Ліягона
Чому ми служимо?
Квітень 2024


“Чому ми служимо?”, Ліягона, квіт. 2024.

Зберігати віру в похилому віці

Чому ми служимо?

Члени Церкви розповідають, як служіння допомагає нам зростати, дослухатися до Духа і ставати знаряддям в руках Господа, щоб благословляти життя інших людей.

Чи зупинялися ви ви коли-небудь, щоб запитати себе: чому я служу? Ми легко поринаємо в життєві справи і служіння в Церкві, але чи наші повсякденні вчинки несуть у собі глибше значення? Завдяки служінню ми більше дізнаємося про себе. Якщо ми дослухаємося до Духа, то можемо розвивати свою здатність бути більш милосердними. Під час служіння Дух навчає нас, і ми перебуваємо в більшій гармонії з собою та іншими.

Далі подано розповіді членів Церкви про те, чого вони навчилися завдяки служінню.

Зображення
Дебора і Майк О’Ніл

Фотографії люб’язно надані авторами

Дух скеровує наше служіння

Ми заповнили всі документи для служіння на місії повного дня саме перед тим, як у світі почався COVID-19. Ми не хотіли, щоб після приїзду на місце служіння нас відразу ж відправили додому, тож ми зустрілися з президентом колу і президентом місії в Аркадії, шт. Каліфорнія, де ми й жили, щоб дізнатися, чи можна служити в своїй місцевості. Нас відразу ж покликали бути координаторами з розселення.

Лише за кілька тижнів після початку нашого служіння з усього світу літаками поверталися місіонери, які були відкликані від місіонерської роботи або перепризначені для служіння в США. Кількість місіонерів повного дня в Аркадії зросла зі 180 до 250. Ми намагалися знайти житло для всіх, але нас вів Дух.

Здавалося, що події нашого життя скеровувалися Господом, аби підготувати до цього служіння. Завдяки Товариству допомоги я знала сестер з найближчих колів, які могли допомагати готувати їжу під час проведення зональних конференцій. Коли в офісі місії з’явилася дівчина-безхатченко, ми знали, які місцеві організації можуть надати їй допомогу. Мій чоловік Майк також мав зв’язки в тій місцевості, аби знаходити рішення для проблем, які здавалися невирішенними: від пошуку басейнів для проведення хрищень простонеба, до ремонту посудомийних машин.

Ми з Майком служили, бо обіцяли присвятити свій час і таланти Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Я мала благословення любити 250 місіонерів, і ми вдячні за ту можливість. Служіння допомогло нам наблизитися до Христа (див. Мороній 7:44–48).

Дебора і Майк О’Ніл, шт. Каліфорнія, США

Зображення
Ізабель де Кейрос Мартінс Сільва з іншими людьми

Сімейна історія і храмове служіння приносять нам радість

Перед освяченням храму в Ріо-де-Жанейро в 2022 році сестри нашого Товариства допомоги виявили бажання допомогти сім’ям підготувати до відкриття храму імена родичів. Завдяки особистим зустрічам і онлайн урокам ми допомогли кожному знайти імена предків.

Я найбільше раділа, коли бачила, що кожна сім’я готується до храму. Моя душа сповнювалася любов’ю до Спасителя і вдячністю за можливість допомагати іншим людям поєднувати їхні сім’ї за допомогою храмових обрядів.

Ізабель де Кейрос Мартінс Сільва, Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Зображення
Брент і Джулі Гілл

Служіння благословляє нужденних

Нещодавно ми служили місіонерами з міжнародних зв’язків, працюючи з іноземними дипломатами в Організації Об’єднаних Націй. Ми зі смиренням приймали благословення від зустрічей з великою кількістю людей з усього світу, які, виявляючи любов і турботу, шукали можливості служити своїм співгромадянам.

Ми мали привілей розподіляти фонди, отримані за допомогою автоматів для пожертвувань під час кампанії “Освіти цей світ”, за допомогою UNICEF (Дитячий фонд при ООН) і CARE (Співпраця заради допомоги та порятунку в усьому світі).

Ми відчували Духа, коли розповідали провідникам, що наша онучка служить на місії в Гватемалі і допомагає розвозити курей, яких придбали для нужденних людей за допомогою автоматів для пожертвувань. Яке благословення знати, що ті сім’ї мають яйця, які вони можуть їсти чи продавати.

Брент і Джулі Гілл, шт. Нью-Йорк, США

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав, що Господь “запрошує нас бути Його руками і ходити, добро чинячи”1. Який привілей для нас служити від імені Спасителя! Якщо ми розмірковуємо над значенням служіння, світло Спасителя вестиме нас до глибшого розуміння Його любові.

Авторка живе в штаті Юта, США.

Посилання

  1. Дітер Ф. Ухтдорф, “Бог серед нас”, Ліягона, трав. 2021, с. 10