2018
5 аспектів, яких навчає книга Учення і Завіти про те, як бути місіонером
August 2018


5 аспектів, яких навчає книга Учення і Завіти про те, як бути місіонером

Зображення
young men reading the scriptures

Якщо ви готуєтеся до місії або просто думаєте, як поговорити з друзями про свої переконання, є путівник настільки прекрасний, що ви можете назвати його ще одним місіонерським посібником.

Це книга Учення і Завіти. Там ми знаходимо нещодавно відкриті й прекрасні вчення про вічні сім’ї, що станеться, коли ми помремо, і який устрій повинна мати Церква Ісуса Христа. Але ми також знаходимо—і не один раз—заповіді ділитися євангелією. Насправді, беручи до уваги всі ті обіцяння і настанови, адресовані місіонерам, ви можете вважати цю книгу Писань путівником з проповідування євангелії.

Наприклад, є п’ять чудових істин про місіонерську роботу, які ви можете засвоїти, просто читаючи Учення і Завіти.

1. Вам не слід хвилюватися про те, куди ви їдете.

УЗ 80:3: “Отже, ідіть і проповідуйте Мою євангелію, чи на північ, чи на південь, на схід чи на захід, не має значення, бо ви не можете піти хибним шляхом”.

“Я не вважаю, що фраза “не має значення”, використана Господом у цьому вірші з Писань, означає, що Йому байдуже, де працюють Його слуги. Насправді Йому це зовсім не байдуже. … Він надихає, скеровує і спрямовує Своїх уповноважених слуг. Коли місіонери прагнуть бути ще більш гідним та ефективним знаряддям в Його руках і чинити якнайкраще, щоб вірно виконувати свої обов’язки, тоді з Його допомогою вони “не мож[уть] піти хибним шляхом”—де б вони не служили”1.

—Старійшина Девід А. Беднар

2. Плекайте, як скарб, Писання, і ви будете знати, що казати.

УЗ 84:85: “Постійно зберігайте в душі, як скарб, слова життя, і буде вам дано в той самий час ту частину, яку буде відміряно кожній людині”.

“Якщо ви будете навчанням і вірою зберігати в душі, як скарб, слова з Писань і сучасних пророків, ваше бажання ділитися євангелією зросте. Вам обіцяно, що Дух підкаже вам, що сказати, коли ви навчатимете”2.

Проповідуйте Мою євангелію

3. Люди, які шукають євангелію, є повсюди.

УЗ 123:12: “Бо ще багато є на землі серед усіх сект, партій і конфесій тих, кого засліплено підступним лукавством людей, через яке вони лежать у засідці, щоб обманювати, і кого утримують від істини, бо вони не знають, де знайти її”.

“Щодня вас оточують друзі й сусіди, “кого утримують від істини, бо вони не знають, де знайти її”. За скеруванням Духа ви можете поділитись думкою, запрошенням, написати текстове повідомлення або залишити запис у Твіттері, і в такий спосіб ознайомите ваших друзів з істинами відновленої євангелії”3.

—Старійшина Девід А. Беднар

4. Добре моліться, щоб добре навчати.

УЗ 42:14: “І Дух буде дано вам молитвою віри; і якщо ви не отримаєте Духа, ви не будете навчати”.

“Місіонери мають ставати на коліна і просити Бога розв’язати їм язик, щоб Він промовляв через них, благословляючи тих людей, яких вони будуть навчати. Якщо вони так зроблять, у їхнє життя проллється нове світло. Вони з більшим ентузіазмом будуть працювати. Вони зрозуміють, що в самому прямому розумінні вони є Господніми слугами, які промовляють від Його імені. І тоді ті, кого вони навчають, будуть реагувати по-іншому”4.

—Президент Гордон Б. Хінклі (1910–2008)

5. Святий Дух буде свідчити тим, з ким ви розмовляєте.

УЗ 100:7–8: “Але заповідь Я даю вам, щоб ви проголошували все те, що ви проголошуєте, у Моє ім’я в урочистості серця, у дусі лагідності в усьому. І Я даю вам це обіцяння, що якщо ви робитимете це, Святий Дух буде пролито у свідченні про все, що ви казатимете”.

“Святий Дух може впливати за допомогою Світла Христа. Учитель євангельських істин не прищеплює щось незнайоме або нове дорослому чи дитині. Натомість місіонер або вчитель утворює контакт з Духом Христа, Який там уже присутній. Євангелія звучатиме для них, як щось знайоме”5.

—Президент Бойд К. Пекер (1924–2015)

Встановіть ціль

І це лише початок. Вивчаючи цього року Учення і Завіти, встановіть ціль дізнатися якомога більше про місіонерську роботу. Тоді зробіть усе можливе, щоб почати жити за деякими з тих вчень. Пам’ятайте: “Отже, якщо ви маєте бажання служити Богові, вас покликано до роботи; бо знайте, ниви вже білі для жнив” (УЗ 4:3–4).

Посилання

  1. Девід А. Беднар, “Покликані до роботи”, Ліягона, трав. 2017, с. 68.

  2. Проповідуйте Мою євангелію: Путівник для місіонерського служіння (2004), с. 19.

  3. Девід А. Беднар, “Покликані до роботи”, с. 70.

  4. Гордон Б. Хінклі, “Missionary Service”, First Worldwide Leadership Training Meeting, Jan. 11, 2003, 20.

  5. Бойд К. Пекер, “The Light of Christ: What Everyone Called to Preach the Gospel, Teach the Gospel, or Live the Gospel Should Know” (address delivered at the seminar for new mission presidents, June 22, 2004), 2, Church History Library, Salt Lake City.