2018
До того, як вас покличуть служити
August 2018


Підготовка до життя

До того, як вас покличуть служити

Що воно таке—служіння на місії?

Зображення
young men

Чи думали ви про служіння на місії? Якщо так, ви, можливо, міркували, яким воно є. Зараз ви маєте можливість розпитати кількох місіонерів повного дня (це вигадані місіонери, однак відповіді є типовими):

Ви: “Привіт, старійшини! Опишіть свій типовий день”.

Місіонери повного дня: “Ми встаємо рано—о 6:30 ранку. Упродовж наступних кількох годин ми вивчаємо євангелію і мову нашої місії. Ми переглядаємо цілі тижня і плануємо свій день. Ми навіть думаємо про альтернативні плани, якщо люди не зможуть прийняти нас у призначений час. Тоді ми виходимо з дому і цілий день працюємо, шукаючи людей, щоб навчати, координуючи роботу з членами Церкви і проводячи уроки”.

Ви: “Чи сумуєте ви за домом?”

Місіонери повного дня: “Так, особливо на початку місії. Але ми можемо раз на тиждень надсилати додому електронні листи і читати листи від сім’ї. Ми зрозуміли, що найкращий спосіб подолати ностальгію—це зосередитися на роботі”.

Зображення
missionary among members

Ви: “Що ви відчуваєте, розмовляючи з незнайомими людьми?”

Місіонери повного дня: “Ми дуже через це переживали, коли тільки-но приїхали сюди, але потім звикли, бо робимо це кожного дня. Ми знаємо, що не кожен, кого ми зустрічаємо, захоче слухати наше послання, але декому цікаво, тож ми повинні бути готові до розмови в будь-який час. Потім стає цікаво зустрічатися з людьми і знайомитися з ними”.

Ви: “Чи важко навчати євангелії?”

Місіонери повного дня: “Так, аби робити це добре, необхідна практика, але нас добре навчали в Центрі підготовки місіонерів. Ми намагаємося викладати уроки таким чином, щоб відповідати на запитання та задовольняти потреби людей, яких ми навчаємо. Ми вивчаємо євангелію кожного дня, аби добре їй навчати. Що найважливіше—ми відчуваємо скерування Духа. Нам допомагає те, що ми рукопокладені бути місіонерами”.

Ви: “Чи важко служити на місії?”

Місіонери повного дня: “Так. Ми працюємо 70 годин на тиждень, але це приносить задоволення. Звичайно, ми розчаровуємося, коли люди не просуваються у своєму розвитку так, як ми сподівалися, але загалом—це благословення бути знаряддям у руках Господа і допомагати людям зростати духовно. Ми намагаємося навчати силою Святого Духа, бо ми знаємо, що лише Дух може допомогти людям здобути свідчення і навернутися”.

Зображення
missionaries talking and walking

Ви: “А якщо я не впевнений, що маю свідчення?”

Місіонери повного дня: “Нічого. Продовжуйте молитися і читати Писання! Ходіть до церкви і семінарії. Ходіть до храму, якщо є можливість. Покладайтеся на Господа і Його вчення. Чим більше можливостей ви матимете, щоб відчувати Духа, тим сильнішим ставатиме ваше свідчення. Вчіться ділитися своїми переконаннями під час домашнього сімейного вечора. Читайте Книгу Мормона. Це допоможе вам мати здатність навчати євангелії”.

Ви: “Як ви готувалися до місії?”

Місіонери повного дня: Ми вивчали Писання, особливо Книгу Мормона. Ми знайшли роботу, щоб заощадити грошей. Але ми шкодуємо, що не читали Проповідуйте Мою Євангелію і не відвідували заняття з підготовки до місії частіше. Також шкодуємо, що не навчилися куховарити!”

Ви: “Як на вашу думку, чи зможу я коли-небудь стати місіонером?”

Місіонери повного дня: “Безперечно! По всьому світу служить майже 70 тис. місіонерів. І все починається з бажання: “Якщо ви маєте бажання служити Богові, вас покликано до роботи” (УЗ 4:3). Але це також вимагає певної підготовки—вам потрібно буде підготуватися не лише духовно, але і фінансово, фізично та психологічно”.

Зображення
missionaries walking in the rain

Ви: “Що ще допоможе мені підготуватися?”

Місіонери повного дня: “Поставте за мету жити за євангелією і дотримуватися заповідей найкращим чином. Це допоможе вам зміцнити свідчення і бути гідними Духа. Коли ви станете місіонером, то захочете свідчити людям з власного досвіду, що євангелія істинна. Тож приділіть час зараз, щоб більше дізнатися про євангельські принципи і живіть за тими принципами у своєму житті”.

Місіонери повного дня: “Ми б також порадили вам прочитати запитання на наступних сторінках. Це ті запитання, які ваш єпископ або президент філії поставить вам, коли ви будете заповнювати місіонерські документи. Якщо ви знатимете про ці запитання зараз, це допоможе в підготовці. Обговоріть ці запитання з батьками і провідниками Церкви. Є багато запитань, але нехай вони вас не лякають. Вам же не потрібно завтра їхати до Центру підготовки місіонерів! Приділіть необхідний час підготовці, щоб у перший день служіння на місії ви були гідні, радісні й готові служити”.