2020
Молитва
Лютий 2020


Місцеві сторінки

Молитва

Молитва—це розмова з Богом. Коли я був у Початковому товаристві, я пам’ятаю, як нас вчили молитися. Тоді я ще не дуже це розумів. Кожен раз, коли я молився, я використовував одні й ті ж слова, єдине, що змінювалося—це порядок слів. Але якщо ти звертаєшся тільки в момент труднощів, а в решту часу живеш своїм життям, то кому буде цікаво з тобою спілкуватися і допомагати?

І ось майже рік тому я зрозумів, що Богу не потрібна моя формальна молитва. Це був важкий час, я був дуже слабкий, на мене навалилися шкільні борги. Робота, яку я вів над собою, провалилася, я знову впав у самий низ. Мені було дуже погано, я не відчував нічого. І ось чомусь в цей момент я згадав історію Першого видіння. Я вирішив також, як Джозеф Сміт, усамітнитися і помолитися Богу. Я пішов у парк і знайшовши місце біля ставка, встав на коліна і помолився. Це була моя перша усвідомлена молитва. Я висловив Богу все, що у мене накопичилося, про ті проблеми, що мучили мене, про все, що мене турбувало. І коли я так молився, подув сильний теплий вітер, я відчув, як ніби Бог був поруч зі мною, як ніби Він мене обійняв. У цей момент я зрозумів, як Бог любить мене, всіх нас, що коли навіть ми забули про Нього, Він все одно нас любить і чує, і все що нам треба зробити,—це просто впустити Його в своє життя і навчитися цінувати зв’язок із Ним.

Є такий анекдот. Спізнюється бізнесмен на угоду, дуже важливу для нього. І ось він молиться: “Боже, будь ласка, допоможи знайти місце для паркування, що завгодно зроблю, тільки допоможи”. Перед ним звільняється місце, і він каже: “Дякую, Боже, вже не треба, я сам все зробив”. Часом ми не помічаємо тих благословень, які дає нам Бог. Мені особисто допомагає вечірня молитва, коли я перед сном сідаю, аналізую минулий день і бачу руку Бога навіть в якихось дрібницях, і тоді я дякую Йому за все, що Він зробив для мене і для інших.

Я знаю, що молитва—це великий дар Бога, завдяки якому я можу підтримувати з Ним зв’язок, і я бачу, як Він благословляє мене, допомагає у важкі моменти. Коли у мене випробування, Він бере моє ярмо на себе, і ми разом проходимо цей складний шлях. Якби не було цього зв’язку з Небесами, я не знаю, як би ми взагалі жили, адже все що у нас відбувається в житті неможливо перенести одному.

Я знаю, що Бог любить і чує нас, і я закликаю кожного поліпшити свої стосунки з Ним. Він чекає цього, він хоче допомогти вам, але без вашого бажання Його допомога марна. В ім’я Ісуса Христа, амінь.