2023
Самозабезпечення зміцнює нас
серпень 2023


“Самозабезпечення зміцнює нас”, Ліягона, серпень 2023.

Основи євангелії

Самозабезпечення зміцнює нас

Зображення
двоє людей миють посуд

Бути самозабезпеченими означає, що ми можемо дбати про власні потреби і потреби своєї сім’ї. Якщо ми самозабезпечені, то також краще здатні служити Господу і піклуватися про інших. Однак бути самозабезпеченими не означає, що нам потрібно боротися з труднощами на самоті. Ми можемо звертатися по допомогу до друзів, сім’ї, членів приходу або філії, а також фахівців, якщо у цьому виникає потреба.

Принципи самозабезпечення

Щоб стати самозабезпеченими, необхідно бути освіченими, слухняними і старанно працювати. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб дбати про себе, і можемо звертатися по допомогу до інших людей, якщо виникає потреба. Утім, щоб стати по-справжньому самозабезпеченими, нам необхідно також навчитися мати віру в Ісуса Христа. Тоді, коли ми будемо працювати над тим, щоб допомагати собі, Він буде нас зміцнювати.

Зображення
дві складені разом руки

Духовне самозабезпечення

Ми можемо розбудовувати духовну самозабезпеченість, працюючи над зміцненням свого свідчення про Ісуса Христа. Ми робимо це за допомогою молитви, вивчення Писань, відвідування церкви, дотримання заповідей та виконання усього, що наближає нас до Ісуса. Знання того, що Він хоче нам допомогти, дасть віру стояти непохитно навіть посеред життєвих труднощів.

Матеріальне самозабезпечення

Бути матеріально самозабезпеченими означає дбати про власні фізичні потреби та про фізичні потреби своєї сім’ї. Це включає їжу, житло, здоров’я та інші потреби. Ми досягаємо цього, здобуваючи освіту, оволодіваючи навичками або вдосконалюючи вже наявні, старанно працюючи, мудро використовуючи свій час і правильно розпоряджаючись своїми коштами.

Зображення
три жінки йдуть разом

Емоційне самозабезпечення

Емоційне самозабезпечення — це здатність сміливо і з вірою пристосовуватися до емоційних викликів. Усі ми маємо труднощі й невдачі. Дякуючи євангелії, ми знаємо, що можемо керувати своїми реакціями на них. Якщо ми реагуємо, застосовуючи віру в Господа, то зміцнюємо свою здатність протистояти труднощам з більшою надією.

Освіта

Ми повинні завжди навчатися. Бог хоче, аби ми розвивалися розумово та вдосконалювали свої навички упродовж цього життя і в наступному житті. Чим більше ми навчаємося, тим краще ми можемо справляти позитивний вплив і забезпечувати себе, свою сім’ю і тих, хто в нужді.

Зображення
юнак несе пакет

Благословення від самозабезпечення

Пророки навчали нас, що якщо ми вдосконалюємося в самозабезпеченні, то Він благословить нас більшою надією і миром. Ми зможемо допомагати своїй сім’ї та нужденним людям. І Він благословить нас більшими можливостями та кращою здатністю розвиватися.

Церковні ресурси

У вашому колі можуть бути створені групи із самозабезпечення. У цих групах ви можете вивчати принципи самозабезпечення і дізнатися, як правильно розпоряджатися коштами або як знайти кращу роботу. Ви можете знайти відповідні матеріали в “Євангельській бібліотеці”. Оберіть “Books and Lessons”, а потім “Самозабезпечення”.