2021
Різдво, збирання Ізраїля і сімейна історія
грудень 2021


Для батьків

Різдво, збирання Ізраїля і сімейна історія

Шановні батьки!

Різдвяна пора—це особливий час року. Скористайтеся церковними журналами за цей місяць, щоб навчати свою сім’ю про народження Христа і надію, яку Він приносить у наше життя, збирання Ізраїля та силу сімейно-історичної роботи.

Зображення
painting of Mary and baby Jesus

Обговорення євангелії

Різдвяні дари

Знайдіть свідчення старійшини Казухіко Ямашити на с. 30, щоб прочитати про надію, втішення і силу, які приходять завдяки Христу. Разом із сім’єю, помолившись, обговоріть, які дари ви отримуєте від Спасителя.

Сімейно-історична робота—це наша робота

Вивчіть статтю на с. 12, де містяться ідеї щодо того, як за допомогою сімейно-історичної та храмової роботи ділитися євангелією. Поділіться з дітьми історією про одного зі своїх предків. Запитайте їх, що з цієї історії вони можуть узяти для себе. Усією сім’єю подумайте, хто з ваших знайомих може захотіти дізнатися більше про їхню сімейну історію.

За Мною йдіть, додаткові матеріали

Зверніться до с. 26. Там ви дізнаєтеся, як у ігровій формі досліджувати Писання, що допоможе вам щотижня проводити навчання за посібником За Мною йдіть.

Зверніться також до журналів Друг і Заради зміцнення молоді за цей місяць, де ви знайдете статті про історію Церкви та Різдво.

Як зробити сімейне навчання за програмою За Мною йдіть цікавим

Уложення віри: Завдання для всієї сім’ї

Уложення віри

  1. Усією сім’єю вивчіть напам’ять одне або більше з Уложень віри.

  2. Якщо у вас є маленькі діти, які ще не завчили Уложення віри, дайте комусь доручення допомагати їм.

  3. Спробуйте наступне:

    1. Сядьте колом.

    2. Промовляйте одне з уложень віри. Кожна людина промовляє лише одне слово (перша людина промовляє перше слово, наступна—друге і т.д.).

    3. Якщо хтось припускається помилки, лагідно виправте помилку і дайте наступній людині промовити наступне слово.

    4. Дізнайтеся, чи вдасться вам промовити певне уложення віри, зробивши якомога менше помилок. Потім спробуйте інше уложення.

Обговорення: Як заучування цих важливих уложень може допомагати у нашому житті? Промовляння цих потужних слів може допомагати нам, коли наш розум схвильований або коли ми намагаємося утримати чисті чи позитивні думки. Знання цих істин також може допомагати нам, коли друзі ставлять запитання про євангелію.

Подарунок Спасителю

Живий Христос: Свідчення апостолів

Христос показав усім нам приклад для наслідування. Святкуючи Його народження цього Різдва, принесімо Йому в дар наше старання стати такими, як Він. Христос сказав: “Якими людьми повинні ви бути? Істинно Я кажу вам, такими самими, як Я є” (3 Нефій 27:27). Чи можете ви цього Різдва принести Спасителю в дар ваше старання наслідувати Його приклад?

  1. Разом прочитайте перші два абзаци документа “Живий Христос: Свідчення апостолів”.

  2. Обговоріть, що зробив Спаситель, аби благословити інших.

    1. Він “ходив …, добро чинячи” (Дії 10:38). Як ми можемо ходити й чинити добро?

    2. Його євангелія була посланням миру і доброї волі. Як ми можемо нести добру волю іншим людям?

    3. Він заохочував усіх наслідувати Його приклад? Як ми можемо наслідувати приклад Христа?

  3. Напишіть або намалюйте ідею вашого подарунка для Спасителя.

  4. Помістіть це у певному місці як нагадування про вашу ціль у цьому році.

Обговорення: Що я можу робити, аби благословляти життя інших людей, як це робив Спаситель? Як наш приклад наслідування Христа буде приводити до Нього інших людей?