2023
Як Писання навчають мене любити інших
Вересень 2023


Лише в цифровому форматі: дорослій молоді

Як Писання навчають мене любити інших

Вивчення Писань допомагає нам більше відчувати милосердя до оточуючих.

Зображення
відкрита книга під серцем

У підлітковому віці я знав, що євангелія істинна завдяки відвідуванню семінарії, прикладу мого старшого брата та читанню Писань. Але коли мені виповнилося 19 років і я почав готуватися до служіння на місії, мені довелося здолати багато перепон. Я мав чекати значно довше, ніж того хотів, але зрештою я зміг служити. То був найбільш пам’ятний час у моєму житті!

І незважаючи на те, що мені довелося здолати багато перепон на моїй місії, саме там я значно наблизився до Ісуса Христа та дізнався про Його досконалу любов із Писань та з власного досвіду. Я зміг навчитися любити людей, яким служив, так, як їх любив Спаситель.

Завдяки розвитку милосердя ті два роки служіння стали найкращими у моєму житті, і коли я згадую про той час, то ще більше розумію, як Писання спонукали мене розвивати чисту любов Христа.

Писання допомагають нам любити

Чи вважаєте ви себе учнем Ісуса Христа?

У Книзі Мормона Мороній навчав, що учні Христа володіли певними чеснотами. Серед цих чеснот є милосердя, або, як він його називає, “чиста любов Христа” (Мороній 7:47). Але мені та багатьом з нас часто важко виявляти милосердя до кожного, особливо у світі, де зростає злочестивість.

Часто я запитував себе та Небесного Батька:

“Як мені виконувати пораду розвивати чисту любов Христа, коли я такий недосконалий?”

Завдяки численним особистим роздумам та пошуку, я дізнався про одну корисну практику, яка є прямо в нас під рукою.

Коли ми потребуємо відповідей та спрямування, нам не потрібно дивитися далі, ніж у Писання! Ми знаємо, що “слова Христа скажуть [нам] усе, що [нам] треба робити” (2 Нефій 32:3), але чи справді ви “[вірите] святому писанню” (Геламан 15:7) та його силі допомогти вам розвинути милосердя?

Через моє власне вивчення Писань я знайшов допомогу, якої потребував, щоб розвивати більше милосердя. Коли я читаю істини Спасителя, то відчуваю зміну серця. Президент Спенсер В. Кімболл (1895–1985) сказав: “Якщо ж я заглиблююсь у Писання… я відчуваю, що більше люблю тих, кого маю любити всім серцем, розумом і силою”1.

Я зрозумів, що вивчення Писань є одним з найпотужніших засобів, які можуть допомогти нам стати схожими на Ісуса Христа. Коли ми виділяємо час і місце для роздумів над Писаннями, ми можемо дізнатися більше про Його істину, Його любов та Його волю, особливо про те, як любити інших так, як Він любить.

Практикуючи чисту любов Спасителя

Сестра Дж. Анетт Денніс, перша радниця в генеральному президентстві Товариства допомоги, нещодавно навчала: “Спаситель… є втіленням милосердя, чистої любові. Коли ми поступово вчимося робити те, що Він нас просить… тоді Його любов хлине через нас і зробить усе, про що Він просить, не лише можливим, але, зрештою, й набагато легшим [див. Мосія 24:15] та радіснішим, ніж ми могли б собі уявити. Для цього потрібна практика; на це можуть піти роки, як відбувається зі мною, але оскільки ми дуже бажаємо, щоб саме любов була нашою спонукальною силою, Він може взяти це бажання [див. Алма 32:27], це насіння і врешті-решт перетворити його на прекрасне дерево, рясно всипане найсолодшими плодами [див. Алма 32:41]”2.

Розвиток милосердя, певно, потребує практики, але якщо ми бажаємо дізнаватися з Писань та діяти відповідно, то станемо кращими у вияві любові, подібної до Христової. Ми виявимо, що істини в Писаннях та словах пророків справді вибудовують всередині нас характер, більш подібний до Христового. Ми виявимо, що можливо розвинути чисту любов Христа. І коли Його чиста любов є частиною нашого власного характеру, ми зможемо краще любити інших в Його спосіб та відчувати більше Його чистої любові в нашому власному житті.