2021
3 запитання і відповіді стосовно історії Церкви від старійшини і сестри Разбанд
Липень 2021


Дорослій молоді

3 запитання стосовно історії Церкви, на які відповідають старійшина і сестра Разбанд

З матеріалів заходу “Віч-на-віч” зі старійшиною Рональдом А. Разбандом, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, і його дружиною, сестрою Мелані Разбанд, що відбувся 13 вересня 2020 р. Щоб переглянути цей захід повністю, зайдіть на сайт facetoface.ChurchofJesusChrist.org.

Усі ми час від часу маємо запитання. Але, на щастя, у нас є сповнені любові апостоли, які можуть допомагати в пошуку відповідей.

Зображення
Elder and Sister Rasband

Як ви дізналися, що Джозефа Сміта дійсно покликав Бог, щоб стати пророком Відновлення євангелії Ісуса Христа?

Старійшина Разбанд: “Ми розуміємо, що ваш шлях здобуття свідчення може відрізнятися від нашого. Я народився в сім’ї відданих членів Церкви і здобув своє свідчення ще в юному віці. Воно залишається незмінним до цього дня.

Я б хотів поділитися уривком з Писань [стосовно того, як здобути свідчення про відновлену євангелію], що міститься в розділі 46 книги Учення і Завіти. Там ідеться про дари Духа, які ми можемо отримати.

Звернуся до віршів 13 і 14. Це ті два вірші, де йдеться про дар свідчення. Вірш 13: “Декому дано Святим Духом знати, що Ісус Христос є Син Бога і що Його було розіпʼято за гріхи світу”. Я б хотів, аби ви знали, що ці слова стосуються мене і моєї любої дружини. Ми маємо свідчення про Господа Ісуса Христа, яке палає в наших грудях, і ми знаємо, що Він є нашим Спасителем.

У вірші 14 йдеться про інший дар, і я наголошую, що це також дар: “Іншим дано вірити їхнім словам, щоб вони також могли мати вічне життя, якщо вони залишатимуться вірними”. Тож, наші юні друзі, ми всі йдемо різними шляхами до того свідчення [про відновлену євангелію]. Хтось має те палаюче свідчення. Інші вірять свідченню інших людей. І це добре. Ви можете вірити нашому свідченню або свідченню ваших друзів, батьків, провідників та учителів. Це добре—приймати свідчення інших людей. Справді, така здатність є духовним даром. Тож ті з вас, хто працює над своїм свідченням, пам’ятайте, що це подорож і процес”.

У проголошенні про Відновлення1, сказано: “Ми, Його апостоли, запрошуємо всіх дізнатися—як знаємо ми,—що небеса відкриті”. Що це запрошення означає для вас? Якщо Бог хоче говорити з нами, чому важко Його почути?

Сестра Разбанд: “Я вважаю, що все найцінніше у цьому житті не здобувається легко, і я думаю, що ключ до розуміння того, як почути Святого Духа,—це смиренно і з молитвою прагнути цього. Зазвичай у нас є просто приємні відчуття. Іноді ми можемо щось побачити. Іноді ми дійсно чуємо слова і помилково вважаємо, що це наші власні думки й почуття, які ми чуємо. Я думаю, що дуже важливо самим навчатися, як почути Святого Духа.

Я запрошую кожного з вас постійно, завжди дивитися в небеса, зі щирим серцем і відкритими вухами, маючи бажання Його почути (див. 3 Нефій 11:5).

Старійшина Разбанд: “Я шукав слова Господа, читаючи Писання. Коли виникали питання, які мене турбували або непокоїли—в сім’ї, на роботі, при виконанні доручення і у покликанні,—я вдавався до пошуку за темами і знаходив те, що можу застосувати. А потім щось просто впадало мені в око, і, здавалося, ніби Господь дає мені дуже конкретну настанову через Своє святе слово у Писаннях.

Тож це відбувається в безліч способів. У кожного з вас буде свій. Небесний Батько знає вас. Він любить вас. Ви—Його діти, і Він вам відповість у зрозумілий і правильний для вас спосіб”.

Яка ваша улюблена частина Відновлення або Першого Видіння? Які істини, відкриті завдяки тій події, є для вас найдорожчими?

Сестра Разбанд: “Для мене це просто. Коли Бог Батько звернувся і назвав Джозефа Сміта на імʼя, кажучи: “Джозефе, Це Мій Улюблений Син. Слухай Його!”, моє свідчення просто зросло завдяки знанню, що Бог Батько та Син знають кожного з нас окремо. Вони люблять нас. І якщо ми любимо Сина, ми пізнаємо шляхи [Батька] та нас буде навчено, як здобути вічне життя.

Старійшина Разбанд: “Аспект Відновлення, який є для мене найціннішим, ось цей: Джозеф Сміт був 14-річним хлопчиком і він, після того, що прочитав у Писаннях, пішов у гай, щоб звернутися до Небесного Батька у смиренній молитві. Джозеф Сміт дійсно є для нас прикладом у цьому: він мав запитання, яке не давало йому спокою вже довгий час, і він звернувся із запитанням до Небесного Батька, сподіваючись, що отримає відповідь. І він її отримав.

Посилання

  1. Див. “Відновлення повноти євангелії Ісуса Христа: Проголошення світові, присвячене двохсотій річниці цієї події”, ChurchofJesusChrist.org.