2007
Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, червень 2007 р.
Червень 2007 року


Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, червень 2007 р.

Провідники Початкового товариства можуть використовувати подані додаткові ідеї для проведення спільних заходів разом з тими, що надруковані в журналі Ліягона за червень 2007 р. Урок, вказівки та вправи, яким відповідають подані ідеї, можна знайти в статті “Пам’ятати” на сторінках Д4 і Д5 дитячого розділу цього журналу.

  1. Уявіть, що ви журналіст. Покажіть дітям ілюстрацію 208 (Іван Христитель христить Ісуса) з набору “Євангелія в мистецтві” . Попросіть їх допомогти вам пояснити, що відбувається на малюнку. Поясніть, що журналісту необхідно з’ясувати шість речей. Напишіть на смужках паперу слова що, де, коли, хто, як і чому, і покажіть дітям. Попросіть дітей знайти відповіді на кожне з цих запитальних слів. Скажіть, щоб вони шукали їх в Матвій 3:13–17. Наприклад, відповідь на запитання хто? буде такою: “Іван Христитель христив Ісуса”. Відповідь на запитання де?—“У річці Йордані”.

    Після того як ви відповісте на всі запитання, об’єднайте відповіді в одну історію. Попросіть музичного керівника диригувати, поки діти співатимуть пісню “Хрищення” (Збірник дитячих пісень, сс. 54–55) і зазначте, що на перші п’ять запитань дається відповідь у першому куплеті пісні, а на запитання “чому” дається відповідь у другому куплеті.

    Поясніть, що Ісус показав нам приклад і що кожен з нас має охриститися. Свідчіть, що Ісус є Сином Божим.

  2. Покажіть паляницю хліба і графин води. Покажіть ілюстрацію 604 з набору “Євангелія в мистецтві” (Рознесення причастя). Запитайте дітей, яка різниця між простим хлібом і водою та причасним хлібом і водою. Поясніть, що причастя є священним, тому що воно благословляється владою священства. Воно нагадує нам про тіло і кров Ісуса.

    Скористайтеся розділом про причастя книги Стійкі у вірі і розділом 23 книги Основи євангелії, що допоможе вам сформулювати такі запитання, як: “Хто запровадив причастя?” (Христос), “Хто розносить причастя?” (носії священства, як правило, диякони), і “Про що ми повинні думати, коли розносять причастя?” (про Христа і Його Спокуту). Поставте достатню кількість запитань, щоб допомогти дітям зрозуміти, що таке причастя. Скористайтеся малюнком із зображенням причастя, щоб створити головоломку. Розріжте малюнок на клаптики головоломки, утворюючи стільки ж клаптиків, скільки й запитань. Кожного разу, коли відповідь правильна, запрошуйте дитину прикріпити клаптик до дошки. Коли головоломку складено, заспівайте пісню або гімн про Спасителя. Хоча причастя—це час, коли потрібно вести себе дуже тихо, це також час, коли ми відчуваємо щастя, думаючи про те, що Ісус зробив для нас. Свідчіть про Його любов до нас і про важливість причастя.

  3. . Як навчати пісні: “Я хочу так чинити” (Збірник дитячих пісень, с. 72). Запитайте дітей: “Що б ви хотіли?” Дайте можливість відповісти багатьом дітям, щоб прозвучало багато ідей. Напишіть їх на дошці. Скажіть дітям, що ви розповісте про те, що ви хочете. Заспівайте перший куплет пісні “Я хочу так чинити”. Запитайте в них, чого ви хочете (жити за євангелією). Вивчіть разом перший куплет пісні. Запитайте у дітей, яка ймовірність того, що вони отримають речі, перелічені на дошці. Скажіть, що вони зможуть жити за євангелією, якщо будуть робити те, про що йдеться у приспіві. Заспівайте приспів. Поясніть, що це зобов’язання і воно повторюється. Зверніть увагу на слово проживу. Попросіть дітей подумати про те, що вони можуть робити і казати, щоб жити за євангелією. Наприклад, дитина може відповісти: “Я можу робити таке: читати Писання”, або “Я можу казати “дякую”, щоб виявити вдячність”. Попросіть дітей подумати, що вони можуть зробити або сказати на цьому тижні, щоб жити за євангелією. Скажіть їм, що життя за євангелією починається з того, що ми намагаємося робити те, що правильно. Пообіцяйте, що ви робитимете на цьому тижні щось особливе, щоб повніше жити за євангелією. Свідчіть про істинність євангелії та про радість, яку вона несе.