2021
Як знаходити духовну підтримку, якщо ви єдиний у своїй сім’ї, хто приєднався до Церкви
Серпень 2021


Дорослій молоді

Як знаходити духовну підтримку, якщо ви єдиний у своїй сім’ї, хто приєднався до Церкви

Автор живе в штаті Вірджинія, США.

Я ніколи не почувався таким віддаленим від батьків, але Небесний Батько посилав ангелів, щоб зміцнити мене.

Зображення
men sitting on a handrail

Коли я приєднався до Церкви один, мені було важко і самотньо, бо мене не підтримували своїми свідченнями мої друзі та рідні.

Можливість знайти Церкву стала довгоочікуваною відповіддю на молитви з проханням краще зрозуміти Спасителя і прожити життя так, як Він. Оскільки я народився у сім’ї, яка була активною в баптистській церкві, моє рішення стати святим останніх днів не розуміли і рішуче відкидали.

Батьки хотіли для мене того, що, на їхню думку, було кращим, і вважали, що мій відхід від релігії, яку сповідувала вся сім’я, зруйнує мою віру.

Ситуація стала ще складнішою, коли перед самим моїм хрищенням батько помер від раку. Було майже нестерпно від того, що мені одночасно доводилося справлятися з утратою мого люблячого батька і необхідністю вибирати між волею Бога і волею своєї сім’ї.

Мені здавалося, що я на межі своїх можливостей.

Ангели Небесного Батька

Коли Ісус Христос страждав у Гефсиманії, Бог послав ангела, щоб зміцнити Його (див. Лука 22:43). Я впевнений, що ангела було послано Христу на допомогу як вияв незмінної любові Небесного Батька. Подібним чином Він послав ангелів, щоб зміцнити мене.

Серед цих ангелів були сестра Нефф і сестра Смолкоумб, місіонерки, які першими навчали мене. Вони мали свідчення і мудрість, щоб скеровувати мене в пошуку відповідей на всі мої складні запитання. І чим більше Христової любові я відчував від них, тим сильнішою ставала моя любов до євангелії.

Після свого хрищення я поговорив із сестрою Смолкоумб і подякував за те, що вона мала незмінне бажання відповідати на мої запитання. Я також висловив надію, що не надокучаю їй.

“Маркусе,—сказала вона засміявшись,—ти можеш слати мені запитання щодо євангелії вічно”.

Було так втішно знати, що є людина, до якої я можу звертатися за відповідями. До певної міри сестра Нефф і сестра Смолкоумб були моїми наставницями в євангелії, допомагаючи на шляху навернення і поглиблюючи розуміння того, що означає бути членом Церкви.

Але вони були не єдиними, хто мені допомагав.

У пошуках інших наставників

У моїй сім’ї ми часто говорили на духовні теми. Але, коли я приєднався до Церкви, ті розмови—принаймні на певний час—стало неможливо проводити. Після обговорення духовних тем зі своєю сім’єю я відчував виснаження, а не зміцнення.

Жити за євангелією без своєї сім’ї стало випробуванням, з яким мені було важко справлятися самотужки. Я вдячний, що Небесний Батько та вірний єпископ мого приходу для дорослої молоді прийшли на допомогу.

Яку б тему я не обговорював з єпископом, це завжди зміцнювало мене духовно. Я відчував такі необхідні підтримку і любов.

Можливо, єпископ не в змозі задовольнити всі ваші духовні потреби. Тоді вчитель інституту, президент місії, літня місіонерська подружня пара, брат-служитель чи сестра-служителька, друг і дуже багато інших людей можуть надати вам підтримку.

Як ми шукаємо тих наставників у своєму житті? Один з найважливіших кроків—це докладати найкращих зусиль, аби й далі жити за євангелією. І ви можете покладати свою довіру на те, що досконалий Небесний Батько може (і буде) скеровувати вам на допомогу багатьох подібних до Христа людей.

Ви також можете знайти наставника, якщо шукатимете ситуацій, в яких можна отримати позитивний досвід. Служити в ролі брата-служителя чи сестри-служительки, звеличувати своє покликання, запрошувати місіонерів на обід і брати участь у їхніх уроках, відвідувати інститут і свідчити—усе це способи пошуку можливостей для розвитку хороших стосунків.

Довіряти Небесному Батькові

Кожного разу, коли я почувався самотнім на своєму шляху, Небесний Батько продовжував посилати ангелів, щоб утішати і зміцнювати мене.

Я розумів, що насправді ніколи не був у ситуації, коли не відчував підтримки. Небесний Батько завжди скеровував мене туди, де є допомога, особливо коли ситуація загострювалася вдома. Усе, що я мав робити, це зберігати віру в Нього і тримати свої духовні очі та вуха відкритими, щоб помічати Його скерування і благословення. Я урочисто свідчу, що ці слова Спасителя істинні:

“Шукайте ж найперш царства Божого і правди Його, а все це вам додасться” (Матвій 6:33).

Я з любов’ю закликаю вас бути активними в євангелії, коли ви просите Небесного Батька в молитві допомогти вам налагодити добрі стосунки та знайти наставників, які допоможуть вам залишатися на шляху завітів і повернутися до Нього.