2023
Як я змінила свій підхід до отримання свідчення
Липень 2023


“Як я змінила свій підхід до отримання свідчення”, Ліягона, липень 2023.

Дорослій молоді

Як я змінила свій підхід до отримання свідчення

Уперше в мені зародилося маленьке зернятко справжньої віри.

Зображення
садові інструменти і рослина в горщику, який тримають дві руки

Я зростала в Церкві — ходила на заходи, долучалася до сімейної молитви й вивчення Писань. Однак я не мала справжнього свідчення. Я не знала, чи вірю в Бога і Його Сина. Я не знала, чи є Книга Мормона істинною.

Я хотіла мати свідчення, але мене засмучувало те, що я часто про це молилася, однак так і не відчула, що отримала відповідь. Я почала міркувати: “Якщо Бог реальний, чому Він мені цього не покаже? Чому Він дозволяє, щоб я тут сиділа й сумнівалася?”

Озираючись назад, я тепер добре розумію, чому не отримувала відповідь: я не доклала справжніх зусиль. Я читала Писання п’ять хвилин на тиждень і сподівалася, що отримаю одкровення лише тому, що я про це прошу.

Я не розуміла, що віра — це принцип дії.

Зернятко віри

Кожен, хто дивився на мене збоку, назвав би мене “активною” в Церкві, але я все ще не знала, чи є Церква істинною. Однак я дійсно хотіла знати.

Тож я прийняла рішення служити на місії. Я помилково думала, що, будучи місіонеркою, маю більші шанси отримати відповіді від Бога. Я так само не дуже старанно молилася або навчалася, утім невдовзі отримала своє призначення.

На початку місії мені було важко відчувати Духа, адже я докладала зусиль лише впівсили, а навчання під час пандемії відбувалося онлайн. Але потім я приїхала на навчання в центр підготовки місіонерів. І проведений там час став одним з найдуховніших періодів мого життя. Уперше в мені зародилося маленьке зернятко справжньої віри.

Зміни

І от я приїхала на місію. Початок був важким. Я відчувала, що втратила те маленьке зернятко віри, яке здобула.

Одного дня я плакала, а потім з пам’яті виринув один спогад. Мій тато завжди запитував у мене, як минув день у школі, а я завжди відповідала, що було нудно. А він зазвичай казав: “Знаєш, це тому, що ти його зробила нудним. Якщо ти хочеш, щоб у школі було цікаво, зроби своє навчання цікавим”. Я зрозуміла, що можу або найефективніше розпорядитися своїм часом протягом служіння на місії, якщо навчатимусь і зростатиму, або можу бути нещасною.

Тож я щиро, як ніколи, молилася Небесному Батькові й казала, що буду докладати зусиль і зміню своє ставлення. Після цього у мене була мотивація, щоб докласти нових зусиль. Я почала по-справжньому навчатися, молитися та розмірковувати, і з часом той проблиск свідчення повернувся і воно продовжувало зростати. Я була менш пригнічена і почала знаходити радість у євангелії.

Те, що ми даємо, те й отримуємо

Коли вас гнітить думка про те, що ваша віра не зростає, ви можете сумніватися, чи Бог поруч і чи Він дбає про вас. Але я зрозуміла, що Він завжди з нами і допомагатиме зміцнювати нашу віру й свідчення, якщо ми візьмемо на себе відповідальність і докладатимемо зусиль (див. Мороній 10:4).

Старійшина Роберт Д. Хейлз (1932–2017), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Хоча й не існує точної формули, за якою кожен з нас отримує свідчення, однак, здається, простежується чітка закономірність”1 . Складовими цієї моделі є щире бажання пізнати істину, молитва, готовність служити там, куди покличуть, намагання бути слухняними, вивчення Писань і застосування їх у нашому житті та наявність смирення.

Я б ніколи не зміцнила віру, якби не змінила свого ставлення, не діяла за цим зразком і не прагнула би усім своїм серцем налагодити стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом. Коли я зробила ті зміни, то почала отримувати відповіді та вірити в істини.

Сестра Ребека Л. Крейвен, друга радниця в генеральному президентстві Товариства молодих жінок, нещодавно сказала: “Бути учнем Ісуса Христа означає більше, ніж просто сподіватися чи вірувати. … Це потребує від нас [вчинків]”2 . Я відкрила для себе істинність цих слів: те, що вкладеш у євангелію, те й отримаєш.

Для оточуючих мій рівень активності в Церкві, ймовірно, залишається таким, яким був завжди. Однак у моєму серці сталася зміна — змінилась моя відданість євангелії. І завдяки цьому змінилося все.

Авторка живе у шт. Вашингтон, США.

Посилання

  1. Robert D. Hales, “The Importance of Receiving a Personal Testimony”, Ensign, Nov. 1994, 21–22.

  2. Ребека Л. Крейвен, “Робіть те, що найважливіше”, Ліягона, трав. 2022, с. 62.