2023
Довіряти Господу: моя найкраща освіта
Квітень 2023


Лише в цифровому форматі

Довіряти Господу: моя найкраща освіта

Господь відкриває шлях, коли ми діємо відповідно до Його спонукань та дотримуємося Його заповідей.

Зображення
Христос з Марією і Мартою

Марія і Марта, художник Дел Парсон

Досвід, який ми отримуємо в нашому житті, призначений поглибити нашу довіру Богу та наші стосунки з Ним. І навчання не є винятком. З особистого досвіду я дізналась, що зазвичай ніколи не має слушного часу, щоб піти навчатися, але завжди є слушний час, щоб довіритися Господу. Я хотіла би поділитися деяким досвідом, коли дізналася більше про віру у дуже непростий спосіб.

Я працювала у Disney Interactive Studios близько 13 років художницею і продюсеркою. Одного разу, натиснувши кнопку ліфта, щоб піднятися на роботу, я відчула, що мені не треба було там бути. Ну, я відклала цю думку на ментальну полицю і продовжувала там працювати. Як я могла залишити стабільну та бажану кар’єру? Як я могла залишити хороших людей, яких любила і з якими працювала протягом останнього десятиліття або близько того?

Але це тиснуло на мене, і я знала, що це відчуття не зникне. Я намагалась скласти план, щоб у мене було щось напоготові перед звільненням, але, як я не старалась, він не здійснювався. Отже я пішла з роботи, не маючи наступної роботи чи будь-яких перспектив. У цей час я багато плакала і мала безліч глибоких, щирих розмов з моїм Небесним Батьком.

Я дізналась, що план полягав у тому, щоб не мати плану. Я дізналася, ким я є, без жодного титулу, кар’єри чи статусу. Незважаючи на те, що ця зміна була болючою, це був безцінний простір для мене, щоб пізнати себе та мої стосунки з Небесним Батьком. Буквально через два місяці після мого звільнення та студія, яку я вважала стабільною, закрилася раптово і без попередження.

Залишаючи Дісней, я обдумувала і досліджувала це висловлювання Президента Спенсера В. Кімболла: “Безпека народжується не з невичерпного багатства, а з незгасної віри”1 . Наша справжня безпека і мир народжуються вірою в Ісуса Христа. Ця віра в Христа — це вибір, який ми можемо зробити. Я вдячна, що Він дозволив мені вибрати Його.

Не минуло й місяця, як я відчула бажання розглянути вакансії, пов’язані з гуманітарною та некомерційною діяльністю. Вимоги до роботи привели мене до здобуття ступеня магістра з громадського управління в УБЯ. Я не планувала повернутися до навчального закладу після отримання ступеня бакалавра. Але Він показував мені, що попереду на мене чекає більше, або, краще сказати, що я маю більше в собі потенціалу, ніж знала.

Кінцевий термін подачі заявок на аспірантуру був лише за кілька днів, але з Його допомогою я якимось чином змогла подати всі необхідні документи, рекомендації та пройти співбесіди. Мене прийняли в аспірантуру, й одразу після цього мене взяли на роботу менеджером анімаційної групи Церкви, що стало ще однією несподіваною можливістю.

Тепер мені треба було почати навчання в аспірантурі, почати працювати на новій нелегкій роботі і продовжувати служити президенткою Товариства молодих жінок мого приходу, в якому було понад 50 молодих жінок. Це здавалося неможливим, але я відчувала, що саме це я мала робити. Тому я довірилася Йому. Тільки Він міг показати мені, як це буде працювати, і Він це зробив.

Упродовж трьох років навчання в аспірантурі я постійно спостерігала, як Його рука зміцнювала мене так, як я не вважала за можливе. Він розділяв “води Червоного моря” (див. Вихід 14) мого життя, якимось чином проклавши шлях для того, щоб певні події відбувалися, а мої здібності зростали.

Господь відкриває шлях, коли ми діємо відповідно до Його спонукань та дотримуємося Його заповідей. Пророк Нефій проголосив цю істину, коли сказав: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав, бо я знаю, що Господь не дає заповідей дітям людським без того, щоб не приготувати шлях для них, аби вони могли виконати те, що Він наказав їм” (1 Нефій 3:7).

Господь дасть нам спосіб виконати те, що Він попросив нас зробити. Якщо з фінансових чи інших причин навчання здається неможливим, просто знайте, що якщо ви відчули спонукання відвідувати навчальний заклад у цей час, Господь надасть вам спосіб, як це зробити, як про це сказав Нефій. Довіряйте Йому. Він любить вас, бажає піклуватися про вас, і буде це робити, якщо ви вирішите виявити свою віру в Нього.

У той напружений час, коли я була студенткою, мені доводилося вибирати між допомогою молодим жінкам організувати захід у приході та підготовкою до проміжних екзаменів. Я вирішила прислухатись до того самого Голосу, який привів мене туди, і вирішила, що потрібно бути з молодими жінками. Потім я молилась і робила усе можливе, щоб навчатися в той час, який у мене залишався.

Знову й знову я складала іспит і якось добре справлялась — завжди краще, ніж очікувалося. Господь милостивий і доброзичливий. Це важливий урок, який я винесла зі свого навчання: характер Бога і Його любов до мене як Його дочки.

Ще один урок, отриманий у результаті моєї освіти, полягає в тому, що коли ми ставимо Господа на перше місце і дотримуємося наших завітів з Ним, все стає на свої місця, і ми отримуємо дар Його миру та допомоги посеред бурі. Ми маємо мир, бо знаємо, що Він у ньому з нами. Коли ми обираємо Його, ми будемо благословенні всім, чого потребуємо, коли проходимо через випробування, які Він дав нам.

Я люблю Господа. Я свідчу, що Він веде цю Церкву через нашого пророка, Президента Рассела М. Нельсона. Ісус Христос — наш Спаситель і Викупитель. Завдяки Його жертві ми можемо мати мир, який перевершує будь-яке розуміння (див. Филип’янам 4:7). Саме Його мир і любов підтримають нас серед неможливого чи немислимого. Він надасть нам все необхідне, якщо ми будемо дотримуватися своїх завітів і довіряти Йому всім своїм серцем (див. Приповісті 3:5). Це Його відновлена Церква на землі, і ми маємо повноту Його євангелії. Я знаю, що Він живе і любить вас! В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Spencer W. Kimball, “The Family Influence”, Ensign, July 1973, 17.