2023
Сім’ї є вічними
Січень 2023


“Сім’ї є вічними”, Ліягона, січ. 2023.

Основи євангелії

Сім’ї є вічними

Зображення
сім’я з усміхненими обличчями

Сімʼя—це основний осередок суспільства і Церкви. Члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів вірять, що сім’ї можуть бути вічними. Ми докладаємо зусиль, аби зміцнювати свої сім’ї на землі. Ми також маємо віру в те, що можемо отримати благословення вічної сім’ї.

Божа сім’я

Усі люди є духовними синами або духовними дочками Небесних Батьків. Ми всі належимо до Божої сім’ї. Ми всі маємо божественну природу і долю. Якщо ми живемо праведно, то зможемо повернутися й жити з нашим Небесним Батьком у Його сім’ї навічно.

Зображення
молода подружня пара біля храму

Весільна фотографія, Джозеф Калуба

Вічні сім’ї

Коли чоловік і жінка одружуються у храмі й дотримуються своїх завітів, їхній шлюб триватиме вічно. Цей храмовий обряд називається запечатуванням. Діти, які народжуються після запечатування батьків, народжуються в завіті. Діти, які народилися до того, як їхні батьки запечаталися, можуть бути запечатані до них у храмі, аби й вони могли бути у складі сім’ї навічно. Члени Церкви досліджують сімейну історію й виконують храмову роботу, аби вони могли запечатати свої сім’ї разом в усіх поколіннях. Благословення вічної сім’ї стає доступним завдяки Ісусу Христу і Його Спокуті.

Шлюб

Шлюб між чоловіком і жінкою встановлено Богом. Згідно з євангелією Ісуса Христа чоловіки та дружини мають бути вірними одне одному та з вірою дотримуватися своїх шлюбних завітів. Вони мають бути правдивими в думках, словах і вчинках. Шлюб—це рівноправне партнерство, чоловік і дружина мають підбадьорювати, втішати одне одного і надавати допомогу.

Зображення
батьки з немовлям

Батьки і діти

Бог заповідав Адамові та Єві мати дітей. Провідники Церкви навчають, що ця заповідь залишається незмінною. Матері й батьки працюють разом, щоб виховувати дітей в любові та праведності (див. Учення і Завіти 68:25–28). Дітей навчають шанувати і слухатися батьків (див. Вихід 20:12).

Навчання і вивчення

Батьки навчають дітей любити Бога й виконувати Його заповіді. У сім’ї ми маємо можливість відчувати радість і навчатися терпінню й безкорисливості. Ці якості допомагають нам бути більше схожими на Бога і готують до щасливого вічного життя сім’єю.

Зміцнення сімей

Необхідно докладати зусилля, бути відданими і терплячими, щоб створити успішну сім’ю. Такі євангельські принципи, як віра, молитва, прощення, любов, робота і здорові розваги можуть допомагати нам знаходити радість у сімейному житті. Ми можемо також отримувати особисті одкровення, аби знати, як зміцнювати наші сім’ї.

Зображення
портрет Ісуса Христа

Зображення Христа, художник Генріх Гофман

Благословення доступні всім

Не кожен має можливість належати до ідеальної сім’ї тут, на землі. Але Бог пообіцяв, що кожен, хто дотримується Його заповідей, отримає всі благословення вічної сім’ї. Ми можемо довіряти Йому й мати віру в Його розклад.