2010
Для дітей: твоя дорога до храму
2010


Твоя дорога до храму

Для дітей

Чи знаєш ти, який найближчий до тебе храм? Намалюй цей храм і повісь там, де ти будеш бачити його щодня.

Храм—це дім Господа. Це місце, де ми більше дізнаємося про Небесного Батька, укладаємо з Ним завіти (даємо обіцяння) і отримуємо великі благословення. У храмі ми виконуємо важливу роботу для себе й членів сім’ї, які вже померли. Робота, яка виконується у храмі, включає в себе хрищення за померлих, ендаумент і запечатування. Це все називається храмовими обрядами.

Що відбувається всередині храму

Хрищення за померлих

Коли тобі виповнюється вісім років, ти можеш христитися й бути конфірмований членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Багато твоїх предків померли без хрищення і конфірмації. Хоча їхні тіла мертві, їхні духи продовжують жити в духовному світі, де їх можуть навчати євангелії Ісуса Христа.

Коли тобі виповниться 12 років, ти можеш піти до храму й допомогти тим людям, виконуючи за них хрищення і конфірмацію. Вони можуть обирати, чи приймати їм хрищення і конфірмацію. Тебе одягнуть у білий одяг, коли ти христитимешся за померлих, так само як під час твого особистого хрищення.

Попроси, щоб батьки допомогли тобі зробити список членів сім’ї, які померли, не охристившись у Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Перевір, чи хтось уже робив для них у храмі хрищення.

Ендаумент

Одним з найбільших храмових благословень є ендаумент. Ендаумент означає “дар”. Коли ти отримаєш свій ендаумент, то більше дізнаєшся про план спасіння і укладеш завіти. Завіти--це угоди з Небесним Батьком. Якщо ти будеш дотримуватися цих завітів, то підготуєшся, щоб колись жити з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

У храмі є прекрасна, тиха кімната, яка називається целестіальною. У целестіальній кімнаті ми наближаємося до Небесного Батька та Ісуса Христа, і ми хоч трохи можемо уявити, яким буде життя з Ними в целестіальному царстві.

Запечатування на час і на вічність

Коли чоловік і жінка укладають у храмі шлюб, вони стають на коліна біля олтаря і запечатуються на час і на всю вічність. Це означає, що вони та їхні діти можуть об’єднатися разом у вічну сім’ю. Заплануй укладання храмового шлюбу вже зараз. Це найбільше храмове благословення.

Храмова рекомендація

Храм—це святе місце. Єпископи і президенти філій пересвідчуються, що ті, хто входить до храму, підготовлені й гідні. Перш ніж ти увійдеш до храму, у тебе відбудеться особлива співбесіда з єпископом чи президентом філії. Він запитає, чи є у тебе свідчення про Церкву, чи дотримуєшся ти заповідей, підтримуєш церковних провідників, дотримуєшся Слова мудрості, платиш десятину і чи ти чесний в усьому, що робиш і кажеш. Він допоможе тобі знати, що робити, аби бути гідним увійти до храму.

Готуйся увійти до храму вже зараз

Небесний Батько дає багато благословень тим, хто живе праведно і відвідує храм. Важливо змалку готуватися, щоб увійти до храму.

Небесний Батько любить тебе і хоче, щоб ти отримав храмові благословення. Він благословить тебе за виконання храмових обрядів для себе та інших. Хоча ти не можеш увійти до храму зараз, однак якщо недалеко від тебе є храм, ти можеш прийти на храмову ділянку й відчути духа, який там панує. Ти можеш також помістити вдома зображення храму, яке буде тобі нагадувати про важливість храму. Живи праведно, щоб бути гідним увійти в дім Господа.

Поглянь у дзеркало на цьому малюнку. У деяких кімнатах для запечатування є такі дзеркала. Завдяки храмовому запечатуванню наші сім’ї, як і відображення у дзеркалі, можуть продовжуватися безкінечно.

Поглянь на целестіальну кімнату на цьому зображенні й на зображенні на с. 64. Що ти відчуваєш, коли дивишся на целестіальну кімнату?

Бостонський храм, шт. Массачусетс. Освячений 1 жовтня 2000 р.

Кімната для запечатування, храм у Абі, Нігерія.

Целестіальна кімната, храм в Нукуалофа, Тонга.