2023
Соціальні медіа: чим ви ділитеся?
Квітень 2023


“Соціальні медіа: чим ви ділитеся?”, Ліягона, квіт. 2023.

Дорослій молоді

Соціальні медіа: чим ви ділитеся?

Ми можемо користуватися соціальними медіа як знаряддям, щоб свідчити іншим про радість, яку приносить євангелія.

Зображення
люди користуються електронними пристроями

Ілюстрації Девіда Гріна

Чим ви ділитися в соціальних медіа? Чи ділитися ви тим, що приносить радість? Чи пишете ви про свій життєвий досвід? Чи прагнете ви вподобайок і похвали? А найважливіше, чи пишете ви про євангелію Ісуса Христа?

Коли під час місії я розповідала про євангелію, це приносило мені таке велике задоволення, що я захотіла продовжувати цим займатися після повернення додому в Перу. Але невдовзі я зрозуміла, що не маю необхідного часу, аби поговорити з усіма людьми, з якими хотілося б, як це було під час місії.

Тому я вирішила скористатися соціальними медіа.

Я створила блог, аби ділитися з іншими людьми своїм місіонерським досвідом, своїми роздумами під час щотижневого навчання за програмою За Мною йдіть та іншими ідеями стосовно євангелії. І коли я поділилася посиланням на свій блог, я почала отримувати схвальні відгуки від друзів, які дякували мені за мої дописи. Я на це й не сподівалася! Тоді я подумала: “Чому б мені не писати ще більше в соціальних медіа?” Ось так я почала створювати платформу, щоб ділитися євангелією в Instagram і YouTube.

Секрет місіонерської роботи в соціальних медіа

Не потрібно докладати багато зусиль, аби розповідати про свою віру в соціальних медіа, однак часом нам може бути страшно чимось поділитися, бо в соціальних медіа може бути повно осуду, мирських ідей і легковажних дописів. Іноді здається, що це найменш підходяще місце, де нам слід розповідати про свою віру. Однак істина полягає в тому, що оскільки соціальні медіа наповнені такою великою кількістю сфабрикованих матеріалів і брехні, нам необхідно ділитися радістю, миром та істиною, які отримуємо ми — послідовники Ісуса Христа.

Мене часто запитують: “Аля, що спонукає тебе ділитися євангелією в соціальних медіа? Як можна розповідати про неї так невимушено і пов’язувати її з повсякденним життям? У чому секрет?” І моя відповідь завжди незмінна: “Немає секрету! Головне — це жити за євангелією і зробити її частиною свого повсякденного життя”.

Чим старанніше я намагаюся жити за євангелією і поглиблювати свою віру, тим більшим є моє бажання ділитися нею з іншими. Духовний досвід, який я отримую, спілкуючись з Небесним Батьком, мотивує мене присвячувати так багато часу тому, щоб ділитися своїм свідченням з іншими людьми.

Завдяки своєму досвіду я зрозуміла, що ділитися євангелією так само легко, як і розповідати про те, що відчуваєш кожного дня, ідучи за Спасителем. Я не завжди знаю, чи написане мною впливає на когось, але я знаю, що “через мале і просте відбувається велике” (Алма 37:6).

Зображення
різні люди користуються електронними пристроями

Запрошення від Спасителя ділитися тим, у що ми віримо

У світі є люди, які шукають нагадувань про те, хто вони, і чому їм слід іти вперед з надією. А хто може краще ділитися цими істинами, ніж ми? Як послідовники Христа ми знаємо про Божі обіцяння і про чудовий план, який Він підготував для Своїх дітей. Пам’ятайте, що деяких людей “утримують від істини, бо вони не знають, де знайти її” (Учення і Завіти 123:12) — і ми можемо допомогти їм її знайти.

Як сказав старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів:

“Діліться вашим досвідом особисто, в соціальних мережах, у групах, усюди.

Одним з останніх доручень, яке Ісус дав Своїм учням, було доручення іти по світу і ділитися історією про воскреслого Христа. Сьогодні ми також радісно приймаємо це Велике доручення”1.

Бути послідовниками Ісуса Христа — це поводитися певним чином не лише у реальному житті, але і у соціальних медіа. Здіймаючи свій голос для проголошення євангельських істин, ми можемо виконувати великий обов’язок, покладений на нас Ісусом Христом.

Давайте показувати світові, як ми приділяємо час для Господа кожного дня, як ми долаємо труднощі та скорботи, і як ми знаходимо мир. Я знаю, що, ділячись тим, що має значення, ми станемо великим знаряддям в руках Бога у справі збирання Ізраїля.

Ми потрібні Небесному Батькові. Перестаньмо ховатися за екранами і натомість скористаймося ними, щоб встановлювати зв’язок з іншими. Долучаймося до Його роботи і розміщуймо дописи не про те, що приносить нам радість, а про Того, Хто її приносить — про нашого Спасителя, Ісуса Христа.