2023
Піклуватися про нужденних
Вересень 2023


“Піклуватися про нужденних”, Ліягона, вер. 2023.

Основи євангелії

Піклуватися про нужденних

Зображення
Ісус зцілює людей

Він зцілив багатьох від різних хвороб, художник Дж. Кірк Річардс, копіювання заборонено

Ми, члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, виконуємо вчення Господа стосовно піклування про нужденних. Ми дбаємо про інших людей, коли служимо їм, допомагаємо стати самозабезпеченими і ділимося тим, що маємо.

Приклад Ісуса Христа

Ісус Христос любив, утішав людей навколо себе і молився за них. Він “ходив …, добро чинячи” (Дії 10:38). Ми можемо наслідувати Його приклад, виявляючи любов, утішаючи, служачи та молячись за людей, які оточують нас. Ми можемо завжди шукати способів допомагати людям.

Зображення
двоє людей ідуть

Служити підопічним

Слово служіння використовується в Писаннях і в Господній Церкві для описання того, як ми дбаємо одне про одного. Носії священства призначаються служити братами-служителями для кожної окремої людини або сім’ї у приході чи філії. Для кожної дорослої сестри призначено сестер-служительок. Брати-служителі й сестри-служительки роблять усе можливе, аби про членів Церкви пам’ятали і про них дбали.

Зображення
люди саджають розсаду

Допомагати іншим ставати самозабезпеченими

Ми можемо допомагати членам сім’ї та друзям ставати самозабезпеченими, заохочуючи їх шукати довготермінові рішення їхніх проблем. Ми можемо потім підтримувати їх в роботі над їхніми цілями. Знайдіть більше інформації про самозабезпечення в номері Ліягони за серпень 2023 р. у статті “Основи євангелії”.

Служити іншим

Є багато способів, у які ми можемо служити людям, що оточують нас, і допомагати задовольняти їхні мирські, духовні та емоційні потреби. Коли ми ближче знайомимося з людьми, то можемо краще зрозуміти, як ефективніше їм послужити. Ми також можемо молитися, щоб мати скерування і знати, що ми можемо робити, аби допомогти.

Зображення
люди збирають плоди

Ділитися тим, що ми маємо

Ми можемо служити іншим, ділячись тим, чим нас благословив Бог. Наприклад, ми можемо робити щедрі пожертвування від посту або робити внески до Церковного фонду гуманітарної допомоги. Ми можемо також служити в наших громадах і церковних покликаннях.

Обов’язки провідників Церкви

Єпископ наглядає за тим, щоб здійснювалося піклування про людей у його приході, які мають ті чи інші потреби. Він може використовувати гроші з пожертвувань від посту, аби допомагати нужденним членам Церкви. Інші провідники, зокрема його радники і президентства Товариства допомоги та кворуму старійшин, допомагають членам приходу знаходити ресурси, якими вони можуть скористатися, аби задовольнити свої потреби.

Гуманітарна допомога Церкви

Церква допомагає людям в усьому світі, коли виникають надзвичайні ситуації, здійснюються громадські проєкти та інші програми, такі як забезпечення чистою водою та імунізація. Аби дізнатися більше, див. Даллін Х. Оукс, “Допомога бідним і стражденним”, Ліягона, лист. 2022, сс. 6–8.