2008
Стійко й непохитно
Січень 2008 р. року


ТЕМА ДЛЯ СПІЛЬНИХ ЗАХОДІВ НА 2008 РІК

Стійко й непохитно

“[Будьте] стійкі і непохитні, завжди багаті на добрі справи” (Мосія 5:15).

Що означає бути стійким і непохитним? Бути стійким—це міцно триматися й не піддаватися змінам, бути твердим у віруваннях і рішеннях, а також бути вірним і відданим. Так само й бути непохитним—це бути незламним і не піддаватися впливам і віянням. Бути стійким і непохитним у євангелії Ісуса Христа—це взяти зобов’язання іти за Ним, тобто завжди чинити багато добрих справ.

Приклади людей, які були стійкими і непохитними

Ісус Христос є каменем і фундаментом, на якому ми повинні будувати. Він—наш досконалий приклад, Той, хто стоїть міцно і непохитно, і завжди чинить багато добрих справ.

Ми також маємо сучасних пророків і апостолів, які стоять міцно. Хоча деякі люди вважають, що світ стає все більш похмурим і непевним, наш пророк, Президент Гордон Б. Хінклі, вважає, що наша доба є прекрасним часом для життя. Він продовжує бути величним прикладом людини, яка є стійкою і непохитною.

У Писаннях ми знаходимо багато прекрасних чоловіків і жінок, які були стійкими й непохитними, живучи відповідно до того, у що вони вірили. З Книги Мормона ми дізнаємося, що полководець Мороній був “сильним і могутнім чоловіком; він був чоловіком досконалого розуміння;… чоловіком, чия душа раділа волі і свободі його країни;… чоловіком, чиє серце сповнювалося подякою Богові його;… чоловіком, який працював надзвичайно заради благополуччя і безпеки свого народу. … Він був чоловіком, який був твердим у вірі в Христа” (Алма 48:11–13).

Яким би став світ, якби усі ми були такими, як він? У Писаннях сказано: “Якби всі люди були, і є, і будуть колись такими, як Мороній, знайте, навіть самі сили пекла було б зруйновано назавжди; так, диявол ніколи вже не мав би сили над серцями дітей людських” (Алма 48:17).

Мороній служив з Геламаном та іншими братами, які були “не менш послужливими до людей” (Алма 48:19). Геламан стояв на чолі 2000-ї армії молодих воїнів, які, так само як і відважна молодь сьогодення, були “вірними в усьому, що їм довірялося,… бо їх було навчено дотримуватися заповідей Бога і ходити чесно перед Ним” (Алма 53:20–21). Ці молоді чоловіки були вірними й відданими.

Естер—це інший приклад людини, яка була стійкою і незламною. Вона знала, що за Божим замислом знаходилася в тому місці й за тих обставин, щоб спасти свій народ. Як сказав їй Мордехай: “А хто знає, чи не на час, як оцей, досягла ти царства?” (Естер 4:14). Вона є великим прикладом віри й рішучості.

Ми бачимо навколо себе багато прикладів людей, які є стійкими, непохитними й чинять багато добрих справ. Багато з нас бачать, як батьки з радістю дотримуються своїх храмових завітів. Ми бачимо місіонерів по всьому світу, які надзвичайно слухняні й вірні у своєму служінні. Провідники, порадники, брати, сестри і друзі також показують приклад цих якостей.

Як ви можете наслідувати їхній приклад і бути стійкими й непохитними? Кожен з нас може рішучо і невідступно виявляти послух і зберігати гідність. Ми повинні намагатися з повною відданістю молитися, вивчати Писання, платити десятину, жити за Словом мудрості, відвідувати збори, бути чистими в думках і вчинках, шанувати священство й виявляти доброту членам сім’ї та друзям.

Залишаючись стійкими і непохитними, ми отримаємо благословення

Тему для спільних заходів у 2008 році взято з кінця проповіді царя Веніямина (див. Мосія 2–5). Люди були настільки зворушені його словами, що в їхніх серцях відбулася могутня зміна: вони більше не мали бажання чинити зло, але постійно чинити добро (див. Мосія 5:2). Цар Веніямин сказав людям, що завдяки цій зміні Господь може “запечатати [їх] до Себе, щоб [їх] могли привести на небеса [і] щоб [вони] могли мати довічне спасіння” (Мосія 5:15).

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох, пояснює, що слово запечатати стосується “влад[и] Святого Духа. … Отримання цієї “печатки схвалення” від Святого Духа є результатом відданості, цілісності й невідступності в шануванні євангельських завітів”1.

Якщо ми будуємо на фундаменті Спасителя Ісуса Христа, то також можемо отримати це велике благословення. Ми можемо відчути могутню зміну серця, бути запечатаними до вічного життя владою Святого Духа і згодом отримати все, що має Спаситель.

Посилання

  1. “Вам необхідно родитись згори”, Ліягона, трав. 2007, с. 22.