2021
Сплата десятини—це найнадійніша інвестиція
Жовтень 2021


Послання президентства території

Сплата десятини—це найнадійніша інвестиція

Найстабільніша річ у світі—це відсутність стабільності. Це особливо стосується економічних питань. Наші бабусі й дідусі отримували життєво важливі уроки, стикаючись з економічними труднощами так само, як і ми з вами зараз. Ми можемо вчитися самі і вчити наших дітей про те, що благословить нас і наших нащадків протягом багатьох майбутніх поколінь.

Коли я приєднався до Церкви у 1997 році, мені було 14 років. Для всієї нашої країни це був непростий час, і наша сім’я не була винятком. Інколи нам навіть не вистачало грошей на їжу. Але у той час ми особливо відчували підтримку Бога і завжди були вдячні за те, що мали. Саме тоді ми дізналися від місіонерів про закон десятини, який Господь встановив для всіх членів Церкви і дав обіцяння, що ті, хто виконує його, отримають “благословення аж надмір” (Малахія 3:10). Ми прийняли тверде рішення виконувати цей закон, як і інші закони, про які ми дізналися в Церкві Ісуса Христа.

Я не скажу, що всі наші фінансові труднощі були миттєво вирішені. Але зараз, озираючись у минуле, я бачу, як Господь дбайливо вів мене, даючи мені можливості і часто творячи чудеса, і цим підтверджуючи, що Він виконує усі Свої обіцяння.

Я вдячний за всі заповіді Бога, особливо за закон десятини. Виконання цього закону навчило мене довіряти Богу і допомогло отримати свідчення про те, що Він мудрий і дбайливий Небесний Батько. Все, що ми маємо, належить не нам. Господь благословив нас цим і дав можливість користуватися цим на час нашого земного існування.

Сплата десятини—це не обов’язок, а благословення для всіх членів Церкви. Де ще можна знайти інвестиції, які приносять сто відсотків прибутку при вкладенні десяти відсотків? Це здається неймовірним, але це дійсно працює.

У кожного з нас є відповідальність забезпечувати себе і наші сім’ї як мирським, так і духовним. Сплата десятини допомагає вирішити обидва завдання. Коли ми навчаємо дітей про цей принцип, ми закладаємо основу, яка стане надійним фундаментом їхньої майбутньої фінансової і духовної стабільності.

Для Бога немає нічого неможливого. Він—люблячий Небесний Батько, Який хоче благословляти нас усім тим, чого ми потребуємо. Але, як мудрий Батько, Він буде благословляти нас саме тоді, коли ми готові до цих благословень. Старанна праця, наполегливість, віра і пошук можливостей, які Бог приготував для нас на нашому життєвому шляху, стануть відповіддю на наші молитви і дані Ним обіцяння.

Неважливо, де і в яких обставинах ми знаходимося. Як тільки ми починаємо виявляти нашу віру в обіцяння Господа, Він починає відкривати для нас двері, про які ми раніше й не підозрювали. У цьому й проявляється сила Бога, і це стає основою нашого свідчення.

Закон десятини вимагає жертви, але наш послух цьому закону приносить благословення, які набагато перевищують усе те, від чого нам довелося відмовитися.

Жертва—це закон, на якому ґрунтуються вічні принципи євангелії. Цей закон дається нам для того, щоб ми через свою віру навчилися віддавати те, що є цінним для нас, усвідомлюючи, що все це належить Богу. Виконання закону десятини благословляє нас і допомагає підготуватися до піднесення.

Коли я думаю про це, то пригадую історію однієї дівчини, яка недавно приєдналася до Церкви. Перед нею постав складний вибір. Їй потрібно було прийняти рішення: заплатити десятину чи оплатити навчання в університеті. Звичайно ж, можна було б спробувати знайти різні способи вирішення цієї задачі, але дівчина після щирої молитви відчула, що повинна виявити віру і віддати те, що належить Богу. Для когось це рішення може здатися нелогічним і невиправданим, але не для неї. Чи можете ви собі уявити почуття Небесного Батька до нас, коли ми приймаємо такі складні рішення і ставимо Його на перше місце?

Наступного дня ця дівчина прийшла на роботу. Керівник компанії запросив її до себе в кабінет і повідомив несподівану новину: “Я чув, що ти навчаєшся в університеті і платиш за своє навчання. Я подумав, що наша компанія могла б узяти на себе витрати на твоє навчання, тому відсьогодні ти зможеш отримати відшкодування за усі свої витрати на навчання”.

Чи є цей приклад випадковістю? Ні, я так не думаю, це закономірність. Це відповідь на обіцяння, дане нам Небесним Батьком. Це ті чудеса, які відбуваються у нашому житті, коли ми виявляємо віру в Господа і слухняно виконуємо Його заповіді.

Ці благословення даються усім, хто платить десяту частину свого прибутку, навіть якщо це зовсім невелика сума. Якщо ми слухняно виконуємо цей закон, Господь благословляє нас як духовними, так і мирськими благословеннями.

Коли я служив президентом філії, то під час співбесід щодо врегулювання десятини звернув увагу на те, що всі, хто вірно виконує цю заповідь, мають тверде свідчення про силу обіцяння Небесного Батька. Якимось дивом для них відкриваються ті самі отвори небесні і благословення виливаються на них в буквальному сенсі слова.

Сплата десятини—це не питання грошей, це питання віри. Ми можемо довіритися Господу і дати Йому можливість вилити на нас усі ті благословення, які Він так прагне нам дати.