2018
Віра в Ісуса Христа
Вересень 2018


Послання президентства території

Віра в Ісуса Христа

З посібника Основи євангелії, який видає Церква, ми дізнаємося, що “Віра в Господа Ісуса Христа є першим принципом євангелії. Це духовний дар, і він необхідний для нашого спасіння.

Цар Веніямин проголосив: “Спасіння не прийде до жодного,… тільки через покаяння і віру в Господа Ісуса Христа” (Мосія 3:12). Віра—це сподівання “на те, чого не видно, але що є істинним” (Алма 32:21; див. також Євреям 11:1). Віра—це принцип дії і сила, що мотивує нас до виконання повсякденних справ.

У посібнику Основи Євангелії далі написано: “Чи навчалися б ми, якби не вірили, що наберемося мудрості й знання? Чи працювали б день-у-день, якби не сподівалися, що цим чогось досягнемо? Чи засіяв селянин поле, якби не сподівався отримати врожай? Кожен день ми робимо щось, сподіваючись на кінцевий результат, хоча не можемо бачити його. Оце і Віра” (див. Євреям 11:3).

З Путівника по Писаннях, у розділі Віра, ми також дізнаємося, що “Віра включає в себе надію на те, чого не бачать, але що є істиною” (Євреям 11:1; Алма 32:21; Етер 12:6). “Віра збуджується, коли ми чуємо євангелію, якій навчають послані Богом уповноважені” (Римлянам 10:14–17). Не чудеса є причиною віри; сильна віра зростає через послух до євангелії Ісуса Христа. Інакше кажучи, віра приходить через праведність (Алма 32:40–43; Етер 12:4, 6, 12; УЗ 63:9–12). “Істинна віра приносить чудеса, видіння, пророчі сни, зцілення і всі дари Бога, які Він дає Своїм святим. Завдяки вірі людина отримує відпущення гріхів і згодом стає здатною жити в Божій присутності. Нестача віри веде до відчаю, який виникає через беззаконня” (Мороній 10:22).

Після Свого воскресіння, під час особистого служіння серед Нефійців, наш Господь навчав їх: “Ось, істинно, істинно кажу Я вам, Я проголошу вам Моє вчення, … що Батько наказав усім людям, повсюди, покаятися і повірити в Мене. І кожен, хто повірить у Мене і христиться, той буде спасенний; і вони є тими, хто успадкує царство Бога. А кожного, хто не повірить у Мене і не христиться, буде проклято. Істинно, істинно Я кажу вам, що це є Моє вчення, і Я даю Моє свідчення про це від Батька; і кожен, хто повірить у Мене, повірить і в Батька також; і йому дасть Батько свідчення про Мене, бо Він благословить його вогнем і Святим Духом” (3 Нефій 11:31–35).

Мета Спокути Христа—очистити нас та підготувати до вічного життя. Наш Спаситель нагадує нам про це: “І ніщо нечисте не може увійти в Його царство; отже, ніхто не входить до Його покою, крім тих, хто омив свій одяг в Моїй крові через свою віру, і покаяння в усіх своїх гріхах, і свою вірність до кінця. Тож ось ця заповідь: покайтеся, всі ви, кінці землі, і прийдіть до Мене і христіться в Моє імʼя, щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа, щоб ви могли стояти незаплямованими переді Мною в останній день” (3 Нефій 27:19–20). Святий Дух робить щось більше, він спричиняє “сильну зміну в нас, або в наших серцях, що ми вже не маємо бажання чинити зло, але постійно чинити добро” (Мосія 5:2).

Пророк Алма підсумував процес спасіння, у якому віра—це перший, але важливий крок до вічного спасіння та істинної радості або покою у Господі. “Тоді вони, після того як їх було освячено Святим Духом, а їхній одяг було вибілено, будучи чистими і незаплямованими перед Богом, не могли дивитися на гріх інакше, як з огидою; і було багато, надзвичайно багато таких, яких було очищено і які увійшли в покій Господа Бога їхнього. І ось, мої браття, я б хотів, щоб ви упокорилися перед Богом і принесли плід, гідний покаяння, щоб ви теж могли увійти в той покій” (Алма 13:12–13).

Ті, хто скуштував плід очищувального та духовного народження заново дивляться на свої сім’ї та ближніх, братів і сестер, і також бажають їхнього спасіння. Це чудово зображено у житті чотирьох синів царя Мосії: “Тож вони мали бажання, аби спасіння могло бути проголошено кожній живій істоті, бо вони не могли знести, щоб яка-небудь людська душа загинула; так, навіть самі думки про те, що яка-небудь душа буде терпіти нескінченну муку, робили так, що вони дрижали й тремтіли” (Мосія 28:3).

Робота служіння, яка була оголошена Президентом Расселом М. Нельсоном під час квітневої генеральної конференції 2018 року, а також Мій План Східноєвропейської території будуть підтримувати нас у наших зусиллях достукатися до нашої сім’ї та до інших у цьому величному зусиллі привести їх до Христа. Напевно, не може бути більш гідного зусилля, яке ми як учні Христа можемо зробити. Підсумовуючи сказане, усе, що є гідним у земному житті та перейде за межи могили, зосереджене на вірі в Господа Ісуса Христа. Саме Він відкриє двері до вічного життя, це Його безкоштовний подарунок для нас, якщо ми будемо виявляти віру у Нього. Ця велична та священна робота, яка триває все життя, є гідною наших молитов та найбільших зусиль.