мормона навчає, що діти Божі є, щоб мати радість (2 Нефій 2:25). Ця велика істина лежить в основі нашої філософії життя. І радість, про яку йдеться в Писаннях, — це не те щастя, яке ми відчуваємо під час тимчасових припливів задоволення. Радість, для якої ми були створені, не минає.

Я вірю, що найбільшу радість ми знаходимо в євангелії Ісуса Христа, яка пояснює наше походження як духів, сотворіння світу, нашу мету в земному житті й нашу долю у вічності.

Цінуйте й розширюйте родинні зв’язки. Плекайте і використовуйте свої можливості для створення вічного шлюбу. Цінуйте дружні стосунки та можливості для навчання й служіння, оскільки ці зусилля також можуть привести до вічної радості”.

Президент Даллін Х. Оукс, Фейсбук, 8 лют. 2022 р., facebook.com/dallin.h.oaks.

Довіряйте Небесному Батькові та Ісусу Христу

Зображення
Президент Даллін Х. Оукс

“Я хочу поділитися посланням з молоддю. Я люблю вас. Я хочу допомогти вам. Зараз такий час, коли всім нам потрібна любов і її спільниця — турбота про інших. Як ви й ваші однолітки справляєтеся з численними труднощами, з якими ви стикаєтеся?

Особисті загрози, освітні та економічні наслідки COVID-19, безумовно, посилюють загальну тривогу, і, як ви знаєте, серед молоді також порівняно високий рівень занепокоєнь з інших питань.

Незалежно від причин значного зростання тривожності та пов’язаних з нею психічних розладів, наша перша лінія захисту — це завжди віра в Господа Ісуса Христа. Ми віримо в Його обіцяння про мир і очищення, які стали можливими завдяки Його Спокуті. Замість того, щоб піддаватися тривозі та страху, які стали характерними для вашого покоління, покладайтеся на запевнення люблячого Небесного Батька. При потребі цей процес має супроводжуватись професійною консультацією.

Я закликаю вас покладатися на поради Його люблячого Сина, Спасителя, Який запевнив нас, що “якщо ви будете готові, ви не злякаєтеся” (Учення і Завіти 38:30)”.

Президент Даллін Х. Оукс, Фейсбук, 10 лист. 2020 р., facebook.com/dallin.h.oaks.

Виконуйте заповіді

Зображення
Президент Даллін Х. Оукс

“Навіть у цей важкий час принципи, які ми, провідники Церкви, сподіваємося, що ви зрозумієте, є тими самими основами віри в Ісуса Христа та послуху Його євангелії, яким ми завжди навчали.

Якщо ми дотримуватимемось заповідей, Господь обіцяв: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!” (Іван 14:27).

Мир і піднесення — це обіцяні наслідки виконання заповідей і довіри до Господа.

Подальший шлях зрозумілий: “Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся. Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки” (Приповісті 3:5–6).”

Президент Даллін Х. Оукс, Фейсбук, 10 вер. 2020 р., facebook.com/dallin.h.oaks.

Служіть одне одному

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Ми живемо в мінливому, складному й приголомшливому світі. Вимоги повсякденного життя можуть виснажувати нас. Я вірю, що існує один простий, але глибокий принцип, який може допомогти нам звільнитися від цієї заплутаної павутини проблем і здобути душевний спокій і щастя — служіння одне одному.

Існує багато малих і простих способів і обставин, у яких ми можемо служити іншим і любити їх удома, в церкві і в громадах.

Величні речі виконуються простими й маленькими засобами. Вони акумулюватимуться в життя, сповнене любові до Небесного Батька, відданості роботі Ісуса Христа та відчуття миру й радості кожного разу, коли ми допомагаємо одне одному”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 1 вер. 2022 р., facebook.com/mrussell.ballard.

-Звертайтеся до Господа за приналежністю

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Воскресіння нашого Спасителя Ісуса Христа дає мені та всім, хто вірить у Його ім’я, вічну надію, незважаючи на виклики, з якими ми стикаємося в житті. Як у той перший ранок Великодня, ми можемо прокинутися до нового життя в Христі, з новими чудовими можливостями та новими реаліями, якщо звернемося до Господа за приналежністю”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 17 квіт. 2022 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Часто моліться

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Коли світ охоплений сум’яттям, як у наш час сьогодні, Господь хоче, щоб ми зверталися до Нього в молитві.

Я часто думаю про тих з вас, хто страждає, хвилюється, боїться або почувається самотньо. Я запевняю кожного з вас, що Господь знає вас, Йому відомі ваші тривоги й біль, і Він любить вас — глибоко, особисто, сильно і назавжди. Будь ласка, часто моліться і розповідайте Небесному Батьку про почуття у вашому серці.

Щовечора, коли я молюся, я прошу Господа благословити всіх, хто обтяжений горем, болем, самотністю і смутком. Я знаю, що інші провідники Церкви промовляють подібну молитву. Наші серця, окремо і разом, спрямовані до вас, і наші молитви лунають до Бога заради вас.

Саме так, як я закликав молитися у виступі під час жовтневої генеральної конференції 2020 року, я роблю це знову сьогодні. Незалежно від того, як ви молитеся або кому ви молитеся, будь ласка, виявляйте свою віру — якого б віросповідання ви не були — і моліться за свою країну і її керівництво. Наразі немає нічого важливішого, ніж молитва людей з усіх країн про божественне натхнення та скерування”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 6 трав. 2021 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Прагніть іти за Ним

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Насамперед я вдячний за Господа Ісуса Христа і за Його приклад для мене. Прагнучи слідувати за Ним і стати Його вірними учнями, ми можемо віднайти мир, радість і щастя, незважаючи на мирські проблеми, що вирують навколо нас”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 27 лист. 2020 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Просіть про благословення і скерування

Зображення
Президент М. Рассел Баллард

“Я знаю про силу молитви з власного досвіду. Нещодавно я був один у своєму офісі. Я щойно пройшов медичну процедуру на моїй руці. Рука була чорно-синьою, набряклою і боліла. Сидячи за столом, я не міг зосередитися на важливих і невідкладних справах через цей біль, який відчував.

Я став на коліна в молитві та попросив Господа допомогти мені зосередитися, щоб я міг виконати свою роботу. Я встав і повернувся до купи паперів на моєму столі. Майже одразу мій розум став ясним і зосередженим, і я зміг виконати всі нагальні справи.

Існуюча у світі хаотична ситуація може здаватися лякаючою, враховуючи безліч питань і викликів. Але я маю палке свідчення про те, що якщо ми будемо молитися і просити Небесного Батька про потрібні благословення і скерування, ми дізнаємося, як ми можемо благословляти свої сім’ї, сусідів, громади і навіть країни, у яких ми живемо”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 26 жовт. 2020 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Підтримуйте одне одного

Зображення
Старійшина Джеффрі Р. Холланд

“Життя може бути складним … але якщо ми підтримуватимемо одне одного та покладатимемося на Ісуса Христа, Він допоможе нам подолати життєві випробування”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, Твіттер, 14 вер. 2022 р., twitter.com/HollandJeffreyR.

Зверніться до Ісуса Христа

Зображення
Старійшина Джеффрі Р. Холланд

“Вивчення життя нашого Спасителя наближає нас до Нього. … Я запрошую вас виділити час щоб більше дізнатися про Ісуса Христа — Його народження, життя, послання та воскресіння. Що більше ми дізнаємося про Нього та наслідуємо Його приклад, тим більше миру ми можемо відчути в буремні часи”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, Фейсбук, 20 груд. 2021 р., facebook.com/jeffreyr.holland.

“Після Генеральної конференції я продовжував розмірковувати про те, як ми можемо знайти Божу втіху у цьому земному світі. Ми бачимо надто багато конфліктів, злості й загальної невихованості навколо нас. На щастя, нинішньому поколінню не доводиться брати участь у Третій світовій війні, а також нас не спіткала глобальна економічна криза, така, як у 1929 році, що призвела до Великої депресії.

Втім ми маємо справу з іншою Третьою світовою війною — не з битвою, щоб скрушити наших ворогів, а з призовом, коли дітям Божим дається наказ більше дбати одне про одного і допомагати зцілювати рани, які ми бачимо у світі, сповненому конфліктами. Велика депресія, з якою ми нині стикаємося, менш пов’язана з втратою нами заощаджень і більш пов’язана з втратою у нас впевненості у своїх силах, зі справжньою нестачею віри, надії і милосердя повсюди навколо нас.

Але засоби, які нам потрібні, щоб зробити майбутнє світлішим і створити в суспільстві атмосферу щирої доброти, є у великій кількості в євангелії Ісуса Христа. Тому у світі “бурею гнаному, невтішному”, бо таким він буде за словами Єгови, як нам знайти те, що Він називав “завітом … миру”? Ми знаходимо це, звертаючись до Того, Хто сказав, що Він виявить милість до нас і “з вічною добротою” обдарує миром наших дітей (див. Ісая 54:8, 10–11, 13)”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, Фейсбук, 10 серп. 2021 р., facebook.com/jeffreyr.holland.

Будьте миротворцями особистим чином

Зображення
Старійшина Джеффрі Р. Холланд

“Незважаючи на страшні пророцтва і тривожні вірші з Писань, в яких проголошується, що мир буде забрано з землі повсюди, наш любий Рассел M. Нельсон, навчав, що це не означає, що його буде забрано від нас особисто!

Тому … намагаймося особистим чином бути миротворцями, застосовуючи благодать і цілющий бальзам Спокути Господа Ісуса Христа до себе та наших сімей і всіх тих людей навколо нас, з якими зможемо поспілкуватися.

Серед нас є багато людей, які стикаються з багатьма проблемами — фізичними або емоційними, соціальними або фінансовими, або з десятками інших видів проблем. Але ми недостатньо сильні, щоб долати багато з них самим і без допомоги, бо мир, який нам потрібен, не такий, “як дає світ” (Іван 14:27). Ні, для вирішення дійсно складних проблем нам потрібно те, що в Писаннях називається “силами небес” (Учення і Завіти 121:36).

Незважаючи на зраду і біль, на виявлені до Нього погане ставлення і жорстокість, та несучи взяті на Себе гріхи і болі всього людства, Син живого Бога вдивлявся у події, які стануться у далекому майбутньому, бачив нас у ці вихідні й сказав: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається” (Іван 14:27)”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, Фейсбук, 3 квіт. 2021 р., facebook.com/jeffreyr.holland.

Покладайте повну довіру на Ісуса Христа

Зображення
Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф

“Моє серце сумує через болісну самотність і виснажливі страхи, які ви, можливо, переживаєте в цей час. Однак, завдяки жертві нашого улюбленого Викупителя, смерть не має жала, могила не має перемоги, кривди будуть виправлені, а влада Сатани не триватиме довго.

“Буває увечорі плач, а радість на ранок!” (Псалми 29(30):6).

Досконала, глибока і вічна любов Христа дає нам впевненість, щоб долати наші страхи. Завдяки Його славетному Воскресінню ми можемо повністю довіряти Йому навіть у найважчі часи.

“Бог для нас охорона та сила” (Псалми 45(46):2).

“Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я” (Псалми 45(46):11)”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, Фейсбук, 17 квіт. 2022 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Пізнавайте Господа

Зображення
Старійшина Девід А. Беднар

“Дехто з вас може вірити, що Ісус Христос — Син Божий і що Він приніс безмежну й вічну спокутну жертву. Але ви також можете вірити, що Його Спокута призначена для будь-кого іншого, але не для вас. Ви виявляєте віру в Спасителя, але не вірите, що всі обіцяні Ним благословення доступні вам або можуть з’явитися у вашому житті. Я прошу вас не лише знати про Господа, а й пізнати Його.

Спаситель наставляв нас стати такими, як Він є. Ми пізнаємо Господа, коли прагнемо стати такими, як Він, через силу Його Спокути. Ми пізнаємо Господа, коли служимо Йому й працюємо в Його царстві. Ми повніше пізнаємо Господа, коли ми не лише віримо в Нього, але також віримо Йому та Його запевненням.

Коли ми віримо Йому — приймаючи Його силу та обіцяння як істинні — наше життя сповнюється перспективи, миру та радості. Його Спокута є індивідуальною та особистою. І вона призначена для кожного з нас”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук, 14 бер. 2021 р., facebook.com/davida.bednar.

Наслідуйте світло і приклад Спасителя

Зображення
Старійшина Квентін Л. Кук

“У цей чудовий Великодній день ми згадуємо все, що Спаситель зробив для нас, і радіємо цьому. Він віддав Своє життя як вікарну Спокуту, подолав смерть і викупив гріхи всього людства. Слідуйте за Його світлом, наслідуйте його приклад, і я обіцяю, що це принесе нам у цьому житті більше радості, щастя та миру, ніж будь-що інше”.

Старійшина Квентін Л. Кук, Фейсбук, 17 квіт. 2022 р., facebook.com/quentin.lcook.

Будьте впевнені в Ісусі Христі

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“Ми з Розаною нещодавно мали честь поговорити зі студентами Університету Бригама Янга–Айдахо. Певний час ми обговорювали занепокоєння багатьох молодих людей з приводу того, як можна відчувати впевненість і спокій щодо майбутнього, коли події у світі виглядають не надто обнадійливими.

Запевняю вас, що наша впевненість у Спасителі Ісусі Христі зміцнить нас, щоб ми продовжували рухатися вперед у житті, незважаючи на труднощі, з якими ми стикаємося.

Шлях до Нього не зв’язує нас і не обмежує нашу свободу! Навпаки, він дає нам основу для твердої надії і забезпечує міцний якір для наших душ, даючи нам тривалий внутрішній спокій, який необхідний нам, щоб жити в цей час і знаходити спокій у Ньому.

Якщо ми не відвертаємося від світла, яке отримуємо від Спасителя, то в нашому житті буде не відчуття порожнечі, а лише повнота, яка займає найпотаємніші куточки нашої душі.

Саме завдяки Спасителю Ісусу Христу і Його зцілюючій спокутній жертві ми можемо упевнено й твердо стояти перед лицем негараздів. Зцілююча сила Спасителя наповнює наші душі миром, світлом, розумінням, радістю і любов’ю”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 20 трав. 2021 р., facebook.com/soares.u.