2013
Сім’я та друзі—навічно
Грудень 2013


Послання Першого Президентства

Сім’я та друзі—навічно

Зображення
Президент Генрі Б. Айрінг

Де б ви не жили, у вас є друзі, що прагнуть більшого щастя, яке ви вже знайшли, живучи за принципами відновленої євангелії Ісуса Христа. Можливо, вони не можуть описати це щастя словами, але вони відчувають його, спостерігаючи за вашим життям. Вони б дуже хотіли знайти джерело цього щастя, особливо коли бачать, що ви у житті стикаєтеся з такими ж проблеми, як і вони.

Ви відчували щастя, коли дотримувалися заповідей Бога. Це обіцяний результат життя за євангелією (див. Мосія 2:41). Ви вірно дотримуєтеся Господніх заповідей не для того, щоб виставляти себе на показ перед іншими, але ті люди, які помічають ваш щасливий вигляд, підготовлені Господом до того, щоб почути добру новину про Відновлення євангелії.

Благословення, які вам були надані, накладають на вас обов’язки і відкривають чудові можливості. Як завітний учень Ісуса Христа ви маєте обов’язок відкривати іншим людям можливість знаходити все більше щастя, насамперед вашим друзям і членам сім’ї.

Господь бачив ваші можливості й окреслив ваш обов’язок такою заповіддю: “Належить кожній людині, яку було попереджено, попередити свого ближнього” (УЗ 88:81).

Господь полегшує дотримання цієї заповіді завдяки зміні, що відбувається у вашому серці, коли ви приймаєте євангелію Ісуса Христа і живете за нею. Внаслідок цього ваша любов до інших людей зростає, як і ваше бажання допомогти їм відчувати таке саме щастя, яке відчуваєте ви.

Одним з прикладів цієї зміни є те, як ви реагуєте на можливість допомагати в здійсненні Господньої місіонерської роботи. Місіонери повного дня швидко дізнаються, що вони можуть очікувати від істинно наверненого позитивного відгуку на прохання дати інформацію про потенційно зацікавлених Церквою. Навернена людина дуже хоче, аби друзі та члени сім’ї розділили її щастя.

Коли лідер місіонерської роботи приходу або місіонери просять вас назвати людину, яку можна було б навчати, це велика похвала. Вони знають, що друзі бачили, яка ви щаслива людина, тому вони підготовлені почути євангелію і зробити вибір на її користь. І вони мають упевненість, що ви будете тим другом, який їм потрібен на шляху до царства.

Вам не треба боятися, що ви втратите друга, запросивши його зустрітися з місіонерами. У мене є друзі, які відмовилися від зустрічі з місіонерами, але упродовж років дякували мені за те, що я запропонував їм те, що, як вони знали, було дуже цінним для мене. Ви можете знаходити вічних друзів, пропонуючи їм пізнати євангелію, яка, як вони бачили, зробила вас щасливими. Ніколи не втрачайте можливості запропонувати другові, а особливо члену сім’ї, зробити вибір жити за планом щастя.

Найкраща нагода зробити це запрошення відкривається в храмах Церкви. Там Господь пропонує спасительні обряди нашим предкам, які не могли отримати їх під час цього життя. Вони дивляться на вас з любов’ю і надією. Господь пообіцяв, що вони матимуть можливість прийти в Його царство (див. УЗ 137:7–8), і Він вселив у ваше серце любов до них.

Багато з вас відчували радість, проходячи храмові обряди за інших, саме таку, яку ви відчуваєте, коли надаєте імена людей, з якими можуть зустрітися місіонери. Ви відчували навіть більшу радість, виконуючи обряди за своїх родичів. Через пророка Джозефа Сміта було дано одкровення, що наше вічне щастя можливе лише тоді, коли ми відкриємо шлях для отримання цих благословень нашим предкам шляхом виконання вікарних храмових обрядів (див. УЗ 128:18).

Різдво відкриває наші серця для Спасителя і для радості, яку приносить Його євангелія. Ми краще виявляємо свою вдячність Йому, коли даруємо цю радість іншим. Вдячність обертається на радість, коли ми даємо імена місіонерам і коли ми приносимо імена наших предків до храму. Цей доказ нашої вдячності може започатковувати дружбу та сім’ї, що триватимуть у вічності.

Як навчати з цього послання

Президент Айрінг пояснює, що ми можемо виявляти вдячність Спасителеві, ділячись євангелією з іншими. Ви можете обговорювати з тими, кого навчаєте, як дар євангелії благословив їхнє життя. Ви можете запропонувати їм з молитвою визначити людей, з якими вони хотіли б поділитися даром євангелії і тим, як вони це можуть зробити.