2023
Служити з більшим знанням
Січень 2023


“Служити з більшим знанням”, Ліягона, січ. 2023.

Принципи служіння

Служити з більшим знанням

Вам не потрібно мати всі відповіді, але, краще пізнавши Його, ми зможемо служити так, як Спаситель.

Зображення
юний Ісус у храмі

Фрагмент картини Христос у храмі, художник Генріх Гофман

Ісус показав нам взірець навчання

Зростаючи, Спаситель “зміцня[вся] духом, набираючись мудрости. І благодать Божа на [Ньому] пробувала ” (Лука 2:40). Слово зміцнявся означає, що процес відбувався поступово, як поступово збільшується місяць на небі. Лука додає, що “Ісус зростав мудрістю, і віком та благодаттю, у Бога й людей” (Лука 2:52). Ісус не набув повноти знань раптово. Він набував їх з часом (див. Учення і Завіти 93:12–14).

Коли Ісусу було 12 років, батьки знайшли Його в храмі—центральному місці поклоніння в Єрусалимі. Він “сидів серед учителів, і вони слухали Його і ставили Йому запитання” (Переклад Джозефа Сміта, Лука 2:46 [у Перекладі Джозефа Сміта. Додаток]). Оскільки здобуття знань було важливою складовою Його зростання, то коли з’явилася нагода навчати тих, хто був у храмі, Він був готовий. Своїми повчаннями Він вразив присутніх, а також Своїх батьків.

Застосування знань у служінні

Ось три способи того, як розвиток такої Христової риси, як знання, може допомагати нам у служінні:

  1. Коли ми приходимо до пізнання Спасителя і дізнаємося про Його риси, то будемо краще знати, що Він зробив би, якби служив на нашому місці.

  2. Збільшуючи наше знання євангелії та її розуміння, ми будемо більш підготовленими для того, щоб Святий Дух нагадував нам про те, що нам необхідно в момент потреби (див. Іван 14:26). Це може допомагати нам розуміти потреби тих, кому ми служимо, щоб відповідати на їхні запитання або занепокоєння.

  3. Покращуючи свою здатність навчатися, ми зможемо краще встановлювати зв’язок з іншими або служити їм. Ми можемо більше дізнаватися про певну тему, аби поспілкуватися з другом, якому ця тема цікава. Або ми можемо оволодівати певними навичками, які допоможуть нам задовольняти певну потребу.

Здобуття знань може допомагати в різних аспектах нашого служіння. Крім того, “будь-який рівень інтелекту, що його ми досягаємо в цьому житті, підніметься з нами у воскресінні” (Учення і Завіти 130:18).

Зображення
молода людина вивчає Писання

Як розвивати знання

Як ми можемо розвивати таку Христову рису, як знання? Ось кілька думок:

  1. Пам’ятайте, що навіть Ісус навчався поступово. Будьте старанними, але терплячими до себе. Навчання відбувається “рядок за рядком, приписання за приписанням” (2 Нефій 28:30).

  2. Навчайтеся знаходити надійні джерела інформації. (Див. статтю “Як знаходити істину в добу хибної інформації” в цифровому номері Ліягони за жовтень 2022 року).

  3. Будьте допитливими. Дізнавайтеся про те, що відбувається навколо вас щодня. Ставте запитання. Читайте хороші книги і дізнавайтеся нову інформацію. (Див. Учення і Завіти 88:79, 118; 90:15).

  4. Здобувайте знання через навчання і через віру (див. Учення і Завіти 88:118). Ваша здатність розуміти істину в будь-якій сфері буде покращуватися, якщо ви поєднаєте свої найкращі інтелектуальні зусилля з найкращими духовними зусиллями. Живіть так, щоб ви могли мати допомогу Святого Духа.