2018
Чому ми іноді не отримуємо відповідей згори?
Вересень 2018


Местные новости

Чому ми іноді не отримуємо відповідей згори?

Хто з нас не має бажання завжди знати, яке рішення є правильним? Чи не чудово було б ніколи не помилятися в людях або у виборі життєвого шляху! Яким чином молодь може протистояти тиску однолітків? Яку освіту отримати і де саме? Ким мені взагалі стати? Варто мені змінити роботу чи краще почекати? З ким укласти шлюб? Як правильно виховувати дітей? Як подолати свої слабкості? Як бути щасливим у важких випробуваннях?

Ці та інші питання постають перед кожним з нас. Апостол Павло пророкував та застерігав, що “останніми днями настануть важкі часи” (2 Тим. 3:1–7). Однак у цьому одкровенні, крім переліку випробувань та проблем, Павло також говорить, що ми можемо зробити, щоб подбати про свою безпеку: “А ти в тім пробувай, чого тебе навчено, і що тобі звірено, відаючи тих, від кого навчився був ти. І ти знаєш з дитинства Писання святе, що може зробити тебе мудрим на спасіння вірою в Христа Ісуса” (2 Тим. 3:14–17). Священні Писання містять ключі як до духовного захисту, так і до отримання особистого одкровення.

У Своїй Церкві Господь встановив дві програми для молоді, аби кожний з них мав нагоду отримати ці безцінні ключі. Це програми семінарії та інституту релігії. Президент Бойд К. Пекер казав: “Діти, яких навчили розуміти Писання в дитинстві, пізнають шлях, яким вони мають іти, і будуть більш схильні залишатися на цьому шляху. І навіть ті, хто зіб’ються зі шляху, матимуть можливість повернутися і з допомогою зможуть знайти дорогу назад” (Президент Бойд К. Пекер, “Ключ до духовного захисту”).

Часом ми звертаємося до Господа з питаннями або сподіваннями, забуваючи про те, що Його одкровення приходять до нас майже завжди через Священні Писання. Недарма ми називаємо їх Божим Словом: “Отже, я кажу вам, бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити” (2 Нефій 32:3). У такі моменти ми схожі на людину, яка надсилає свої листи з проханнями, але не завдає собі клопоту підійти до поштової скриньки, щоб отримати відповідь.

Священні Писання схожі на промені, що освітлюють наш розум і готують до отримання провідництва й натхнення згори.

Господь неодноразово радить нам шукати найперше Царства Божого і правди Його (Мат. 6:33, Лук. 12:31, 3 Неф. 13:33), однак, коли постає, як може здаватись, простий вибір, ми часто вагаємося і приділяємо час першорядним речам лише за залишковим принципом.

Батьки, цього навчального року допоможіть вашим дітям зробити заняття семінарії невід’ємною частиною кожного їхнього дня. Зробіть вивчення Священних Писань частиною повсякденного життя, і ви побачите до яких благословень це призведе.

У Священних Писаннях лунає голос попередження, в них також є джерело великої підтримки. Серед світу, сповненого спокус і омани, ми не можемо нехтувати Божим захистом проти Сатани. Величними є обіцяння Господа тим, хто серйозно ставиться до того, що є святим (УЗ 6:12). “І той, хто прислухається до слова Бога, і буде міцно триматися за нього, той ніколи не загине; і ніякі спокуси і вогненні стріли супротивника не зможуть узяти верх над ним і засліпити, щоб привести їх до знищення” (1 Нефій 15:24).

“Так, ми бачимо, що той, хто захоче, може володіти словом Бога, яке є живим і сильним, яке розірве на шматки всяку підступність, і пастки, і хитрощі диявола, і поведе людину Христа тісним і вузьким шляхом через ту вічну безодню нещастя, яка приготовлена, щоб поглинути злочестивих; І привести їхні душі, так, їхні безсмертні душі, по правицю Бога в царстві небесному, щоб сидіти поруч з Авраамом, і Ісаком, і з Яковом, і з усіма нашими святими батьками, щоб більше не покидати того місця” (Геламан 3:29–30).

У вересні розпочався новий навчальний рік у семінарії та інституті релігії. Ми чекаємо на молодь від 14 до 30 років на наших заняттях! Кожен студент є безцінним, кожен робить свій унікальний внесок. Цього року ми будемо вивчати Учення і Завіти. Цей період історії Церкви сповнений дивовижними подіями, надихаючими прикладами та дивами. Кожен з нас може пройти стежкою піонерів Церкви і краще зрозуміти, як жити нам—піонерам Церкви у Східній Європі. Якщо ми щиро готові слідувати настановам Господа—на цих уроках ми відчуємо Дух Божий, який “випростує наші стежки” до всякої праведності (Приповісті 3:5–6). І ми отримаємо відповіді на наші найбільш життєві питання. Це моє свідчення—я відчуваю це в моєму власному житті і бачу в житті всіх старанних студентів семінарії та інституту. У дні прийдешні буде неможливо духовно вижити без живого одкровення.