Ліягона
Cпілкуватися з Небесним Батьком у молитві
Квітень 2024


Лише у цифровому форматі: вчення церковних провідників у соціальних мережах

Cпілкуватися з Небесним Батьком у молитві

Дізнайтеся, чого пророки, апостоли та інші церковні провідники навчали в соціальних мережах про молитву.

Зображення
Христос молиться

Спілкування з небесами, художник Йонгсунг Кім

Попри те, що в нашому житті так багато тягарів, питань чи турбот, у нас є чудовий дар — можливість молитися нашому люблячому Небесному Батьку, щоб отримати скерування, силу, надію, віру і втішення! Як навчав Президент Рассел М. Нельсон, це благословення доступне для всіх:

“У молитві ми можемо виявляти нашу любов до Бога. Він зробив так, щоб це було дуже просто. Ми можемо помолитися Йому в будь-який час. Нам не потрібно мати ніякого спеціального обладнання. Нам навіть не потрібно заряджати батарею або платити щомісячну абонплату”1.

Президент Нельсон також додав:

“Ісус показав, що ми молимося до мудрого Батька, Який знає, в чому в нас є потреба, ще до того, як ми попросимо у Нього [див. Матівй 6:8]…

Не на всі наші молитви будуть такі відповіді, яких би нам хотілося. Іноді відповіддю буде “ні”. І це й не дивно. Люблячі смертні батьки не кажуть “так” на кожне прохання своїх дітей…

Ми повинні молитися у згоді з волею Небесного Батька [див. Геламан 10:4–5]. Він хоче випробувати й зміцнити нас і допомогти нам повністю розкрити свій потенціал”2.

Якщо ми намагаємося краще зрозуміти, як молитва може допомогти нам наблизитися до Небесного Батька і стати більш схожими на Нього, ці нещодавні дописи церковних провідників у соціальних мережах можуть нам допомогти.

Звертайтеся до Бога, щоб отримати необхідну вам силу

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“Моліться. Звертайтеся до Бога, щоб отримати необхідну силу, коли ви старанно працюєте, щоб стати кращою людиною: кращим учнем Ісуса Христа, яскравішим світлом у світі. Бо “ті, хто надію складає на Господа, силу відновлять, крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться” (Ісая 40:31)”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 1 січня 2023 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Моліться про спрямування у допомозі іншим

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“У цей Національний день молитви я роздумував про зміну значення фрази “думки та молитви” в нашому суспільстві. Для багатьох це все ще щире вираження співчуття і турботи. Інші ж вважають, що це — явна відсутність дій перед обличчям трагедії.

Я твердо вірю, що молитва за нужденних приємна Богові; насправді Він заповідає нам звертатися до Нього у молитві за інших! Однак це мій особистий досвід, що коли я запитую у Бога в молитві про спрямування щодо того, що я можу робити, аби служити, надихати, любити та підтримувати нужденних, Він відповідає на ці молитви, підказуючи, які конкретні і прості речі я насправді можу зробити, аби благословити когось із Його дітей.

Я запрошую вас обдумати, як ваші думки та молитви можуть бути поштовхом для Бога надихнути та скерувати вас до проявів доброти, співчуття та щедрості. Уявіть, скільки добра ви можете зробити у світі, у своїй власній сім’ї, у школі та на робочому місці. Коли ми прагнемо бути Його руками, що зцілюють та допомагають, ми певно будемо звеличувати Господа”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 5 травня 2022 р, facebook.com/russell.m.nelson.

Бажайте отримати одкровення від Бога

Зображення
Президент Генрі Б. Айрінг

“Сьогодні багато людей, які читають це, відчувають нагальну потребу отримати благословення особистого одкровення від нашого люблячого Небесного Батька.

Ті, хто знаходиться в спустошеному війною місці, відчайдушно потребуватимуть знання, чи слід переїхати сім’єю до безпечного місця або ж залишитися там, де вони є. Багато хто молиться, щоб знати, як допомогти Господу врятувати загублену вівцю.

Усі ми знаємо, що людського судження й логічного мислення буде недостатньо, щоб отримати відповіді на ті запитання, які мають найбільше значення у житті. Нам потрібне одкровення від Бога. І нам потрібне не просто одне одкровення у важкі часи, а постійно оновлюваний потік одкровень.

Небесний Батько чує ваші молитви. Він вас любить. Він знає ваше ім’я. Ісус є Христос, Син Живого Бога, наш Викупитель. Я обіцяю, що Він проллє на нас одкровення через Святого Духа, коли ми старанно шукатимемо Його спрямування”.

Президент Генрі Б. Айрінг, Фейсбук, 16 липня 2023 р., facebook.com/henry.b.eyring.

Висловлюйте бажання наблизитися до Небесного Батька

Зображення
Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф

“Не має значення, де ми є — ви і я можемо йти шляхом учнівства сьогодні. Будьмо ж смиренними, молімося нашому Небесному Батькові усім своїм серцем і висловлюймо своє бажання наближатися до Нього і вчитися від Нього”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, Фейсбук, 22 квітня 2023 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Сердечно поговоріть з Небесним Батьком

Зображення
Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф

“Одні з перших зборів, які ми провели в Індії, був духовний вечір колу в Нью-Делі. Вступна молитва під час цього духовного вечора глибоко торкнулася мого серця і серця Гаррієт.

Молитву промовила сестра Дороті Елізабет Мехра. ЇЇ молитва була щирим звертанням чистосердечної дитини Бога до нашого Небесного Батька, і це створило чудовий духовний вступ для подальших виступів того вечора.

Вона почала своє звернення до Небесного Батька з прохання зміцнити її, оскільки вона молилася на такому зібранні вперше в житті. “Будь ласка, допоможи мені, щоб у мене не було жодних проблем, коли я промовлятиму коротку молитву до Тебе”, — зізналася вона вголос від щирого серця.

Пригадуючи свій досвід, сестра Мехра сказала, що просто хотіла “поговорити з Богом”, оскільки вона “тремтіла від страху”. Вона відчула Духа як божественну допомогу, що стала відповіддю на її молитву. Коли вона заспокоїлася, то її молитва дуже сильно запросила Духа, який наповнив залу.

Її проста, щира молитва зворушила багато сердець. Я зрозумів, що почуте нами було сердечною розмовою з Небесним Батьком. Хіба це не те, чим молитва є насправді?

Пізніше я дізнався, що молитва сестри Мехри основувалася на свідченні, яке зростало з 2011 року, коли вона вперше зустріла місіонерів у домі подруги в Нью-Делі. Те, як місіонери говорили про Ісуса Христа, зворушило її. У 2012 році вона охристилася з двома дочками і сином-інвалідом.

Під час короткої сердечної розмови після зборів сестра Мехра попросила мене молитися за її сина, і я з радістю погодився. Її віра і, зокрема, віра в молитву характеризує всіх членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Індії”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, Фейсбук, 13 лютого 2023 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Моліться, аби бути знаряддям у Божих руках

Зображення
Старійшина Рональд А. Разбанд

“Ми з Мелані щойно відсвяткували нашу 50-ту річницю весілля з нашою сім’єю, крокуючи шляхами тієї землі, яку Спаситель зробив священною.

Оскільки це була сімейна подорож, а не офіційне церковне доручення, я хотів виконувати роль батька і чоловіка, але також і покликання апостола як особливого свідка Господа, де б я не був. Я молився, щоб Бог відкрив мені можливості і послав людей, аби я став знаряддям у Його руках — і Він почув мої молитви.

Мій досвід з групою юних волонтерів гуманітарної допомоги став прикладом цього. Ми неочікувано зустріли більшість членів з цієї групи в Кесарії Пилиповій. Я свідчив їм, що так само як і апостоли в давнину проголошували, що Ісус справді був Христом і Сином Живого Бога, я також міг принести своє урочисте свідчення про Нього. І я зі смиренням це зробив.

Наступного дня я почав свій ранок з прохання в молитві, щоб, якщо я зустріну на своєму шляху людину, якій буде потрібна моя любов або свідчення, мене було скеровано належним чином. Місце, де ми збиралися пообідати, було зачинено, тому ми пішли далі. Невдовзі після того, як ми знайшли де зупинитися, щоб пообідати, вся група юних волонтерів гуманітарної допомоги також зайшла туди. Їхні плани на обід теж змінилися. Ми дізналися, що один з молодих людей плакав минулого вечора, оскільки пропустив нагоду зустріти апостола. Моя і його молитви були почуті, і Бог зробив так, щоб наші шляхи перетнулися — як відповідь на особисті молитви.

Бог чує наші молитви. Він відповідає кожному особисто. За божественним задумом Він скеровує навіть дрібниці в нашому житті. Він так сильно любить кожного з нас. Так само як Ісус Христос священнослужив людям у Святій Землі дві тисячі років тому, Він служить і нам в цей час, де б ми не були.

Я вдячний за можливість бути свідком Його сили і Його любові, завдяки яким усе стає можливим для тих, хто вірить. Тож хай буде так для кожного з нас, якщо ми віддаємо своє життя і свої надії в Його руки”.

Старійшина Рональд А. Разбанд, Фейсбук, 30 липня 2023 р. facebook.com/RonaldARasband.

Звертайтеся зі своїми щирими запитаннями до Небесного Батька у молитві

Зображення
Старійшина Уліссес Соарес

“У гучному світі навколо нас може бути важко почути відповіді Господа на наші запитання. Ми з Розаною нещодавно розмовляли з дорослою молоддю у Сент-Джорджі [шт. Юта, Сполучені Штати] про деякі з їхніх запитань.

Я закликав їх і закликаю вас завжди звертатися зі своїми щирими запитаннями до Небесного Батька в молитві. Власне кажучи, можливості запитувати, шукати і стукати є чудовими дарами, які Небесний Батько дав нам, коли послав на Землю. Якщо ми зосереджуємо своє життя на Ісусі Христі, то знайдемо відповіді на глибокі і важливі занепокоєння нашої душі.

Деякі з питань, які ми отримали під час духовного вечора, стосувалися того, як нам долати випробування; що нам робити, щоб залишатися на шляху завітів та як відчувати любов Спасителя до нас?

Насамперед я хочу сказати, що слідування за Спасителем — це відповідь на всі життєві запитання. Серце Спасителя сповнене милості. Він завжди готовий допомогти і підтримати нас. Якщо ми наближаємося до Нього і духовно довіряємося Його піклуванню, Він може полегшити наші тягарі. Я молюся, щоб ви дивилися на свої випробування очима віри і не здавалися.

Які б у вас не були запитання, знайте, що Господь чує вас і йде поряд з вами. І якщо ви продовжуватимете йти з Ним, Він благословить вас Своїм Духом і наповнить Своєю любов’ю”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 28 квітня 2023 р., facebook.com/soares.u.

Знайдіть радість у спілкуванні з Небесним Батьком у молитві

Зображення
Сестра Трейсі Ю. Браунінг

“Пісню з Початкового товариства, про яку я сьогодні багато думаю, можна знайти у Children’s [Song]book на сторінці 25. Це пісня “I Love to Pray” [“Я люблю молитися”]. Хіба це не чудова назва? В цій пісні такі слова:

Коли я прокидаюсь і молюсь,

Перед роботою або іграми,

Я завжди пам’ятаю про те,

Що треба стати на коліна і помолитися.

Перед тим як лягти спати,

Я люблю стати на коліна і сказати

“Дякую тобі, Небесний Батьку,

За всі благословення, які я мав сьогодні”.

Я дуже люблю цю пісню, тому що вона приносить радість і нагадує мені, що я люблю молитися і що це не нудний обов’язок. Це не просто те, що я намагаюсь виконати для форми і йти далі кожного ранку й вечора. Я можу знайти радість у розмові з моїм Небесним Батьком, тому що Він хоче чути мене кожного дня.

У Писаннях є вірш, який пояснює чому нам слід любити молитися. Він знаходиться в Алма 37:37, де нас вчать, що нам слід:“Рад[итися] з Господом в усіх своїх діяннях, і Він направлятиме тебе на добре; авжеж, коли ти лягаєш вночі, лягай з Господом, щоб Він міг доглядати тебе у твоєму сні; і коли ти прокидаєшся вранці, нехай твоє серце буде сповнене подяки до Бога”.

Бог прагне благословити нас кожного дня, коли ми наближаємося до Нього в молитві. Я запрошую вас сьогодні поговорити з вашим Небесним Батьком в ім’я Спасителя, Ісуса Христа, і побачити як Він скеровуватиме вас на добро”.

Сестра Трейсі Ю. Браунінг, Фейсбук, 28 лютого 2023 р., facebook.com/Primary2ndCounselor.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Дивовижна сила молитви”, Ліягона, трав. 2003, с. 7.

  2. Рассел М. Нельсон, “Дивовижна сила молитви”, сс. 7, 9.