2023
Ділитися євангелією Ісуса Христа
Липень 2023


“Ділитися євангелією Ісуса Христа”, Ліягона, липень 2023.

Основи євангелії

Ділитися євангелією Ісуса Христа

Зображення
молода жінка з розкритими Писаннями на колінах

Коли ми думаємо про благословення, які отримуємо завдяки членству в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, то хочемо ділитися євангелією з тими, кого любимо. Ми можемо ділитися своїм свідченням про істину словами і власним прикладом. Ми можемо молитися про натхнення, аби знати, з ким ділитися і що казати.

Зображення
Ісус допомагає розслабленому чоловікові

Любіть інших людей

Любити інших — це важлива складова проповідування євангелії. Коли ми виявляємо свою любов іншим людям, діючи так, як Христос, — ми ділимося євангелією Ісуса Христа, іноді не промовляючи жодного слова. А коли люди знають, що ми щиро про них дбаємо, вони можуть з більшим бажанням вислухати наші думки про євангелію. (Див. Гарі Е. Стівенсон, “Любити, ділитися, запрошувати”, Ліягона, трав. 2022, сс. 84–87).

Діліться [євангелією] звичайним, природним чином

Ми можемо ділитися тим, що нам подобається у євангелії. Коли ми це робимо у плині свого повсякденного життя, нам не буде ніяково або незручно. Наприклад, ми можемо розповідати нашим рідним та друзям про те, що ми робимо в неділю. Або ми можемо розповідати їм про радість, яку відчуваємо, коли служимо іншим. (Див. Дітер Ф. Ухтдорф, “Miсіонерська робота: діліться тим, що в серці”, Ліягона, трав. 2019, сс. 15–18).

Запрошуйте інших приєднуватися до вас

Ми можемо пропонувати іншим більше дізнаватися про євангелію. Наприклад, ми можемо запрошувати їх прийти на церковні збори або захід, прочитати Книгу Мормона, переглянути церковне відео або поговорити з місіонерами. Це може допомогти їм відчути Духа і пробудити бажання дізнаватися більше.

Зображення
дві літні жінки сидять і розмовляють

Запитуйте про їхні враження

Після того як друзі або члени сім’ї відвідають церкву або візьмуть участь в уроці з місіонерами, ми можемо запитати про отримані враження. Певні євангельські вчення можуть бути для них новими, тож ми можемо відповідати на їхні запитання. Ми можемо виявляти свою любов і підтримувати їх у прагненні прийти до Христа.

Збагачуйте їхні вірування

Ми цінуємо і поважаємо вірування інших людей і ми намагаємося збагачувати ту віру, яку вони вже мають. Наприклад, друг, якого втішають вірші з Біблії, може також найти втішення у вченнях, якими ми ділимося з Книги Мормона.

Зображення
молода жінка допомагає старшій жінці перейти вулицю

Допомагайте новим членам Церкви

Коли люди приєднуються до Церкви, ми можемо допомагати їм зміцнювати свою віру. Ми можемо бути їм друзями, відповідати на запитання і підтримувати їх, коли вони отримують покликання. Ми можемо заохочувати їх невпинно наслідувати Ісуса Христа та вивчати Його євангелію.

Зображення
два місіонери — старійшини — і чоловік разом дивляться в телефон

Служіть на місії повного дня

Члени Церкви діляться євангелією не тільки у повсякденному житті, але й можуть бути покликаними служити місіонерами повного дня. Якщо юнаки готові, вони можуть почати служіння, коли їм виповниться 18 років. Молоді жінки та старші люди також можуть служити. Більше інформації ви знайдете на сайті ChurchofJesusChrist.org/callings/missionary